20 מסעדות ומזללות לתמוך בהן באזורי עבודות הרכבת הקלה

מנזר (צילום: יולי גורודינסקי)
מנזר (צילום: יולי גורודינסקי)

למרות החגיגות של פתיחת הקו האדום, העבודות על הרכבת הקלה נמשכות ברחבי העיר, ולא מעט עסקים - ביניהם המון מקומות טעימים - נפגעים בתוצאה מכך. אספנו 20 עסקים שאפשר לעזור להם בתקופה הזו, וכל מה שצריך זה רק לאכול

14 בספטמבר 2023

בין כל חגיגות פתיחת הקו האדום, מאוד קל לשכוח לרגע שהעבודות על שאר הקווים של הרכבת הקלה נמשכות, ושחצי עיר סגורה. כלומר, אלא אם אתם גרים באזורי אלבני/אבן גבירול, ואז קשה לשכוח כי זה חוסם לכם את הנשמה. ולא רק לכם – יש לא מעט עסקים, ביניהם המון המון עסקי אוכל שאנחנו אוהבים, שנפגעו בשל עבודות הרכבת באזור. ואנחנו בקטע של להרים, ולעזור, ולתת קצת דחיפה לעסקים נדרשים. אז אספנו לכם את עשרים המקומות שהכי כדאי לתמוך בהם בשנים הקרובות, כי הם יזדקקו לזה.

קונגרס בזל

קונגרס בזל הוא מוסד תל אביבי ותיק עם אווירה שכונתית שכבר לא פוגשים, במסגרתה הלקוח תמיד אשם. (זה לא אנחנו אמרנו, יש שלט שמקבל את פני הסועדים שמצהיר על כך) מה נגיד, אולי אשם אבל שבע ומבסוט, זאת הודות לשווארמת הפרגית שמוגשת בלאפה, פיתה או בגט והיא טרייה, טעימה ואין לה הרבה מתחרות בעירנו. גם הפלאפל של סבתא עליזה נפלא ותורם משמעותי לשובע ולמצב הרוח שלנו, שלא לדבר על השניצל של עבדאללה – פריך, דקיק ומטוגן כהלכתו.
אבן גבירול 137
מנת חובה: שווארמה, כי לשם כך התכנסנו

שרויטמן גאולה

היום שבו נפתח שרויטמן במרכז העיר, ולא אילץ אותנו עוד לכתת רגליים עד לגבול גבעתיים, היה יום טוב לכל אוהבי המאפים הפחמימתיים באשר הם. הלחמים המופלאים של האופה והשף ערן שרויטמן מתאפיינים בטריות חד פעמית, וקשה לחשוב על נכונים ומנחמים מהם. החל מלחמי המחמצת האיכותיים, כלה בפרעצלים המתפצחים והפריכים ועד המאפים המנצחים. במקום, על קצהו הצפוני של המקטע הסגור של אלנבי, תמצאו גם כריכים נהדרים שמורכבים כולם מהלחמים המופלאים, סלטים רעננים ומאפים מנחמים. גאולה 44
מנה חובה: מאפה סמנה

Midas

אומרים שכל דבר שנגע בו מידאס הפך לזהב, אבל אם תשאלו את מידאס התל אביבי כל מה שהוא נגע בו דווקא הפך לשוקולד (שזה לפעמים עדיף על זהב). מידאס הוא בוטיק שוקולד וג׳לטו ארטיזנלי, שעובד עם חומרי גלם מובחרים ובעבודת יד, ואף טבעוני! הפרלינים נראים כמו תכשיטים וטעימים בדיוק כפי שהם יפים. יש פרלין אמרנה, יש קרם פיסטוק, אגוזי לוז, חמאת בוטנים, טופי קרמל ונוספים. מלבד השוקולד יש גם ג׳לטו איטלקית במרקם אוורירי וטעמים לא שגרתיים דוגמת צ׳אי מאסלה וקוקוס, בננה ופאדג׳ שוקולד, חלבה וקרם קוקוס ונוספים.
בן יהודה 94
מנת חובה: מארז עם טעמים שונים, נו מה

אל דאלי

אל דאלי היא מעדנייה ובית קפה ביום ובר בלילה, מה שמבטיח תוצרת טרייה, אווירה מהנה ותפריט עשיר שמדבר אלינו. העיקר באל דאלי הם הכריכים שמוגשים בפרעצלים או בג'בטה מחמצת לבחירתכם (יש גם ללא גלוטן!), ואל הלחמים משתדכים נקניקים משובחים, מגוון ממרחים דוגמת מיונז, חרדל או סלט ביצים וכן ירקות טריים. למי שצמחוני יש גם כריכים על בסיס גבינות טריות ממקרר המעדנייה ולמי שצמחודגי יש גם כריכים מופלאים עם טונה או אנשובי. ולמי שלא בקטע של כריך, פשוט תאכלו סלט או פלטת גבינות ונקניקים. ואם אתם בכלל לא רעבים, מה אתם עושים ברשימה הזאת. שמרו אותה לאחר כך. אלנבי 43
מנה חובה: כריך דאלידוג, פרעצל משוח במיונז וחרדל עם נקניקיית עגל, כרוב מאודה ובצל קריספי.

להציל את אלנבי: 10 בתי עסק נוספים באזור עבודות הרכבת לעזור להם

בורקס עמיקם 

בורקס עמיקם פתוח בימי השבוע 24 שעות ביממה, ובסופ"ש עד כניסת השבת ואחרי יציאתה. איזה זמנים נפלאים לחיות בהם וכמה טוב, מנחם ומרגיע לדעת שאפשר לאכול פחמימה חמימה בכל דקה ביום שנבחר. הבורקס עשוי בעבודת יד והוא ערב לחיך, רך ומבורך ומתפורר בדיוק כפי שצריך. יש בורקס גבינה קלאסי, יש תפוחי אדמה, יש תרד וגבינה, יש בורקס פינוקים עם ביצה, טחינה ועגבניות בפנים ויש גם טבעוני עם תפוחי אדמה ופטריות כי לכולם מגיע בורקס 6\24.
אבן גבירול 21
מנת חובה: אנחנו טים בורקס גבינה תמיד

בורקס עמיקם

נאבי יונה

אין יותר מדי בתי קפה מעולים על ציר הקו הסגול, וחשוב מאוד שנשמור על נאבי יונה, שנמצא אמנם מעט מחוץ לטווח העבודות כרגע אך יקלע אליהן בהמשך. מדובר בבית קפה שמזכיר לנו את סיני, שזה כבר טוב, כי יש שם תחושה שלא ממהרים לשום מקום – דבר נדיר בעירנו. כשתגיעו לבית הקפה תראו שם בוודאי רבים יושבים בצ'יל על הספה, כשלצדם אחרים מתקתקים על הלפטופ במרץ, אבל מה שבטוח הוא שיש מקום לכולם. הקפה טעים, המאפים טריים ונעימים, ארוחות הבוקר מגוונות, הטוסטים מושחתים וגם הכריכים משביעים וסוגרים פינה. בקיצור, אחלה של נאבי יונה.
יונה הנביא 43

גלידת ארי

ארי, הגלדיריה של עידן נעים היא לא רק גלידרייה טובה ומשובחה שמגישה לכם ג'לטו צונן בגביע ושולחת אתכם לדרך. מדובר במקום שמגדיר את עצמו "מעבדת גלידה" ומרכיב קינוחי גלידה במלאכת מחשבת אמיתית. הגלידה היא הבסיס ואליה נוספים רטבים מיוחדים ותוספות מסקרנות, למשל: גלידת חלבה נפלאה עם טחינת הר ברכה, שומשום מקורמל ורוטב בייגלה, או גלידת טארט טאטן על בסיס גלידת תפוחי גרנד סמית חמצמצים בתוספת תפוחים מקורמלים ושטרויזל חמאתי ופריך.
אבן גבירול 21
מנת חובה: גלידת שוקולד מנטה ונענע. כי באנו להתסיס

סמאש אלנבי

חזיתו של הסמאשבורגר ברחוב אלנבי אולי לא נראית הכי מזמינה, כמו לא מעט חזיתות ברחוב שהיה עד כה הכי מפויח וסואן בעיר ולפתע השתרר בו שקט מבורך. ואיך אומרים? אל תסתכלו בלחמניה, אלא במה שיש בה. ויש בה סמאשבורגר פשוט מצוין שעשוי לפי הספר ונותר עסיסי וסליזי בדיוק במידה הראויה. הסמאשים הקלאסיים מגיעים עם או בלי גבינה, כאשר יש גם ארוחות סמאש ספייסי, סמאש בסגנון ניו יורק ואפילו ארוחת סמאש עצומה בגודל חצי ק"ג בשר, וגם כנפיים חריפות, טבעות בצל וכל מה שצריך כדי להרים ארוחה סמאשית לגמרי.
אלנבי 47 

מנה חובה: סמאש בורגר NYC, שנרגיש קצת כמו חו"ל

ברטון

אנחנו מודים לברטון קרפרי על כך שהפכו את הקרפ למאכל לגיטימי כמו בפריז והסירו מעליו את עננת מאנץ' הירידים שדבקה בו. הקרפ של ברטון עשוי ברובו מקמח כוסמת, מה שמאפשר גם לנמנעים מגלוטן להנות ממנו. יש ערב רב של תוספות והצעות הגשה:  קרפ גראטן המוגש עם תפוחי אדמה, קרם פרש, אמנטל ובצל ירוק, קרפ פלמידה כבושה עם קרם פרש, צלפים, בצל ירוק, לימון רוקט וכוסברה. שלא לדבר על הקרפים המתוקים שמציעים קרפ בנופי, קרם סינבון וקרפ בייגלה ושוקולד חלב. יאמי.
אבן גבירול 52
מנת חובה: קרפ ארטישוק קרם פרש

להציל את אבן גבירול: 10 בתי עסק נוספים באזור עבודות הרכבת לעזור להם

נילוס

עוד מקום שחשוב לנו שלא יאונה לו כל רע, נמצא מעט מחוץ לאזור האסון וכנראה שימשיכו להגיע אליו גם אם יהיה מוקף בתעלה עם תנינים, אבל בכל זאת: נילוס הוא כרגע הבר הברנז'אי האולטימטיבי בעיר. והוא היה בר יין עוד לפני שצצו כאלה תחת כל עץ רענן. זה המקום לבוא אליו בסוף יום עבודה וללגום יין צרפתי טוב, לשכוח מהצרות ומתלאות היומיום וכמובן להיתקל בכל האקסים/קולגות/ סלבס מקומיים של עירנו ולחייך במידה. מלבד תפריט היין המגוון, גם האוכל בנילוס שנשען על תפריט בנוסח מזרח-אירופאי אהוב עלינו במיוחד ומספק נשנוש הגון ביותר לצד כוס היין, או הבקבוק, תלוי באיזה יום אתם. אלנבי 33
מנה חובה: סלט תפוחי אדמה (גם הגרסה הטבעונית מושלמת)

אמורה מיו

אמורה מיו היא מסעדה בסגנון של טרטוריה איטלקית אמיתית הממוקמת סמוך לכיכר רבין וכבר מעל לשני עשורים מאכילה את התל אביבים בטעמים נשכחים ואהובים מארץ המגף. על המסעדה אמונים הזוג סוזאנה (איטלקיה מבית, ילידת רומא) ושלומי סלומון שדואגים לנו לפסטה טרייה, לזנייה מנחמת, פוקאצ'ה פריכה, סלטים טריים ומתובלים כהלכה וטירמיסו שגורם לנו להתגעגע אליו בעודנו אוכלים ממנו.
אבן גבירול 100
מנת חובה: קרבונרה אהובתינו

מנזר

גם כאן, היינו רוצים להאמין שמוסד כמו המנזר לא יפגע לעולם ושהוא איתנו כאן כדי להישאר לנצח. אבל את הקורונה הוא שרד רק בזכות גיוס המונים של הלקוחות הנאמנים, וכמו שאתם בוודאי כבר יודעים אין דברים שהם לנצח, והפיכתו של האזור לאתר בנייה בקנה מידה חסר תקדים עלולה לפגוע גם בבר הוותיק והאהוב. כאן אנחנו כבר נכנסים לאירוע ומבטיחים שנבוא לאכול נקניקייה עם כרוב בלחמנייה, סלט קיסר עם עוף, כבד קצוץ, איקרה וספיישלים מעולים של שפים אורחים, ולשתות בירה קרירה או סיידר מהחבית גם כשיחפרו לנו על הראש עם בולדוזר. גדרה 28
מנה חובה: סלט קיסר כמו שסלט קיסר אמור להיות

אמפולה אלפחורס

אמפולה אלפחורס מעלה על נס את הקינוח הקינוח הארגנטינאי האהוב בכל הזמנים, הלא הוא האלפחורס כמובן. כאן הוא נעשה בעבודת יד של לולה, ארגנטינאית שעלתה לארץ. יש אלפחורס קלאסי, עדין וענוג במילוי ריבת חלב וציפוי קוקוס, ויש גם אופציות נוספות כמו שוקולד חלב, פיסטוק, שוקולד מריר, שוקולד לבן, תות, קרם קפה וקרמל, לימון ושוקולד לבן וגם טבעוני עם שוקולד מריר. בקיצור, בידיים ריקות אנחנו מבטיחים שלא תצאו מפה.
אבן גבירול 54
מנת חובה: אלפחורס לימון. כי איפה עוד תמצאו כזה

חומוס מגן דוד

את חומוס מגן דוד רובם מכירים בוודאי בזכות הבניין היפה והתכלכל בו הוא שוכן, מחירו המפתיע תמיד לטובה, וגם בזכות מרקמו הנעים והחלקלק שבזכותו הוא צבר עדת מעריצים מושבעת שזוכרת לו עוד את ימיו בשוק הכרמל הסמוך. בחומוס מגן דוד תמצאו רק חומוס, וגם שני סלטים, בלי דאווינים נוספים. יש חומוס גרגרים קלאסי ונפלא, חומוס פול לפי הספר, מסבחה טרייה וריחנית וגם חמשוקה – חומוס ושקשוקה, מנה שאנחנו אוהבים לאהוב. חוץ מזה, לשבת בבניין מהוקצע לשימור ולנגב פיתה חמימה בתוך חומוס טרי זה כמובן הכי תל אביב שיש. אלנבי 52
מנה חובה: חמשוקה אומרים לכם

סביח קומפלט

המקום של יומטוב באבן גבירול הפך עם השנים למוסד מכובד. מדובר במקום קטן ומפתיע שמגיש אוכל טרי וחם בניחוח ביתי. אבל כמה קטן, ככה יש בו (כמעט) הכל: סביח קומפלט בפיתה (כמובן), שקשוקה בפיתה, שניצל בפיתה, קציצות בפיתה, חביתה בפיתה, חזה עוף בפיתה וכנראה שגם את החיים שלנו – בפיתה. אבל אצל יומטוב לא סיימנו בפיתה, יש גם צלחת: צלחת עם שניצל, צלחת עם קציצות דגים, צלחת עם בקר או עוף; ויש גם צ'ולנט ומרק קובה או מרק תימני קלאסי. המחיר אגב נוח ומאפשר, ולא עובר את ה־47 ש"ח.
אבן גבירול 99
מנת חובה: סביח קומפלט. בפיתה. כמובן. 

סופט קוקיס

גאד איז אה קוקי, התכוונה לשיר אריאנה גרנדה בזמנו. ואין אמירה נכונה מזו, כמו שאין דבר מנחם מעוגיה רכה, טריה ושוקולדית שזה עתה יצאה מהתנור, ואת הניחוח שלה נוכל להסניף ברגע שנרד מקרון הרכבת הקלה כאילו היינו באירופה מכורתנו. כדי שזה יקרה נאלץ לאכול מלא קוקיז עד אז, עבודה קשה אבל אין ברירה. מדובר בעוגיה גדולת מימדים שלא תרצו שתיגמר לעולם, עם תוספות מושחתות יותר ופחות, כולל עוגיית אמסטרדם קלאסית, עוגיית מקדמיה ושוקולד לבן ועוד רבות ומטריפות שתרצו לאכול בזו אחר זו. רגע רגע רגע, סיפרנו שיש גם גלידה וקרפ וגם מגש עוגיות מיני? אה סורי היינו בדיוק באמצע הביס. אבל שתדעו שיש. אלנבי 60
מנה חובה: עוגיית צ'אנק מיקס

כנאפקס

אחרי השווארמה התחשק לנו משהו מתוק, וכשאנחנו אומרים משהו מתוק אנחנו מתכוונים לכנאפה. בכנאפקס עושים כבוד לעוגת הקדאיף שהגיעה אלינו מטורקיה, ומגישים אותה במספר גרסאות מפתות: קלאסית במילוי גבינת ג׳יבנה ופיסטוק מלמעלה, גרסה איסטנבולית בתוספת צנוברים וגרסה שוקולדית שסיקרנה אותנו במיוחד שבה בצק הקדאיף ממולא בתועפות שוקולד והוא מתוק, עז ומופלא.
אבן גבירול 9
מנת חובה: כנאפה שוקולד, כי אם כבר מתוק 

סלון ברלין

מי מאיתנו לא השתכר בסלון ברלין עד כלות ועדיין חזר לשם גם ביום שאחרי? רק אנחנו? אוקיי, אבל מה לעשות, כשלא יקר להשתכר רוצים לעשות את זה הרבה. מדובר בבר אולטימטיבי בו אפשר לשתות הרבה ולהנות משתייה איכותית דיו מבלי לקרוע את הכיס. נוסיף את הלוקיישן המנצח והעובדה שיש בו אווירה מהנה ולא יומרנית וקהל צעיר, חתיכי ותוסס וזהו כאמור, הבר האולטימטיבי. נסיים באנקדוטה מסלון ברלין ונספר לכם כי שם אכלנו לראשונה תורמוסים, אותם מגישים בסלון ברלין לצד הבירה כנשנוש לא שגרתי ואף בריא משהו. נג'ארה 15 
מנה חובה: שני ליטר בירה מהחבית 

קרנס

קרנס היא מסעדת גריל דרום אמריקאי שמזכירה לנו את הטיול אחרי צבא שלנו בדרום אמריקה – בקטע הכי טוב, כן? אנחנו מתגעגעים. לספתח תוכלו למצוא שם אמפנדס כמיטב המסורת – כיסוני בצק חמימים במילוי בקר, עוף וגם גרסה טבעונית של ירקות וטופו. לאחר שייפתח התאבון והמעשנה תתחיל לפעול יש אסאדו חרוך ומעושן בגריל, בריסקט עם צ׳ימיצ׳ורי, ספרייבס טלה ונקניקיות צ'וריסוס שאי אפשר בלעדיהן. לקינוח, פלאן עם ריבת חלב או צ׳ורוס חמים וטעים.
אבן גבירול 14
מנת חובה: כריך אסאדו מעושן שהוא ארוחה שלמה

סביח טשרניחובסקי

יש סביח, ויש סביח טשרניחובסקי. אין לנו עניין להיכנס לדיונים מייגעים על הסביח הטוב בארץ, אבל ברגע שתטעמו את הפיתה הנ"ל תתקשו מאוד לחזור לאחור, שכן מדובר במלאכת הרכבת הפיתה מהמדויקות שטעמנו. וטעמנו. השילוב הנכון של תפוח האדמה, החציל והביצה עם הירקות הטריים והמיקום הנכון של כל אחד מהמרכיבים בתוך הפיתה הפך את הסביח למוסד. כל כך מוסד, שעל אף שהוא כבר לא שוכן בטשרניחובסקי הוא עדיין קרוי על שמו. הלוקיישן החדש ברחוב אלנבי מבטיח לנו סביח מליגת האלופות במרחק קפיצה מהרכבת העתידית. שווה לחכות. אלנבי 45
מנה חובה: סביח קומפלט עם טחינה, חריף ועמבה. אגב, אי אפשר להזמין סביח בלי חציל מטוגן, כראוי למדינה מתוקנת