טוב שבאת: "סופרא" נולדה מאהבה, בדיוק כמו כל אוכל ביתי מוצלח
תושב יפו פתחי דאוד החליט שלכולם מגיע להכיר את כישרון הבישול של אשתו, ולכן פתח עבורה את "סופרא", שממקומת בלוקיישן מושלם על סלמה-שדרות ירושלים ומציעה אוכל ביתי במחיר הרבה יותר מסביר. "היא כל החיים מבשלת, יש לה ידיים מזהב"
עם כל הכבוד לכל ברי היין ומסעדות השף שנפתחו בתקופה האחרונה, לפעמים מתחשק אוכל של בית. בלי התססות ותעלולי קולינריה, רק משהו טעים שמישהו בישל עם כל הלב ורצוי גם מבלי לקרוע את הכיס. ביפו נפתח מקום משפחתי קטן ולא מתיימר שיש בו את כל מה שתרצו לאכול היום בצוהריים – תבשילים ביתיים מהמטבח הערבי כולל קובה, ממולאים נפלאים ומפתול כמו אצל אמא של אחמד טיבי.
סופרא ממוקמת בחתיכת נקודה אסטרטגית, במרחק דקת הליכה משדרות ירושלים ותחנת הרק"ל וצמוד למסעדת אלקלחה בעלת הפאתה האלוהי. פתחי דאוד, תושב יפו, החליט שלכולם מגיע להכיר את כישרון הבישול של אשתו ופתח עבורה מסעדה. "היא כל החיים מבשלת. כשאמא שלה עבדה ג'יהאן דאגה לאחים ובישלה להם. יש לה ידיים מזהב", הוא מפרגן, ומצביע על ויטרינה.
האמת היא שמתחשק להזמין את כולה: תפוח אדמה זהוב רך ומתמסר ממולא בשר עסיסי, עלי גפן ממולאים בעובי זרת, מפתול סולת בעבודת יד שמוגש עם מרק קוסקוס ותטבילה עוקצנית ("בדרך כלל אנשים רגלים לקבל תטבילה עם חומוס, אבל היא מאוד מקפיצה את המנה"), קציצות סינייה בטחינה ותבשילים לפי מתכונים משפחתיים שעברו בירושה. המחיר אחיד, 49 ש"ח למנה שכוללת בשר, תוספת, ירקות ברוטב ושני סלטים, למשל סלט ירקות קצוץ טרי, כרוב אדום, טחינה ועוד ועוד.
עבור מנה צמחונית המחיר נמוך יותר, 38 ש"ח בלבד. הכל טרי, מוכן במקום, מעורר תיאבון ובריא וזול יותר משווארמה. בסופרא אפשר לקבל גם סנדוויץ' חלה עם שניצל/חזה עוף (38 ש"ח) ובקרוב יתווספו מאפים כגון ספיחה ומאפים קטנטנים במילוי גבינה וזעתר. מחר (שישי) יוגש ספיישל שישברק, שאם יהיה לנו מזל ייכנס לתפריט באופן קבוע – יש מעט מדי שישברקים בעיר ואי אפשר להפיל את הקרייבינג רק על חיים כהן ומנאל.
הפשטות בסופרא נעימה ומזמינה, והסיפור המשפחתי מחמם את הלב – כי העצמה נשית אינה דבר מובן מאליו במציאות שבה אנו חיות. הוסיפו לכך את האוכל הטעים ממש והתמחור הנוח וקיבלתם את כל החבילה. בדיוק מסוג המקומות להגיע אליהם כשרעבים וכבר נמאס מאוכל קמצני במחירי שחיטה.
סלמה 3, ראשון-שישי 10:30-20:00, שבת סגור