Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

החורף בא (?): המרקייה העונתית סופלייר חוזרת למקום הכי חם בעיר

רק בריאות. סופלייר. (צילום: חיים יוסף)
רק בריאות. סופלייר. (צילום: חיים יוסף)

אז נכון שאנחנו בעיצומו של הדצמבר הכי חם ויבש שהכרנו, אבל זה לא סיבה להימנע מהחלק הכי כיף של החורף - המרק. מסעדת המרקים העונתית סופלייר חוזרת בלוקיישן מבוקש במיוחד, עם קטלוג מרקים לוהט בפני עצמו - בצל צרפתי, חרירה מרוקאי, תימני, סיינפלדי ואפילו ביסק סרטנים. קחו שלוק

8 בדצמבר 2025

אם גם אתם לא מרפרשים מדי יום את התחזית בתקווה קלה לכמה טיפות גשם, ומנסים להבין אם מדובר בשמש אמיתית או שקרנית- אז החדשות הטובות הם שאתם לא לבד. החדשות הרעות הן שזה ללא ספק הדצמבר הכי חם שנתקלנו בו, אולי אי פעם. ומכאן עולה השאלה, האם אנחנו צריכים להיות אקטיביים יותר בנוגע לזה – לא רק אקטיביזם (רצוי) סביב משבר האקלים, אלא ניסיון אקטיבי לקדם את פתיחת עונת המרקים. ואין סמל יותר מתאים למאכל החורפי מאשר המרקייה העונתית "סופלייר", שלמרות השמש הרימה את הכפפה וחוזרת לעונתה השישית (!) בלוקיישן חדש, מחודש והכי לוהט בעיר.
>>הריבה לניצחון: יש המון סופגניות נהדרות, אבל רק אלו שוות את הכסף https://timeout.co.il/%d7%a1%d7%95%d7%a4%d7%92%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%95%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%95%d7%aa-2025/

אחרי מספר קדנציות מצליחות בסביבת כיכר רבין, השנה סופלייר התמקמו בימים אלו – חורף או לא – ברחוב נחלת בנימין העמוס, ממש בצמוד לבר הנסיך המשתפץ (שעומד להיפתח מחדש בימים הקרובים אחרי מתיחת פנים משמעותית, עדכונים בהמשך). בשלב זה הלוקיישן מציע בסך הכל שני שולחנות בלבד למי שרוצה לשבת ולהתפנק על לגימה בנחת, כאשר השאר יכולים לעמוד במדרחוב העמוס וללגום מרק בעמידה משל היינו אירופה – אבל ביננו, גם ככה מכוונים פה בעיקר למשלוחים. בכל אופן, הלקוחות הקבועים כבר עומדים בתור, ומי שמחכה למרקים מהבילים, מתובלים היטב ומצוינים עוד מהחורף שעבר יקבלו שוב את מנת החום שחיפשו.

סוף סוף אוכל שבאמת מוזגים. סופלייר. (צילום: חיים יוסף)
סוף סוף אוכל שבאמת מוזגים. סופלייר. (צילום: חיים יוסף)

דור דטנר, השף שעומד מאחורי סופלייר, הרים השנה נבחרת מרקים מצטיינת ומגוונות, שכוללת מרק כתום ערב לחי; מרק בצל בנוסח צרפתי קלאסי, עמוס פרמז׳ן ועל כך טוב ומנחם; מרק חרירה מרוקאי למהדרין; מרק עגבניות חמצמץ עם ריזוטו; מרק עוף צמחוני – כן כן, קראתם נכון – שאיכשהו, על אף שאין בו שמץ עוף, מיטיב לענות על הדרישה למרק מנחם בסגנון בית סבתא (42 ש״ח לקערת מרקים צמחוניים).

סופלייר. (צילום: חיים יוסף)
סופלייר. (צילום: חיים יוסף)

בזירה הבשרית יותר ישנו מרק תימני, שמתאפיין בטעמים עמוקים הודות לחוואיג׳, תוספת בצל ועדשים בתיבול טוב, ותוספת בשר בקר בסגנון תימני מסורתי, שגם מצליח להישאר קליל על הבטן ולא חוטא בשומניות יתרה כיאה לז׳אנר. גם מרק המלגיטוני מבית סיינפלד חוזר לככב כאן, והוא מוגש עם עוף מתובל בתערובת תבלינים הודית, עדשים כתומות, קרם קוקוס, תפוחי עץ וכוסברה. לסיום תמצאו במקום גם מרק גונדי פרסי אורג'ינל, עם קציצות עוף וקמח חומוס, גרגרי חומוס, בצל ולימון פרסי לאותו טעם חמצמץ ייחודי (50 ש"ח למרק בשרי).

לא על הלחם שום לבדו. סופלייר. (צילום: חיים יוסף)
לא על הלחם שום לבדו. סופלייר. (צילום: חיים יוסף)

לכל קערות המרק ניתן להוסיף קרפעלך בשריים (24 ש"ח) – תוספת ראויה לכל מרק, אבל במיוחד למרק העוף – או לחם שום יפהפה, רך ומבורך (21 ש"ח). מעבר לכך, במהלך ימי שישי מתכנן דטנר להרים באופן קבוע מרקי ביסק סרטנים, ושלל שפים עתידים להתארח עם סיר המרק הייחודי שלהם. עכשיו רק נשאר שהחורף יגיע באמת (השמועות אומרות בסופ"ש הקרוב!), אבל אם נודה באמת, לאכול מרק זה תענוג גם ב-20 מעלות. החורף הוא רק בונוס.
סופלייר, נחלת בנימין 18, תל אביב (או בוולט). כל יום, 11:00-22:00

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה! https://shop.timeout.co.il/timeout_special/?utm_source=website&utm_medium=popup