השלכות המלחמה על מוסדות האוכל של תל אביב נמשכת, וגם בית קפה וותיק שבמשך 20 שנה היה בית לכל מי שהיה צריך לחרוש כל הלילה נסגר, ואיתו גם בר היין הטעים במיוחד של אביתר מלכה. יש לכם עד ה-15.11 כדי להשיג את המתכון לסלט שגית
- Facebookhttps://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2F%25d7%25a1%25d7%2598%25d7%25a8%25d7%2599%25d7%2598%25d7%25a1-%25d7%25a1%25d7%2592%25d7%2599%25d7%25a8%25d7%2594%2F%3Futm_source%3DFacebook%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- https://api.whatsapp.com/send?text=%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D%20%D7%90%D7%90%D7%95%D7%98:%20%D7%A1%D7%95%D7%A3%20%D7%94%D7%A0%D7%A6%D7%97:%20%D7%91%D7%99%D7%AA%20%D7%94%D7%A7%D7%A4%D7%94%20%22%D7%94%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%98%D7%A1%22%20%D7%95%D7%91%D7%A8%20%D7%94%D7%99%D7%99%D7%9F%20%22%D7%95%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A0%D7%94%20%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%90%D7%91%D7%A8%22%20%D7%99%D7%A1%D7%92%D7%A8%D7%95%20https://timeout.co.il/%d7%a1%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%98%d7%a1-%d7%a1%d7%92%d7%99%d7%a8%d7%94/%3Futm_source%3DWhatsapp%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- Twitterhttps://twitter.com/intent/tweet?text=%D7%A1%D7%95%D7%A3+%D7%94%D7%A0%D7%A6%D7%97%3A+%D7%91%D7%99%D7%AA+%D7%94%D7%A7%D7%A4%D7%94+%22%D7%94%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%98%D7%A1%22+%D7%95%D7%91%D7%A8+%D7%94%D7%99%D7%99%D7%9F+%22%D7%95%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A0%D7%94+%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%90%D7%91%D7%A8%22+%D7%99%D7%A1%D7%92%D7%A8%D7%95&url=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2F%25d7%25a1%25d7%2598%25d7%25a8%25d7%2599%25d7%2598%25d7%25a1-%25d7%25a1%25d7%2592%25d7%2599%25d7%25a8%25d7%2594%2F%3Futm_source%3DTwitter%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button&via=TimeOutTA
- Emailhttps://timeout.co.il/#
כנראה שאין סטודנט תל אביבי בעשרים השנים האחרונות שלא בילה לפחות לילה אחד לבן בבית הקפה סטריטס, אבל כנראה שלכל תקופת מבחנים יש סוף. אחרי כמעט עשרים שנות פעילות, בית הקפה ייסגר במהלך נובמבר, ואלו לא הבשורות המבאסות היחידות – גם בר היין וינונה פוראבר, שנמצא מעבר לרחוב לסטריטס ושייך לאותה קבוצת בעלים, ייסגר גם הוא. הבעלים מבטיחים פרידה שמחה-עצובה, שזה טוב כי אנחנו כבר עצובים, אז נשמח לקצת שמחה.
>>עובדים על זה: בתי הקפה הכי טובים לישיבה ארוכה עם הלפטופ https://timeout.co.il/%D7%91%D7%AA%D7%99-%D7%A7%D7%A4%D7%94-%D7%A2%D7%91%D7%95%D7%A8-%D7%9C%D7%A4%D7%98%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9D/
לפי דיווח שעלה באתר N12, הסיבה המרכזית לסגירה היא השפעת המלחמה הארוכה, אך אתם יכולים להניח שהשינויים שקרו בעיר בשנים האלו בהחלט השפיעו. רני עופר, אחד מהבעלים של צמד המקומות, מסר בדיווח כי "ההחלטה היתה קשה ומורכבת, אבל טבעית ובריאה. עשינו הכל ביחד במשך שנים, וגם הפעם הגענו למסקנה משותפת שהסתכלה על ההתפתחות האישית שלנו, ועל הכיוונים שאליהם רצינו להתקדם.אנחנו מזמינים את כולם לבוא ולהיפרד, להיזכר ולשחזר, לשתות איתנו ולאכול איתנו. זה סיום אבל לא סוף". ב-15.11 הסטריטס יסגרו את שעריהם, כך שיש לכם עוד שבועיים וחצי להיפרד ולהשיג את המתכון לסלט שגית.

הסטריטס נפתח כבית קפה בקינג ג'ורג' בשנת 2006, ובשיאו הפעיל שני סניפים (אחד באבן גבירול), שהיו ידועים בהיותם פתוחים 24/7. לחלקכם אולי קשה לדמיין זאת כעת, אבל אי אז לפני מגיפת הקורונה, תל אביב היתה ערה לאורך כל היממה, ובסטריטס יכולתם לפגוש תמיד חלל מלא באנשים ובלפטופים, בין אם יושבים בקומה העליונה ומתקתקים בעיניים טרוטות כל הלילה, ובין אם בפרלמנט על הרחוב. המקום עצמו היטיב להיות בית קפה גדול ומרווח שלא נופל לטרנדים חולפים, ושמר על חזות קז'ואלית מזמינה ומהונדסת היטב. סלטים כמו קיל ביל ובמיוחד סלט שגית כבר הפכו לקלאסיקות, יחד עם עוגת הביסקוויטים, השניצל והפירה וגם הגולדן לאטה שטעמנו שם לראשונה.

בר היין וינונה פוראבר נפתח רק לפני שלוש וחצי שנים עם שם שלקח השראה מקעקוע של ג'וני דפ (כבר אחרי שהם נפרדו), בניהולה של אותה קבוצת בעלים של הסטריטס, ובהובלתו של השף המוכשר אביתר מלכה, שהביא למקום אוכל מעניין ןיצירתי שמפגיש בין עולמות הפיין לטעמים מקומיים והמטבחים עליהם גדל. אף ארוחה בוינונה לא הרגישה כקודמתה, עם הפתעות כמו סשימי קלמנטינות רענן, ניוקי א-לה רומנה בתרד שחור או קרפ סוזט מהסרטים – האוכל תמיד היה נעים וטעים במיוחד. תפריט היינות המוקפד השתלב בחוויית הארוחה, והוסיף עומק עם יינות ויקבים קטנים ומעניינים מרחבי העולם.
>> ברי היין המומלצים בתל אביב https://timeout.co.il/%D7%91%D7%A8%D7%99-%D7%99%D7%99%D7%9F-%D7%94%D7%9B%D7%99-%D7%98%D7%95%D7%91%D7%99%D7%9D-%D7%AA%D7%9C-%D7%90%D7%91%D7%99%D7%91/
היום אפשר לאכול ממטעמיו של מלכה גם במסעדת רובע א' הכשרה והמוערכת, אבל נתגעגע לייחוד והאווירה של וינונה. עד הסגירה הסופית – גם היא ב-15.11 – יערכו בוינונה פוראבר סרוויסים של פרידה בכיכובן של מנות שהפכו אייקוניות ובהובלת הטבחים שעבדו שם בשנים האחרונות, כך שתהיה פרידה טעימה במיוחד. כנראה שכמו האהבה של ג'וני דפ לווינונה ריידר – שום דבר לא לנצח.
וינונה פוראבר, שלמה המלך 2 תל אביב
דה סטריטס, המלך ג'ורג' 70 תל אביב
- אוכלים שותים https://timeout.co.il/topic/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%95%d7%aa%d7%99%d7%9d/
- סגירה https://timeout.co.il/topic/%d7%a1%d7%92%d7%99%d7%a8%d7%94/
- דה סטריטס https://timeout.co.il/topic/%d7%93%d7%94-%d7%a1%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%98%d7%a1/
- הסטריטס https://timeout.co.il/topic/%d7%94%d7%a1%d7%98%d7%a8%d7%99%d7%98%d7%a1/
- וינונה פוראבר https://timeout.co.il/topic/%d7%95%d7%99%d7%a0%d7%95%d7%a0%d7%94-%d7%a4%d7%95%d7%a8%d7%90%d7%91%d7%a8/
