Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

סמנו על המפה: Osteria Francescana היא המסעדה הטובה בעולם לשנת 2016

על פי דירוג "50 המסעדות הטובות ביותר בעולם" של סן פלגרינו לשנת 2016, שנערך הלילה, הזוכה משנה שעברה El Celler De Can Roca ירדה למקום השני ו־Eleven Madison Park הניו יורקית הגיעה למקום השלישי. ואיפה נומה? הרחק מאחור

Osteria Francescana (מתוך חשבון האינסטגרם: fabio_rinaldi@)
Osteria Francescana (מתוך חשבון האינסטגרם: fabio_rinaldi@)

הלילה (שלישי) הוכרזו בניו יורק הזוכים בתחרות 50 המסעדות הטובות ביותר בעולם של סן פלגרינו. הטקס, שנערך זו השנה ה־13, הועברו בשידור חי באינטרנט היישר מאולם Cipriani היוקרתי בוול סטריט. רשימת המסעדות נבחרה על ידי אקדמיה מקצועית המורכבת מ־34% שפים ומסעדנים, 33% עיתונאי אוכל ו־33% פודיז.

בשנים האחרונות מפעיל המותג סן פלגרינו מערך קולינרי מרשים שכולל אתר אינטרנט (finedininglovers.com) ובו כתבות, סרטונים ומתכונים; תחרות שנתית שמסמנת את השפים הצעירים המבטיחים בעולם ואתהדירוג המלא של 50 המסעדות הטובות ביותר בעולם.

בעקבות הפופולאריות הרבה שלה זוכה הדירוג, כמעט ולא ניתן להשיג מקום פנוי במסעדות הזוכות במשך חודשים רבים קדימה. מלבד דירוג המסעדות מוענקים פרסים נוספים, בקטגוריות נוספות. השנה פרס השף הטוב ביותר ניתן ל־Dominique Crenn, שפית צעירה שעומדת מאחורי מסעדת Atelier Crenn עם 2 כוכבי מישלן, ומסעדת Petit Crenn בסן פרנסיסקו. פרס מפעל חיים ניתן ל־Alain Passard, השף של מסעדת Arpège הפריזאית המחזיקה ב־3 כוכבי מישלן. פאסרד הפסיק להגיש בשר אדום במסעדה ומתמקד בשנים האחרונות בירקות ופירות שאותם הוא מגדל במספר חוות.

All hail Queen Crenn, The World’s Best Female Chef 2016! #Worlds50Best #Restaurants #awards @DominiqueCrenn #DominiqueCrenn #chef #winner

A photo posted by The Worlds 50 Best Restaurants (@theworlds50best) on

ניצחון ראשון למאסימו בוטורה

השנה זכתה במקום הראשון מסעדתOsteria Francescanaממודנה, ניצחון ראשון למסעדה איטלקית. המסעדה של השף מאסימו בוטורה נחשבת "איטלקית מודרנית" שבה הוא משלב בין בישול איטלקי מסורתי לחידושים קולינריים. אחד הקינוחים המפורסמים שלו נקרא Oops! I Dropped The Lemon Tart – ורק נחשו איך הוא נראה. בעת קבלת הפרס אמר השף: "המקצוע שלנו סובב סביב עבודה קשה: לעבוד במטבח כל יום ולהצליח. אני חושב שהמצרך הכי חשוב לעתיד שלנו הוא תרבות, כיוון שתרבות מביאה ידע וידע מביא עימו תודעה. אני מרגיש שאני עומד לבכות".

במקום השני זכתה מי שעד הלילה הוגדרה כמסעדה הטובה בעולם:El Celler De Can Rocaמספרד, ששברה את רצף ארבע הזכיות של מסעדת Noma מדנמרק. המסעדה, שאליה עדיין אין סיכוי להזמין מקום בחצי שנה הקרובה, היא מסעדה משפחתית (3 כוכבי מישלן) השייכת לשלושה אחים ומתמחה במאכלים מסורתיים.

Celler de can Roca en #monterrey #mexico #bbvaworldrocatourA photo posted by El Celler De Can Roca (@cellercanroca) on

במקום השלישי: מסעדתEleven Madison Parkשזכתה בנוסף גם בפרס על אומנות האירוח (הבעלים, דני מאייר, מכונה Mr Hospitality). המסעדה, שזכתה ב-4 כוכבים מהניו יורק טיימס, נחשבת לאחת הטובות בניו יורק ובארה"ב בכלל. מסעדת Noma מדנמרק, הזוכה הגדולה של התחרות במשך ארבע שנים ברציפות, הגיעה למקום החמישי והמכובד.

שלפו יומנים והכינו ארנקים, אלו המסעדות שהגיעו לעשירייה הפותחת:

1.Osteria Francescana, Modena – איטליה

2.El Celler de Can Roca, Girona – ספרד

3.Eleven Madison Park, New York – ארצות הברית

4.Central, Lima – פרו

5.Noma, Copenhagen – דנמרק

6.Mirazur, Menton – צרפת

7.Mugaritz, San Sebastian – ספרד

8.Narisawa, Tokyo – יפן

9.Steirereck, Vienna – אוסטריה

10.Asador Etxebarri, Atxondo – ספרד

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!