יש מסיבה: הנקניקיות הכי טובות חוזרות העירה לשלוש שעות בלבד

אוקטוברפסט כל השנה. הנקניקיות של ערן ביק (צילום דרור סרגוטי)
אוקטוברפסט כל השנה. הנקניקיות של ערן ביק (צילום דרור סרגוטי)

ערן ביק, איש אחד שהוא גם מפעל לייצור נקניקיות, החליט שרק לשלוח לכם בשר מצוין הביתה זה לא מספיק ושבא לו לפגוש את הלקוחות. התוצאה: הפנינג ממש בחצר של המחסן שלו, עם קוקטיילים בצד ומלא כרוב כבוש מלמעלה. יש עוד שבועיים, אבל אנחנו מריירים כבר מעכשיו

3 בנובמבר 2022

אחת לשנה בחודש אוקטובר כולם נזכרים בנקניקיות, והנה גם אנחנו פרסמנו לכבוד האוקטוברפסט את רשימת הנקניקיות הטובות בעיר. אבל חג הבירה עבר, שעון החורף הגיע, הבחירות חלפו ובאופק אין יותר מדי סיבות לשמוח – אבל היי, אנחנו יודעים מה יעודד אתכם: אם גם בנובמבר תזכרו איזה כיף זה ביס בנקניקיה סופר איכותית. אז תרשמו ביומן: יום שישי, ה-18.11 ובואו רעבים.

השמועה על פופ אפ הנקניקיות של ערן ביק, בעל מפעל לייצור נקניקיות בעבודת יד, עוברת מפה לאוזן כבר יותר משנה. אחת לחודש, בשישי בצהריים, מתקבצים חובבי המאנצ' האולטימטיבי בחצר מוקפת מוסכים באזור יצחק שדה, אוכלים, שותים ונהנים. במרכז ההפנינג ניצב דוכן גריל גדול שעליו מנצח ביק בכבודו ובעצמו. "בגלל שרוב המכירות שלי הן אונליין, חיפשתי דרך שבה אוכל לפגוש את הלקוחות", הוא מסביר. "פתחתי את הפופ אפ במחסן שלי שנמצא כאן, וכשאנשים התחילו לחסום את הרחוב עברנו לחצר. חברים היו מגיעים לשתות בירה ולאכול משהו, ואז התחלנו להזמין מעגל שני ושלישי".

המאסטר של הנקניקיות. ערן ביק (צילום דרור סרגוטי)
המאסטר של הנקניקיות. ערן ביק (צילום דרור סרגוטי)

לקוחות שמכירים והזמינו דרך האתר מדוורים ברשימת תפוצה והשאר מגיעים בעקבות המלצות, באזז ברשתות החבריות והריח שאי אפשר לעמוד בפניו, כאשר בקהל המעריצים ניתן לזהות פרצופים מוכרים כמו השפים מוטי טיטמן (מלגו ומלבר) וגיא אריש (משייה). "הם חברים טובים וקולגות, ייעצתי להם בכל נושא השרקוטרי ואני רץ איתם הרבה שנים", אומר ביק, שבעבר עבד כטבח ברפאל, אורקה ומסעדות שף נוספות בארץ ובחו"ל והקים את הוק, בית מלאכה ארטיזנלי לשרקוטרי. לפני מספר שנים הוא החליט להפוך לוואן מן שואו, צמצם את עיסוקו לנקניקיות ופתח את בית המלאכה. כיום הוא מייצר כעשרה סוגי נקניקיות שנמכרות בעיקר ללקוחות פרטיים ולמספר מסעדות, ביניהן האחים, m25 ודליקטסן.

אוהבים נקניקיות? (צילום דרור סרגוטי)
אוהבים נקניקיות? (צילום דרור סרגוטי)

ההפנינג כבר אינו מחתרתי כבעבר אך הוא עדיין קטן ונעים. דיג'יי מנגן מוזיקה שמחה, ילדים צוחקים ובדוכן סמוך נמכרים קוקטיילים. ביק מניח על הגריל נקניקיות עוף כשרות לצד נקניקיות חזיר, גאודה ותימין שמנמנות ועסיסיות. לאחר בחירת סוג הנקניקייה ממשיכים לטופינגז, מכרוב כבוש וחרדל קלאסיים ועד ריבת בייקון ובצל מוחמץ או מקבץ יפני הכולל אצות נורי, טוגראשי וטריאקי. המחיר אחיד: 30 ש"ח לנקניקייה בלחמנייה, 25 ש"ח למנת ילדים (בלי כלום, קטשופ ומיונז בצד), 25 ש"ח לקוקטייל ו-15 ש"ח לבירה. באירוע האחרון נצלו, נמכרו ונזללו כ-800 נקניקיות. הקהל שגודש את המקום מצביע ברגליים לבילוי יום שישי משביע וחמוד, במחיר שאינו רחוק ממנת פלאפל. לקראת האירוע הבא שוקל ביק לגוון את התפריט ולצרף שכן – ספק דגים שיכין סביצ'ה. אנחנו כבר ממליצים להוסיף ליומן.
Hotdog Pop Up Bick, בית אלפא 4, תל אביב, שישי (18.11), 12:00-15:00