חצי כוס הקפה המלאה: העסקים שהגיעו לתל אביב בתור מפוני מלחמה

אחד המקומות האופטימיים בישראל. קפה עוטף נתיב העשרה, צילום: יעל שטוקמן
אחד המקומות האופטימיים בישראל. קפה עוטף נתיב העשרה, צילום: יעל שטוקמן

תנו להם קבלת פנים טובה: תושבי הצפון והדרום אולי ננטשו על ידי ההנהגה הזו, אבל העסק שלהם נפתח מחדש ממש כאן במרכז. אז מה בא לכם, המבורגר ממטולה, מלבי מבקיבוץ דפנה, אוכל הודי מקריית שמונה, קפה מנתיב העשרה או ג'חנון מיתד?

21 במאי 2024

זמנים קשים דורשים פתרונות יצירתיים, ועל אחת כמה וכמה כשמדובר בימים מדכאים ועצובים כמו שלנו. הפקרת חבלי ארץ שלמים הביאה תושבים רבים לעירנו, ולא מעט בעלי עסקים שפונו ננטשו על ידי המדינה. אז מה הם אמורים לעשות, להביא איתם את העסק על הגב? טוב, מסתבר שחלק הצליחו. אספנו את העסקים הצפוניים והדרומיים שהגיעו לתל אביב, ומציעים את מרכולתם הטעימה לתושבי המקום. חייבים למצוא קצת נחמה בכל הכאב הזה, לא?

>> תאכלו עוגות: בית הקפה הראשון של קונדיטוריית מגזינו נפתח בצפון ת"א

קפה עוטף נתיב העשרה

קפה עוטף פתח את שערי הסניף הראשון שלו לפני כשבועיים במתחם שרונה. על ההקמה, העבודה והתפעול מופקדים בני ישוב נתיב העשרה, ועל הרעיון והמיזם תמיר ברלקו. ההכנסות מבית הקפה מוקדשות במלואן לשיקום היישוב, וזו ממש רק ההתחלה. הסניף הראשון במיזם המבריק הזה הוא מקום נעים ורחב ידיים שמגיש קפה מצוין, כריכים טריים ומאפים פריכים. חוץ מזה, תוכלו למצוא גם מוצרי מעדנייה, ריבות, שמנים וממרחים על טהרת תוצרת העוטף, לצד פריטי לבוש וכלי בית מבית העוטף. זוהי, כאמור, רק הסנונית הראשונה ברשת קפה עוטף, כאשר הסניף הבא כבר בבנייה מתקדמת, וצפוי להיפתח ברחוב צ'לנוב בסוף יוני. הפעם זה יהיה קיבוץ רעים, שרבים מתושביו פונו לפלורנטין, שינהל את בית הקפה וישוקם בעזרת רווחיו.
קפלן 30, א'-ה' 8:00-17:00, ו' 8:00-15:00, ש' 10:00-19:00

ברוכים הבאים, אתם משלנו. יותם קידר, רז קידר ונועה שבת. קפה עוטף נתיב העשרה, צילום: יעל שטוקמן
ברוכים הבאים, אתם משלנו. יותם קידר, רז קידר ונועה שבת. קפה עוטף נתיב העשרה, צילום: יעל שטוקמן

המבורגר הסמטה

השמועות אודות בורגר הסמטה במטולה הגיעו עד לאוזני פודיז תל אביביים וחובבי המבורגר מושבעים, על כן לא פלא שהקציצה הצפונית המופלאה מצאה בית ברחוב יהודה הלוי בתל אביב, כשהמתכון נותר זהה למקורי ממטולה, הצ׳יפס הוא אותו צ׳יפס שמנמן ופריך לתפארת, והרטבים והלחמניות עדיין טריים ומוכנים במקום. דור יעקב הבעלים שיחק בעבר עם המחשבה לפתוח סניף בתל אביב, וכשהפינוי ממטולה הגיע הוא הבין שזה הרגע. בינתיים הוא מתגעגע לסניף במטולה, שנפגע אנושות מטיל בשבוע שעבר, ואנחנו התל אביבים יכולים לטרוף המבורגר נהדר ולהיאנח בייאוש, ואז להתעודד שוב מהביס. איזה מציאות מופרעת, אפשר רק לקוות לטוב.
יהודה הלוי 109, ג׳-ה 12:00-23:00, יום ו׳ 11:001-6:00, יום שבת 12:00-23:00. ימים א+ב סגור. 054-937-5060

נותנים לחתול לשמור על הבורגר. המבורגר הסמטה. צילום: יעקב בלומנטל
נותנים לחתול לשמור על הבורגר. המבורגר הסמטה. צילום: יעקב בלומנטל

טאלי 

המסעדה ההודית של באבא קאלו שממוקמת בקריית שמונה נסגרה מיד עם תחילת המלחמה, ובאבא פונה משם יחד עם אשתו ליטל. בימי הפעילות של המסעדה, היא הייתה מוקד עליה לרגל למטיילים וחובבי אוכל – וזו היתה הדרך בה קאלו פיתח חברות אמיצה עם אלעד נעים, מבעלי הקסבה בפלורנטין. השניים תמיד תהו מתי יעשו משהו ביחד, ונדמה שהפעם החיזבאללה החליטה בשבילם. אבל אל תטעו, הם הבינו שזה בדיוק הרגע להפוך את הלימון למשקה לאסי ענוג, וקאלו התחיל לארח בקסבה שני ערבים הודים קבועים בשבוע, בהם הוא מגיש את האוכל הנהדר שלו מתוך התפריט של טאלי.
בימי ד' ו-ה' בין 17:00-22:00, פלורנטין 3. לפרטים נוספים

מהצפון באהבה. קאלו באבא, טאלי בקסבה. צילום: אלעד נעים
מהצפון באהבה. קאלו באבא, טאלי בקסבה. צילום: אלעד נעים

מלביהו

לירון בירצוינג פתח את מלביהו בקיבוץ דפנה לפני שמונה שנים. הוא גדל ברמת אביב, והגיע לקיבוץ כסטודנט בתל חי, התאהב בירוק ובחיים הסטודנטיאליים שמחוץ לעיר הגדולה. מפעם לפעם כשהיה חוזר לבקר בבית הוריו, גילה שהמלבי, אותו ממתק צונן מהאייטיז, שב לעדנה מחודשת. אז הוא החליט להביא אותו גם לצפון, וגם שם הפך ללהיט. מלביהו היה מוקד עלייה לרגל בעבור הסטודנטים ותושבי האזור, והמלבי של מלביהו התארח גם במסיבות ובאירועים. בימים אלה כשהקיבוץ מפונה, שב בירצוינג לצפון תל אביב, ומפעיל משם שתי נקודות – האחת למשלוחים דרך הוולט, והשנייה גם דרך הוולט וגם בנקודת טייקאווי. בשבוע הבא אגב, פותח לירון סניף מלביהו בבית המכולות בנמל יפו, כך שיש למה לחכות.
זמין בוולט, או בירקון 174.

מה בא לכם? מלביהו, צילום עדן גפן
מה בא לכם? מלביהו, צילום עדן גפן

קפה העוטף לוינסקי

אז קודם כל, כדי למנוע בלבול: עמרי סעד ואתי סולימבוסקי קראו לעצמם "קפה העוטף" עוד לפני מיזם "קפה עוטף", ולכן גם נשארים עם השם, תוך כדי הדגשת הי"א הידיעה שמבדילה ביניהם לבין הרשת. בני הזוג, שבימים כתיקונם מתגוררים במושב יתד שבעוטף, נהגו להפעיל פוד-טראק. בתחילת המלחמה פונה הזוג לתל אביב, וכאן הם עושים בכל שבת את מה שהם יודעים הכי טוב – בצק, ועוד על בסיס חמאה. אז יש ג׳חנון, קובנה ומלוואח מגולגל עם תוספות טריות, סחוג בעבודת יד, רסק עגבניות טרי, חומוס וטחינה. ויש לנו תקווה שוב.
בימי שבת בלוינסקי 40, החל מ8:30 ועד שנגמר. להזמנות: 052-444-3604