סושיית YAN: הלוקיישן האינטימי בדיזנגוף מצא את ייעודו

סושייה חדשה בצומת הרחובות דיזנגוף ובן גוריון מתהדרת במרפסת מגניבה הצופה לשדרה. מעבר למנות הסושי הקלאסיות תוכלו למצוא שם גם סושי מדגים אפויים, מרק אגדאשי טופו ועוד

YAN סושי. צילום: אנטולי מיכאלו
YAN סושי. צילום: אנטולי מיכאלו
7 במאי 2015

המרפסת האינטימית עם התצפית המעולה על שדרות בן גוריון מחפשת ייעוד זה עשרות שנים. דיזנגוף החליף זהויות אבל היא נשארה בשלה. בשבוע שעבר, עם פתיחת סושי YAN, נראה שהמרפסת, שכדורי תאורה גדולים נתלו מעליה, מצאה סוף סוף את ייעודה כאזור ישיבה מושלם לקיץ הקרב. הסושייה קטנה, מעוצבת, משעשעת ומתאימה לישיבה על כיסאות בר או ספות גבוהות בפנים ועל שרפרפים בחוץ. קל להבחין כאן בפרט בולט ויוצא דופן: הסושייה הזאת מתבססת על עבודה עברית. במטבח שוקדת על קליטת הדגה ועל הכנת המנות הראשונות ציפי גרשונוביץ רבת הניסיון, ובחזית הבר ניצב הסושי מן ניר פיטוסי (שהיה סו שף של יאמה סאן ב־TYO). מלבד מבחר הסושי הקלאסי (חמש יחידות פוטומאקי ב־23־25 ש"ח) מכינים פה גם סושי מדגים אפויים, מרקים כמו אגדאשי טופו חביב הקהל (29 ש"ח) וסלטים (לדוגמה סלט אצות וואקמה, נבטים, ואטריות ברוטב אסייתי, 21 ש"ח). במנות הראשונות טאטקי טונה ברוטב פונזו (45 ש"ח) ופלאפל יפני העשוי כדורי אורז במילוי שרימפס וג'ינג'ר עם רוטב מיונז פיקנטי ושבבי בוניטו (38 ש"ח). אפשר לסגור את הבילוי בדרינק במקום או בשייק פירות בתמרה השכנה.

YAN, שד' בן גוריון 40 (פינת דיזנגוף), 707373־1700, כל יום 12:00־24:00