חוסך נסיעה לירושלים: מתכון לפולנטה האגדית של מחניודה

הפולנטה של מחניודה. תארזו לי בחמגשית, בבקשה. צילום: שרון היינריך
הפולנטה של מחניודה. תארזו לי בחמגשית, בבקשה. צילום: שרון היינריך

החורף שוב חוזר וזו הזדמנות נהדרת להכין בבית את הפולנטה האגדית של המוסד הירושלמי הוותיק. והיי, אפילו לא חייבים להכניס אותה לצנצנת

10-8 מנות | 1.5 שעות | קל | כשר | פולנטה

>>למתכוני פולנטה והמון מתכונים אחרים באתר השולחן

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לפולנטה

לקרם פטריות פורצ'יני

לאספרגוס

לפטריות המוקפצות

להגשה

אסף גרניט בשרונה מרקט (צילום: יח"צ)
אסף גרניט בשרונה מרקט (צילום: יח"צ)

אופן ההכנה

מכינים קרם פטריות פורצ'יני

1

ממיסים חמאה במחבת. מוסיפים בצל סגול, שום ותימין ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.

2

מוסיפים למחבת פטריות שלמות ואת רגלי הפטריות ומקפיצים כ 3- דקות עד שהפטריות מזהיבות מעט.

3

מוסיפים יין לבן ומבשלים 5-4 דקות עד שהיין מתאדה כמעט לגמרי. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים 5-4 דקות עד לריכוך הפטריות. מתבלים במלח ופלפל.

4

טוחנים את התערובת בעזרת מוט ידני או במעבד מזון לתערובת חלקה. מעבירים את התערובת דרך מסננת (שינואה). נשמר במקרר עד יומיים.

מכינים את האספרגוס

5

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

6

חולטים את האספרגוס כדקה במים רותחים ומעבירים למי קרח. מסננים.

7

מערבבים את האספרגוס עם שמן ומלח בקערה ומעבירים לתבנית.

8

צולים כ-5 דקות להזהבה קלה.

מקפיצים פטריות

9

ממיסים חמאה במחבת על להבה בינונית. מוסיפים פטריות ומקפיצים כ-15 דקות עד שהפטריות משחימות.

10

מוסיפים מלח, פלפל שחור וטימין ומקפיצים עוד דקה.

מכינים פולנטה

11

שמים חלב, חמאה, שמנת מתוקה, מלח, פלפל ותימין בסיר. מביאים לסף רתיחה, מנמיכים את הלהבה ומוסיפים קמח פולנטה לאט בזרזיף דק. מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה על הלהבה הכי נמוכה כ-30-25 דקות עד שהתערובת מסמיכה (לא להילחץ אם זה נראה דליל אחרי שהוספתם את כל קמח התירס. זה יתגבש במהלך הבישול). מוסיפים פרמזן ומערבבים.

12

טוחנים את התערובת באמצעות בלנדר מוט כדקה לקבלת תערובת קרמית. טועמים ומתקנים תיבול. אפשר להכין מראש ולשמור בקירור. לפני ההגשה ממחמים על להבה נמוכה עם מעט חלב או שמנת מתוקה. נעזרים במוט ריסוק למספר שניות.

מרכיבים את המנה

13

מניחים בכל כוס הגשה 5-4 כפות פולנטה, יוצקים מעל כף קרם פטריות ומעליו מפזרים פטריות מוקפצות ואספרגוס. מגלפים מעל גבינת פרמזן בעזרת קולפן ומגישים חם.

14

אפשר להכין את כל מרכיבי המנה מראש ולחמם לפני ההגשה. את האספרגוס רצוי לצלות ממש לפני ההגשה.