היי מתוקות: 10 הסופגניות הכי טובות לחנוכה 2017

סופגניית הקוטון קנדי של דה שואו רום, סופגניית הפיסטוק של קונדיטוריה דלאל וסופגניית השוקולד ויסקי של בק דור: שלוש הסופגניות הכי טובות בעיר ועוד שבע שלגמרי שוות את נקיפות המצפון שלכם

סופגניות, ביסקוטי. צילום: בועז לביא
סופגניות, ביסקוטי. צילום: בועז לביא
28 בנובמבר 2017

חנוכה עוד לא כאן אבל הסופגניות כבר מנצנצות אלינו מכל ויטרינה בעיר. טעמנו עשרות סופגניות של המאפיות הטובות ביותר ובנינו לכם מדרג מותאם נקיפות מצפון: אם אתם בענין של סופגייה אחת כל החג לכו על המקום הראשון, אם הקצבתם לעצמכם שלוש – הנה השלישייה הפותחת שלנו. אם אתם מבני המזל וחסרי המצפון שמחסלים סופגנייה בכל בוקר: לכו על הרשימה המלאה. בתאבון.

חנוכה 2017: פעילויות מומלצות עם הילדים 
חנוכה 2017: המדריך המלא למופעי חנוכה לילדים 

השלישייה הפותחת: 

1. סופגניית קוטון קנדי | דה שואו רום

האחת שלנו: קרונאט Cotton Candy במילוי מסקרפונה תות עם גלייז וניל וצמר גפן מתוק פשוט שבר אותנו. בצק נגיס ומתמסר, קרם עדין שמתחבא בין השכבות, ציפוי וורוד כיפי וצמר גפן כחול שגרם לכולנו לחייך. אם חייבים סופגניה אחת לחג – אז זאת.

קוטון קנדי, שואו רום. צילום: סיגל סבן
קוטון קנדי, שואו רום. צילום: סיגל סבן


עוד בקולקצייה: הסופגניות הצבעוניות ששכבו בנחת בקופסה ורודה ממותגת שיקפו את קונספט הלונה פארק שהפטיסרי ביקש להעביר. למרבה הצער הבצק נוטה ליבש, המילוי מתקמצן והציפוי נדבק, במיוחד בסופגניית סוכריה על מקל.
מחיר: 16 ש"ח.

דה שואו רום 

2. סופגניית פיסטוק | דלאל הקונדיטוריה

האחת שלנו: סופגניה במילוי קרם פיסטוק ירוק בהיר, עדין ושמנתי שנמס בפה, מהסוג שאי אפשר להפסיק לאכול. פיסטוק מסתמן השנה כלהיט, וזו הגרסה הטובה ביותר שלו.

דלאל. צילום: מאיר כהן
דלאל. צילום: מאיר כהן


עוד בקולקצייה: קולקציית 2017 של השף ענר צלאל מחזקת את מעמדו של דלאל כאחד מהפטיסרי הטובים בעיר. הבצק אוורירי, כמו לנגוס בענן, ולכן לסופגניה ללא מילוי יש במקרה זה הצדקה מלאה. מי שבכל זאת חייב מילוי יקבל אותו כריבת תות, ריבת חלב, שוקולד, וניל ופיסטוק. קישוט קטן מלמעלה ואבקת סוכר, ויותר מזה לא צריך.
מחיר: 8 ש"ח (ניתן לרכוש מארזים במחיר מיוחד).

דלאל הקונדיטוריה

3. סופגניית שוקולד – ויסקי | Back Door

האחת שלנו: סופגניית שוקולד-ויסקי בשיתוף עם מזקקת הוויסקי Milk and honey. למילוי יש טעם עשיר ומודגש של שוקולד מריר והוויסקי, ניו מייק סינגל מאלט, מורגש כעקצוץ באפטר טייסט. סופגניה למבוגרים שנשמח לפגוש גם אחרי החג.

בק דור. צילום: דרור עינב
בק דור. צילום: דרור עינב


עוד בקולקצייה: שיתוף פעולה של השף קונדיטור עופר בן-נתן מהבק דור והשף שחף שבתאי ממסעדת ניטן תאי הסמוכה הוליד סופגניות מבצק שמרים אוורירי וחלבי, שחומות ויפות, בארבעה מילויים. גודל בינוני ויחס נכון של כמות המילוי מחושבים במדויק כך שבכל ביס יש טעם, ולא רק בצק.
מחיר: 9 ש"ח.

בק דור

עוד סופגניות שאהבנו במיוחד:

סופגניית וניל ופקאן | קונדיטוריית שמו

האחת שלנו: סופגניית וניל ופקאן מקורמל במילוי גנאש שוקולד-וניל שמנתי ועשיר, וקישוט אגוזי פקאן מרוססים בזהב. טעמים מאוזנים, בצק מתוק עדין ושילוב צבעים מלא גלאם. אם כבר קלוריות אז שיהיה בסטייל וטעים.

שמו. צילום: דניאל לילה
שמו. צילום: דניאל לילה


עוד בקולקצייה: המון סוגי סופגניות מכין השף-קונדיטור מיקי שמו לחנוכה: אפויות, ביס, ללא סוכר וספינג'. אנחנו התמקדנו בליין ששואב השראה מממתקים כמו עוגיות אוריאו, מרשמלו, פררו רושה ומקופלת, שהגיעו בלוק מרהיב ובאריזה שתרשים גם את המארחת האנינה ביותר.
מחיר: 8 ש"ח.

שמו

סופגניית קרמלו | ביסקוטי

האחת שלנו: קרמלו, גרסה מקורית ומגניבה לצ'ורוס עם ציפוי סוכר וקינמון שעושה קראנצ' נעים בפה. קרם ריבת חלב במתיקות מאופקת וטוויל קרמל משלימים סופגניה שפשוט כיף לאכול.

ביסקוטי. צילום: בועז לביא
ביסקוטי. צילום: בועז לביא


עוד בקולקצייה: סופגניות בגודל בינוני שלא מכביד על המצפון, מילוי איכותי ולא מתקמצן ונראות יפה אבל בלי להשתגע, שמים את קולקציית הסופגניות המושחתות של ביסקוטי בפרופורציות נדיבות אך שפויות. שברי בייגלה, בוטנים גרוסים, שערות קדאיף וטוויל קריספי נותנים פיניש של קונדיטוריית בוטיק.
מחיר: 9 ש"ח.

ביסקוטי

סופגניית תות סברינה | מתוקה

האחת שלנו: סופגניית תות סברינה שומרת על לוק מאופק אבל מבריקה בטעם. הסופגנייה חצויה לרוחב ובאמצע יש שכבה נדיבה של קרם פטיסייר ותותים טריים, שילוב שתמיד מנצח.

מתוקה. צילום: בני גם זו לטובה
מתוקה. צילום: בני גם זו לטובה


עוד בקולקצייה: 
קולקציית הביס המושלם לוקחת את כל מה שחשבנו שאפשר לעשות עם סופגניה ומוכיחה שתמיד יש לאן להתקדם. סופגניות גאודי סטייל הן כנראה השיא – עוגה שמורכבת מ-11 סופגניות וביניהן קרם פטיסייר, שגורם לבצק להיות עוד יותר עשיר. בסופגניות יש שלושה סוגי מילוי – ריבת תות, שוקולד השחר וקרם פיסטוק, וציפוי פונדנט צבעוני תואם.
מחיר: 10 ש"ח לסופגנייה/75 ש"ח לעוגת גאודי.

מתוקה

סופגניית מרנג צ'יז קייק | רולדין

האחת שלנו: מרנג צ'יז קייק – סופגניה עם טעמים מאוזנים של קרמו מנגו אננס בחמיצות נעימה וציפוי שוקולד לבן. מעל מתנשאים מקלות מרנג וקרמבל שקדים, ואת הסימפוניה ההרמונית חותם  מזרק עם צ'ייסר טרופי.

רולדין. צילום: רונן מנגן
רולדין. צילום: רונן מנגן


עוד בקולקצייה: פודיז שהספידו את הרשת הוותיקה מתבקשים לאכול את הכובע כי רולדין היא הסוס השחור של חנוכה 2017. הסופגניות עומדות לא רק במבחן הנראות אלא גם – ובעיקר – במבחן הטעם. סוד ההצלחה של הקולקציה בהשראת עולם הפטיסרי הצרפתי טמון בבצק אוורירי ומתוק במידה הנכונה, תוספות נדיבות ומגוון טעמים רחב שפונה לכולם.
מחיר: 11 ש"ח.

רולדין

סופגניית קרם טופי קרמל | MIMI

האחת שלנו: התלבטנו בין סופגניה ללא מילוי בציפוי סוכר וקינמון סטייל צ'ורוס ובין סופגניית קרם טופי וקרמל, שבסוף גרפה את מרב הקולות. יש לה טעמים עמוקים של קרמל ושוקולד עם טיפה מליחות בקצה, והיא גם אחת היפות.

מימי. צילום: דניאל לילה
מימי. צילום: דניאל לילה


עוד בקולקצייה: הפטיסרי מהוד השרון שלח לטעימות סופגניות גדולות יחסית לממוצע התל אביבי. עם זאת הן חוסלו מהר בגלל הבצק, שהוא אוורירי וקליל עם רמז לגרידת לימון. הקולקציה כוללת ארבעה טעמים וסופגניות ללא גלוטן במילוי ריבת תות או גנאש שוקולד. מצדיק נסיעה אל מחוץ לתל אביב וארוחה באחות הגדולה, מסעדת NONO.
מחיר: 10 ש"ח.

מימי

סופגניית כוסמין במילוי ריבת תות | לחמים

האחת שלנו: סופגנייה אפויה 100 קמח כוסמין במילוי ריבת תות בטעם של בית. לבצק האוורירי יש טעם קל של לימון ואפס שמנוניות על האצבעות. הסופגניה הקלאסית הטובה ביותר שטעמנו, והיא גם טבעונית.

לחמים. צילום: דניאל לילה
לחמים. צילום: דניאל לילה


עוד בקולקצייה: מאפיית הבוטיק הוותיקה שומרת על קו סולידי ושני טעמים בלבד – תות שדה ושוקולד. הדגש הוא על איכות שמשתקפת בבצק אוורירי, טיגון אחיד ותוספות ללא פשרות כמו ריבת תות ללא חומרים משמרים עם אחוזי פרי גבוהים. מטבע שוקולד שמקשט סופגניה במילוי גנאש בלגי הוא שדרוג ראוי לדמי חנוכה.
מחיר: 8 ש"ח.

לחמים

סופגניית פאי לימון | Tatti Bakery

האחת שלנו: סופגנית פאי לימון במילוי קרם לימון חמוץ ורענן, נשיקות מרנג מעל ומטבע שוקולד לבן לאקסטרה מתיקות. והיא גם הכי יפה.

טאטי. צילום: דניאל לילה
טאטי. צילום: דניאל לילה


עוד בקולקצייה: סופגניות מבצק חמאה וחלב אוורירי וכמעט ניטרלי בטעם, עם לוק יפה ושיזוף אחיד. מבין ששת הטעמים שלושה קלאסיים ומאופקים – קונפיטורת תות, ריבת חלב ושוקו-וניל (גנאש שוקולד וקרם פטיסייר), והשאר מיישרים קו עם היצירתיות שמאפיינת את החג בשנים האחרונות: גבינה פירורים וקולי פטל במזרק, פיסטוק ודובדבני אמרנה, ופאי לימון.
מחיר: 8.5 ש"ח.

טאטי