שלושה מתכונים לפיתות שכיף לפתוח איתן את שנת הלימודים

עזבו אתכם מלחמים מקמח מלא וקופסאות אוכל מדוגמות. תלמידי ישראל פותחים את שנת הלימודים עם פיתה, מלכת הכיתה הבלתי מעורערת. ביקשנו משלושת הפיתאים הבכירים של תל אביב להרכיב לנו את פיתת החלומות שתשרוד אפילו את ההמתנה המייבשת להפסקה

פיתה של בנצי ארבל. צילום: אנטולי מיכאלו
פיתה של בנצי ארבל. צילום: אנטולי מיכאלו
30 באוגוסט 2018

עזבו אתכם מלחמים מקמח מלא וקופסאות אוכל מדוגמות. תלמידי ישראל פותחים את שנת הלימודים עם פיתה, מלכת הכיתה הבלתי מעורערת. ביקשנו משלושת הפיתאים הבכירים של תל אביב להרכיב לנו את פיתת החלומות שתשרוד אפילו את ההמתנה המייבשת להפסקה.

עוד כתבות שיעניינו אותך:
ההמבורגרים הכי טובים בתל אביב
עוגות הדבש המצטיינות לראש השנה
3 מתכונים אסייתים שאתם צריכים במטבח

פיתה עם לביבות תפוחי אדמה

בנצי ארבל, מפגש אושר

בנצי: "אוכל יכול לקחת אותך למקום שאתה רוצה להיות בו או לעבר, והפיתה של סבתא שושנה היא מסע בזמן. לכל ביס יש טעם של געגוע".

החומרים ל-2 פיתות

ללביבות

תפוח אדמה גדול מגורר מומלח וסחוט
ביצה אחת
2 כפות קמח תופח
כפית אבקת בצל או אבקת שום
שמן לטיגון

להרכבת הפיתות

2 פיתות
חצי כוס מיונז
חופן שמיר קצוץ
חצי כפית מיץ לימון
קורט מלח
מלפפון חמוץ פרוס לאורכו
פרוסות עגבניה

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומכניסים למקרר למשך כשעה וחצי.
2. יוצקים את הבלילה למחבת עם שמן רותח ומטגנים על להבה בינונית עד להשחמה.
3. מערבבים את המיונז עם השמיר הקצוץ, מיץ הלימון והמלח.
4. מורחים את המיונז-שמיר בפיתות ומכניסים את הלביבות, פרוסות המלפפון החמוץ ופרוסות העגבנייה.

פיתה של בנצי ארבל. צילום: אנטולי מיכאלו
פיתה של בנצי ארבל. צילום: אנטולי מיכאלו

פיתה טונה ופלפלצ׳ומה

בינו גבסו, ד"ר שקשוקה

בינו: "פלפל צ׳ומה היא גן עדן, הוא הנשק הסודי של הטריפוליטאים. לא חשוב מה אוכלים, מורחים שכבה של פלפל צ׳ומה וזה יהיה הדבר הכי טעים בעולם".

החומרים לשתי פיתות

לפלפל צ׳ומה

8 שיני שום כתושות גס
1 כפית קטנה פלפל שאטה טחון
1 כפית כמון
200 גרם פפריקה מתוקה
1 כפית קימל
מיץ מלימון אחד סחוט
1 כפית מלח
1 כוס מים (אפשר גם כוס וחצי)
1/2 כוס שמן

להרכבת הפיתות

2 פיתות
קופסת שימורי טונה בשמן

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל מרכיבי הפלפל צ׳ומה חוץ מהשמן. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. מאחסנים בקופסה סגורה במקרר, הפלפל צ׳ומה תישמר היטב במשך חודשים.
2. מורחים בכל פיתה שכבה נדיבה של פלפל צ׳ומה משני צדי הכיס הפנימיים. מוסיפים טונה.

פיתה של בינו. צילום: אנטולי מיכאלו
פיתה של בינו. צילום: אנטולי מיכאלו

פיתה שמן זית, טחינה וירקות

איל שני, מזנון, סלון, אברקסס צפון, התדר ופורט סעיד

שני: "הטעם שמתקבל הוא האוממי של הים התיכון. הפיתה תישאר לחה ועסיסית ואף מרכיב לא יכול להתקלקל בה בחום".

החומרים לשתי פיתות

כף שמן זית
ארבע כפות טחינה עשויה מטחינה הר ברכה מעורבבת עם מעט מיץ, מיץ לימון ומלח במרקם סמיך
פרוסות עגבנייה מומלחות לפי הטעם
רצועות של מלפפון ירוק פרוס לאורכו
מלפפון חמוץ פרוס לאורכו
2 פיתות

אופן ההכנה

1. מזלפים מעט שמן זית על דפנות הפיתות הפנימיות.
2. מורחים את הפיתות בטחינה.
3. מניחים פרוסות של עגבניה מומלחת, מעליה פרוסות מלפפון ירוק ומעליו את פרוסות המלפפון החמוץ.

פיתה של איל שני. צילום: אנטולי מיכאלו
פיתה של איל שני. צילום: אנטולי מיכאלו