שתו לנו אכלו לנו: 20 ברי היין המומלצים ביותר בתל אביב

ברי יין בכל צורה וכל רמה הפכו לצורות הבילוי המועדפת בעיר, ונדמה שבכל יום נוסף עוד מקום קטן עם פלטת גבינות. אבל מרוב ברים לא רואים את היין - אז עשינו סדר ובחרנו את ברי היין הכי טובים בעיר, כי בכל זאת כבר נהיה קצת קשה להבדיל
תל אביב של 2025 היא ארץ ברי היין. לאורך שלוש השנים האחרונות, עם תנופה משמעותית במהלך המלחמה, העיר הופצצה בשורה של מקומות קטנים ונעימים שמזניחים ברז בירה, ומתמקדים בתורת בקבוקי היין. ובזמן שאפשר בהחלט לגבב תיאוריות על הפופולריות שלהם – החל מכמויות היין שזרמו כאן בסגרים והפכו את חנויות היין לאימפריות קטנות ועד לנסיגה בפופולריות של בילוי במסעדה בגלל יוקר המחייה – בסופו של דבר מה שבאמת מעניין אותנו זה איפה נעים לשבת, טעים ללגום, ואם יש משהו מוצלח לנשנש בצד. זה כבר לא רק טרנד לוהט, זה בילוי מזן חדש והוא כאן כדי להישאר. הפרמטרים לאיכות בו שונים מאוד מאלה של מסעדות וברים לסוגיהם (ותכלס עוד לא פגשנו בר יין שלא חיבבנו), אבל כמו בכל תחום אפשר כבר לסמן בו את המצטיינים ביותר. בשביל זה אנחנו כאן.
>> הדרים טים: 8 המנות החדשות הכי טובות בתל אביב כרגע
>> קז'ואל סקסי: 29 מסעדות הקז'ואל-דיינינג הכי טובות בתל אביב
איטה
בר היין מבית פופינה ובניצוחו של שף אוראל קמחי. איטה הגיעה שכשחשבנו שכבר שבענו מברי יין, והוכיחה לנו שלא כל כך מהר. הסוד באיטה הוא העובדה שהיא לא נופלת לשילוב המוכר בין יין לגבינות ונשנושים זעירים, ומגישה מנות ייחודיות שלא רגילים לראות בהכרח בברי יין אחרים בעיר. לדוגמא, ספרייריבס חזיר בגלייז מיסו חלומי, ספרינג רול מטוגנים, טרטר דג צונן על גבי פוקאצ'ה וברור שיש גם גבינות אבל אנחנו מעולם לא היינו נגד גבינות, אלא בעד גיוון.
מה תשתו: בוז'ולה צרפתי
מה תנשנשו: ספרינג רול
שבזי 62

בוסר
הסנונית הראשונה של טרנד ברי היין שאנחנו אוהבים ללעוג לו, אבל בתכלס כבר לא מכירים את עצמנו בלעדיו. הבוסר התחיל חנות יין שקטה ביום ובר יין תוסס בשעות הלילה, ובחודשים האחרונים גם נפתח כבית קפה. בבוסר תמצאו קולקציית יינות איכות מתחלפת ומתחדשת על בסיס עונתי ואופנתי, בהם יינות של יבואנים קטנים שלא תמצאו בשום מקום אחר במחירים הוגנים. בהצלחה עם למצוא מקום לשבת
מה תשתו: ארינטו דוס אסורש, יין לבן מהאיים האזוריים שגדל למרגלות הר געש לצד האוקיינוס האטלנטי
מה תנשנשו: פלטת גבינות
החשמל 5

בריקס
בריקס התחיל כבר יין חמוד שמאפשר לשתות כוס יין במחיר הגון, במרכז העיר, ועוד עם השקט של כיכר גבעון נטולת הצפירות. מאז עבר הבריקס תפנית שלא ציפינו לה – פעמיים בשבוע (שלישי ושישי בבוקר) השף הגדול יונתן רושפלד נכנס למטבח, ואמון על תפריט האוכל המוגש במקום. הוא מבשל מה שבא לו – החל ממנות צרפתיות קלאסיות ועד מה שמגיע מהשוק והים באותו היום. הפתעה בכוס יין.
מה תשתו: כוס רוזה ב-38 ש״ח
מה תנשנשו: סרטנים שלמים בחמאת מוסקדה
כיכר גבעון 10

ג'יאקונדה
מוסד יין תל אביבי ותיק שאיתנו כבר מ-2006, שהוא גם ספריית יינות שנאצרה בקפידה לאורך השנים, מהארץ והעולם. הג'יאקונדה הוא מקום למביני עניין, או לכאלה שרוצים להתחיל להבין, כי הרכישה מלווה בהדרכה מקצועית שתמיד תלמדו בה משהו חדש. הכי שווה להגיע לדרינק של שישי בצהריים עם חברותיכן הטובות ועל הדרך להצטייד בבקבוק מרשים לארוחת ערב.
מה תשתו: ג'יי ג'יי פרום. ריזלינג גרמני, ארומתי, פרחוני וכנראה הכי טעים שתשתו.
מה תנשנשו: פלטת גבינות יכולה להיות בחירה מצוינת, אם כי לג'יאקונדה פשוט באים כדי לשתות.
פרישמן 73

הגפן
הגפן היא חצר יין מקומי ששוכנת בשוק הפשפשים ביפו, והוא כולו גאווה ישראלית שכן כל היינות שנמצאים בו הם תוצרת הארץ. נשות היין שירה גרנות ולי הופמן אגיב אצרו את התפריט, שבו לא פחות מ־124 לייבלים מקומיים בלבד. מה שנקרא אין לנו ארץ אחרת. האווירה במקום דווקא לא ציונית במיוחד, אבל נעימה, מקומית וכיפית.
מה תשתו: תל קאסר של יקב נטופה, פינו נואר של יקב תל אפק, פאט נאט של יקב ברק ורבים נוספים.
מה תנשנשו: קבב מוסר ים, כרישה מבושלת. טארט דבש ועוד מנות בנגיעה מקומית.
נעם 3 יפו

יין בכרם
חנות ובר יין באווירה קז'ואלית ומזמינה שבה חווית בחירת היין נגישה למדי, הן במחיר והן בייעוץ הלבבי והמקצועי. את היין תיקחו החוצה, לאחד השולחנות שממוקמים על הרחוב העמוס בעיר, ותהנו מערב מינגלינג שיכור ושמח. תפריט האוכל פשוט אך מכיל בדיוק את מה שצריך לצד היין.
מה תשתו: אור מאופל הישראלי של יעקב אוריה. יין לבן מיוחד ומרענן שלא תצליחו לשכוח.
מה תנשנשו: גבינת ברי צלויה עם דבש, שמן זית וטימין. האיזון המושלם בין מתוק למלוח.
נחלת בנימין 29

כריסטוף
כריסטוף הוא סלון יין, שזה אומר שהוא לא עוד בר יין, אלא סלון כמו של בית (כמעט) עם ריהוט חמים ונעים, עליו תוכלו לשבת בפנאן ולבחור מספריית היין הגדולה את הבקבוק שחלמתם עליו. גם לכם יש ספריית יין בבית? אה, לא? עד אז, מזל שיש את כריסטוף.
מה תשתו: גראנש לבן ספרדי, בלנד של ריזלינג מוסקט וגוורץ, ועוד יינות ייחודים שעמרי לייבוביץ׳ (הבעלים של המקום) בוחר בקפידה.
מה תנשנשו: פלטת גבינות של המחלבה הקטנה או סלק אפוי עם לבנה. בכריסטוף מתארחים לעיתים גם שפים לפופ אפים, שווה להתעדכן בעמוד האינסטגרם.
השוק 28

פטיט בר יין
בר יין מבית היוצר של 'באן מי נונג', ואתם יודעים מה זה אומר – יין ובאן מי שרימפס, מה כבר יכול להשתבש? הבר נפתח בשיתוף פעולה עם רשת אלכוהום, מה שמבטיח היצע גדול במחיר די פטיט, כמו למשל פרימיטיבו ב-79 ש"ח, או מרלו מקומי של יקב קדש ברנע מרמת הנגב ב-95 ש"ח לבקבוק. חוץ מזה יש גיוזה בנוסח ויאטנמי, תמיד רעיון טוב ליד יין, וגם פטה כבד, באן מי בשפע, מרק פו בעונה ונשנושים מוחמצים.
מה תשתו: לברדורס די פטורייה מעמק הדורו
מה תנשנשו: בון ויאטנמי שרימפס
ברכבת 18

מיני בר
המיני בר אולי לא ותיק מאוד, אבל בהחלט הקדים את גל ברי היין הנוכחי. מדובר במקום קטן וקוקטי, עם שלושה-ארבעה שולחנות ואווירה מוקפדת ואלגנטית במידה. המיני בר הוא האח הבוגר והרציני של הפיקוק, שמציע יינות טבעיים רבים לצד קלאסיקות אחרות. אפשר גם להזמין בחצי כוס, וכך לדגום מכל הבא ליד.
מה תשתו: מאלגוזיה מיוון, טמרפיניו מספרד, מורוש אנטיגוש מפורטוגל
מה תנשנשו: פלטת גבינות או שרקוטרי
מרמורק 16

גאזטה
גאזטה הוא בר יין מהדור הישן – כלומר מלפני שכל אחד פתח כזה תחת כל עץ רענן. הוא מגלם בתוכו ניסיון רב שכולל יותר מעשור של הבנה מעמיקה ביינות, ואינספור דייטים ראשונים שנרשמו בו. ועדיין מוסיף הגזאטה להיות מוסד יין יציב ומוצלח, שמתעדכן כל העת. למשל לאחרונה גם הוסיפו שם חלל מעוצב להפליא שמוקדש כולו לוורמוטים, שאם אנחנו לא טועים הם גם סוג של יין – רק קצת מתוק ויותר טעים.
מה תשתו: ורמוט אמריקן
מה תנשנשו: פוקאצ׳ה פפרוני מילאנו
מרמורק 12

קוט
באלגנטיות שיא התבסס קוט כאחת הפינות המדוברת והעמוסות והקים בתוכו את פריז הקטנה – עיצוב מוקפד ומלא בסטייל, מגוון אדיר של יינות בדגש צרפתי, תפריט אוכל מצומצם ומדויק ואווירה סקסית. מאוד. המקום פתוח רק בשעות הערב ויתאים לכל דייט באשר הוא.
מה תשתו: רייקארט ארבואה סאוואניין. יין לבן צרפתי כמובן, עשיר, מאוזן, חמאתי ומושלם.
מה תנשנשו: סלט קיסר קריספי שלא תרצו שייגמר.
אחד העם 33

תרצה
תרצה, בר היין של שף רז רהב, מאופיין באווירה נעימה וקז'ואלית עם תפריט מסקרן, ואפילו לא תיאלצו להמתין קרוב לשנתיים כדי לאכול מהאוכל הנפלא של רז רהב. על תפריט היין מנצח הסומלייה אביב חג'ג', והוא כולל מעל למאתיים לייבלים שונים של יינות מרחבי העולם, כאשר כמעט רבע מהם מוצעים לכוסות. בונוס נוסף הוא שלא תצטרכו להשאיר טיפ, שכן הוא מגולם בחשבון הסופי וחוסך לבטים מיותרים.
מה תשתו: קברנה פרנק מהלואר, יין כתום אוסטרי, בלנד אדום של ברקן. תהנו מהצבעים.
מה תנשנשו: קרפעלך לחם אבוד, ברוסקטה שומן בקר, ברוסקטה מוח ופלפלים.
החלוצים 3

רומיה
רומיה היא חצר יין מבית פנדה, מה שכבר מסמל על כך שאינה בגדר אירוע שגרתי. ראשית, מיקומה בשוק הכרמל כבר מרמז על האווירה השמחה והתוססת שבה, שנית פנדה כמו פנדה לא נותר בגבולות הגנריים ומפתיע עם תפריט צמחודג יצירתי, עונתי ומהנה בהחלט. כמו למשל לחוח עם טרטר דג ים, פולנטה מתירס מותסס, שווארמה טבעונית ועוד ועוד. מבחינת היין הוא עובד צמוד עם יקב טוליפ המקומי האוצרים לרומיה יינות ישראלים ומהעולם, שכולם מצוינים וראויים להרים איתם לחיים ולהשתכר כהלכה.
מה שותים: וויט פרנק של טוליפ
מה אוכלים: פבלובה עם מרנג תימני
הכרמל 15

ג׳ודי
ג׳ודי הוא בר היין הראשון של שדרות יהודית, ומשהו רומז לנו שלא האחרון. עיצוב נעים ומזמין, תפריט יין מהוקצע ואווירת קלאס שנותנת תחושה שהיה שם מאז תמיד. הסומלייה קובי ארוסי מורגש בכל אלמנט במקום, עם לייבלים רבים מהארץ ומהעולם שמתחלפים תדיר, כאשר רוב היינות מוצעים גם בכוסות, ובמחירים סבבה למדי. חוץ מזה, לא תמצאו בו רק גבינות, אלא גם נקניקיה בלחמנייה שתכלס – באה לנו בול עם יין לבן צונן.
מה תשתו: לבן 22 של יקב עגור
מה תנשנשו: ניוקי חמאת לימון
שדרות יהודית 20

קופ נטור
קופ נטור נפתח כחצי שנה ונותר סוד כמוס בקרב שוחרי יין רבים, אם כך מצטערים אם אנחנו הורסים לכם את הסוד. התפקיד שלנו הוא לספר לכם על דברים, בין היתר על קופ נטור, אותו פתחו חמישה חברים שעלו ארצה מסנט פטרבורג והרגישו שסצנת היינות הטבעיים, האורגניים והביו- דינאמיים די נעדרת מארצנו. אז הם פתחו פינה מתוקה של אלה, שמתחבאת קרוב לשוק בצלאל ברחוב המכבי, ומגישה מלבד יינות נהדרים ומקוריים גם אוכל מצוין ואפילו בראנץ' בסופי השבוע.
מה שותים: מנזוני ביאנקו
מה מנשנשים: כריך צ'דר ומקושקשת
המכבי 2
Wine shop
כשמה כן היא, מדובר בחנות, שהיא גם בר יין אינטימי מבית קבוצת טריגר. במקום לא פחות מ-300 סוגי יינות, כן, כן, מה ששמעתם. רובם מיובאים באופן בלעדי לטריגר וביניהם אף לייבל יין מקומי מבית הקבוצה, שכרגע מונה ארבעה בקבוקים ועתיד להתרחב בהמשך. העיצוב במקום מוקפד ואלגנטי, ובתפריט האוכל מנות בר יין קלאסי עם טוויסט שובבי. דוגמת פונדו של גבינת קממבר, סאבלה גבינות על ברוסקטה, פחזנית במילוי קרם מיסו וקרמל מלוח ועוד.
מה שותים: ברבן ברל
מה אוכלים: פונדו קממבר
מונטיפיורי 24
וינונה פוראבר
עזבו אתכם מהשם המבלבל שבגיגול מוביל דווקא למסעדה בוירג׳ניה – וינונה פוראבר היא בר היין של קבוצת הסטריטס, ולפי הפופולריות שלה, של כל העיר. את תפריט היין אצר ביד מיומנת אלעד שהם, והיינות מוצעים בכוסות ובקבוקים – כך שתוכלו להתנסות כמעט מכל הבא ליד. שף אביתר מלכה, שאמון על האוכל, ניחן בכישרון ובמחשבה יצירתית, ומגיש מנות קטנות ונהדרות בעלות ניחוח עונתי מדויק.
מה תשתו: בקבוק סוביניון בלאן פרי שיתוף פעולה של יקב פלטר עם וינונה, אור מאופל של יקב אוריה, נרד דאק מפורטוגל.
מה תנשנשו: ניוקי אלא רומנה, אנילוטי דלעת, קבב בר ים.
שלמה המלך 2

קולמי
בר היין קולמי נפתח בפאתי פארק המסילה לפני חודשים מעטים, ונראה שהבין בדיוק מה חשוב לכולנו – להשתכר, ולא לשלם על זה יותר מדי. מדובר בבר יין שיש בו גם מבחר יינות לקנות הביתה, מה שמביא לטווח מחירים מזמין ומבטיח במיוחד. יש סובניון בלאן ב-65 או ב-69 ש"ח, פינו נואר ב-65 ש"ח, פריצנטה ביאנקו ב-75 ש"ח ופרוסקו מבעבע ב-99 ש"ח שנשמח להרים איתו לחיים. המחירים שציינו הם לבקבוק, כן? לא לכוס. חוץ מזה, המקום מתוק ואינטימי, ובהחלט היינו ממליצים עליו לדייט ראשון, או שני, או מלאנתלפים.
מה תשתו: פינו נואר
מה תנשנשו: גבינות, לא צריך להתחכם
יהודה הלוי 22

סנטי
בשנה שעברה זו היתה האיט-גירל, היום היא פשוט העניין. ואמנם קשה למסגר את סנטי תחת הגדרה אחת – אולי זו איזקאייה מערבית, אולי זה בר יין, אולי זה בכלל בר אוכל – אבל מה שבטוח זה שבסנטי של גיא אריש (משייה), אתם תשתו יין טוב ותאכלו אוכל ממש טוב. מבחינתנו זה נחשב. התפריט של סנטי מתאפיין במנות ייחודיות שמוגשות בטכניקות לא שגרתיות, וכן בתפריט יין שהורכב על ידי איש היין עידו קסלר, ומציע לא פחות מחמישים לייבלים של בקבוקי יין, שכמעט כולם מוצעים בכוסות.
מה תשתו: אסרטיקו יווני, קרוז הרמיטאז׳ צרפתי ועוד רבים וטובים.
מה תנשנשו: צלחת דגים נאים, תפוחי אדמה ראטה קונפי, פסטה פיצ׳י עם מטבלים.
גורדון 17

פלור
בר וחנות יין המתמקד ביינות טבעיים ומוכיח לנו שלא צריך להיבהל מהמראה, מהריח הפאנקי ומהצבע העכור, ושכל אחד ימצא מה לשתות בין עשרות הלייבלים השונים במקום. חוץ מזה האווירה מהודקת ונינוחה בעת ובעונה אחת, הלוקיישן מתוק ורומנטי, והתפריט משתנה כל העת לפי התוצרת העונתית ומצב הרוח – מה שמייצר מנות מסקרנות ולא שגרתיות כמו פסטה בוסיאטה, ואפילו שניצל, אך הן מתחלפות כל העת מה שתורם להפתעה. חוץ מזה מפעם לפעם מתארחים במקום שפים לפופ אפ ואירועים קולינריים מסקרנים.
מה תשתו: אסקודה
מה תנשנשו: יש לקוות שתהיה פיצה מהטאבון
וילסון 10
