לאכול את קלימט: מסעדת פאסטל מגישה מנות בהשראת יצירות אמנות

מסעדת פאסטל שבמוזיאון תל אביב החליטה להפוך את הלוקיישן שבו היא שוכנת למקור השראה, והשף הלל תווקולי יצר ארבע מנות יפהפיות בהשראת יצירות מופת, שיוגשו בשבוע הבא במסעדה במסגרת פרויקט "תארוחה - ארוחה סביב תערוכה"

פטה כבד עם מרנג סלק. צילום: אנטולי מיכאלו
פטה כבד עם מרנג סלק. צילום: אנטולי מיכאלו
30 ביוני 2016

פטה כבד

המנה: בריוש חם, פטה כבד עוף, ג'לי יין מתובל, צ'אטני, מרנג סלק ופירות יער.

ההשראה: פטר פאולס רובנס / דיוקן של מדאם דה ויק (1625).

דיוקן של מדאם דה ויק. פטר פאול רובנז
דיוקן של מדאם דה ויק. פטר פאול רובנז

"הדבר הראשון שקפץ לי לעיניים כשהתבוננתי בתמונה היה הצווארון הלבן של המדאם שנראה לי כמו מרנג. הרקע האדום הוביל למחשבה על פירות יער ומכאן הדרך לפטה כבד הייתה קצרה. המנה הסופית היא שילוב בין טקסטורות שמזכיר קצת את מה שהיא לובשת: נימוחות של פטה, קראנצ'יות של מרנג, חלקלקות של ג'לי והבריוש החם בצד".

(52 שקלים)

פטה כבד עם מרנג סלק. צילום: אנטולי מיכאלו
פטה כבד עם מרנג סלק. צילום: אנטולי מיכאלו

אינטיאס סלק

המנה: אינטיאס עם סלק, ויניגרט יוגורט, חרדל ולימון.

ההשראה: רוי ליכטנשטיין / ציור קיר במוזיאון תל אביב (1989).

ציור קיר של רוי ליכטנשטיין
ציור קיר של רוי ליכטנשטיין

"ליכטנשטיין, אמן הפופ, שובר את כל מוסכמות הקוביזם, ומכאן באה גם ההשראה שלי. החלטתי להשתמש בקווים הנקיים שמאפיינים את העבודה ויצרתי קוביות סלק ואינטיאס. את התבליטים והנקודות שמאפיינים את העבודה שלו חיברתי לאותיות  P A S (פאסטל) כחתימה אישית".

(64 שקלים)

פטה כבד עם מרנג סלק. צילום: אנטולי מיכאלו
פטה כבד עם מרנג סלק. צילום: אנטולי מיכאלו

שרימפס קריסטל

המנה: שרימפס קריסטל חלוט בציר עגבניות ארומטי, אצות ופרחים אכילים.

ההשראה: יאן ברויגל הבן והנדריק ואן באלן / אלגוריה של ארבעת היסודות (1630).

אלגוריה של ארבעת היסודות. יאן ברויגל הבן והנדריק ואן באלן
אלגוריה של ארבעת היסודות. יאן ברויגל הבן והנדריק ואן באלן

"במרכז התמונה יש ארבע דמויות נשיות עם צבעים בולטים מאוד, הן העניקו השראה לצבעי המנה: צהוב (כורכום), אדום (שרימפס), כחול (חלוקי נחל) וכתום (פרחים אכילים). המנה מוגשת עם צ'ופסטיקס ומקלות של שומר בר – מחווה לחרבות, מוטות וכידונים שמעטרים את תחתית התמונה".

(72 שקלים)

שרימפס קריסטל בציר עגבניות. צילום: אנטולי מיכאלו
שרימפס קריסטל בציר עגבניות. צילום: אנטולי מיכאלו

מלבי שקדים

המנה: מלבי עם גרניטה תמר לח, קראמבל חיטה, גרגרי כוסברה, גרגרי שומר, מרנג וגלידת מסטיקא.

השראה: גוסטב קלימט / פרדריקה מריה בר (1916).

פרדריקה מריה בר. גוסטב קלימט
פרדריקה מריה בר. גוסטב קלימט

"האוריינטליזם שבתמונה בא לידי ביטוי גם במנה: המרכיבים הרבים שלה, שכל אחד לקוח ממקור אחר, יוצרים ביס אחד הרמוני כמו התמונה עצמה. קראמבל החיטה שמקורו בדרום אפריקה, גרגרי הכוסברה מהמזרח התיכון, המסטיקא הסורי/לבנוני – אוריינטליזם קולינרי בצלחת לפי מקורות השראה פרטיים שלי".

(52 שקלים)

מלבי שקדים. צילום: אנטולי מיכאלו
מלבי שקדים. צילום: אנטולי מיכאלו

פאסטל, "תארוחה – ארוחה סביב תערוכה", שד' שאול המלך 27 תל אביב, 3.7־9.7, 18:00־אחרון הלקוחות, 6447441־03. כל מנה תלווה בקוקטייל ייעודי על בסיס וודקה