Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

בטעם נוסטלגי: עוגות יום ההולדת האייקוניות מקבלות פופ-אפ משלהן

גידל אתכם יותר מכל אחד אחר. הספר "עוגות יום-הולדת". צילום: דן פרץ
גידל אתכם יותר מכל אחד אחר. הספר "עוגות יום-הולדת". צילום: דן פרץ

שנים חגגתם עם עוגות מהספר הזה, עכשיו הגיע הזמן לחגוג אותו בחזרה: פופ-אפ של אסיף, המרכז לתרבות אוכל בישראל, ותלמידי מגמת הקונדיטוריה של בית הספר לבישול דנון יאפה לכם את עוגות יום ההולדת הבלתי נשכחות מהספר האדום שהיה בכל בית ישראלי. ועל הדרך, תזכו לפגוש את המחברת ג'וזי מנדלסון

1 באוגוסט 2024

אם היתה לכם ילדות ישראלית הולמת, כנראה שאין סיכוי שאתם לא מביטים בערגה על כריכת הספר שבתמונה למעלה, אותה כריכה אדומה אייקונית עם צילום עוגת כדור פורח שכל ילד חלם עליה. הספר "עוגות יום-הולדת" של ג'וזי מנדלסון, ישראלית ממוצא דרום אפריקאי, כלל כחמישים מתכונים לעוגות יום הולדת מרהיבות ויצירתיות ששבו את הדמיון של כל ילדי ישראל – מעוגת מסוק ועד תיבת אוצר, מבובה ועד פסנתר. כל מתכון לווה בצילום צבעוני ססגוני, וכך נולד טקס ישראלי של דפדוף ארוך בין דפי הספר לפני יום הולדת, ובקשת עוגה מיוחדת לחגיגה.

>> על הלילה של דיזנגוף האחים אבידן כבר השתלטו. עכשיו הגיע הבוקר

בעוד כשבוע וקצת (יום א', 11.8) תהיה לכם הזדמנות הפעם לחגוג את הספר, במקום שהוא יחגוג לכם, במסגרת אירוע מחווה לספר המיתולוגי, בהשתתפות המחברת (!). תודו שתמיד רציתם לפגוש את האישה. האירוע נחגג בחלל התצוגה של קפה אסיף, שם תלמידי מגמת הקונדיטוריה והלחם של בית הספר לבישול דנון יאפו לכם את העוגות המיתולוגיות לפי הספר. כלומר, ליטרלי לפי הספר. תמצאו שם את עוגת הרכבת, עוגת הבריכה (עם הג'לי!), הכדור הפורח ועוד קלאסיקות שמושלמות לילדים, ולילדים בנפשם – במיוחד כאלו שגדלו לקראת שנות האלפיים. עבור ילדים ממשיים, יחכו במקום גם פלייסמנטים לצבוע, כדי שיהיה לכם על מה להניח את פרוסת העוגה.

צ'ו צ'ו צ'ו מאדרפאקרז. עוגת הרכבת בספר "עוגות יום-הולדת". צילום: דן פרץ
צ'ו צ'ו צ'ו מאדרפאקרז. עוגת הרכבת בספר "עוגות יום-הולדת". צילום: דן פרץ

פופ-אפ העוגות החד-יומי, תוצאות שיתוף הפעולה בין תלמידי הקונדיטוריה של דנון ל"אסיף: המרכז לתרבות אוכל בישראל", חוגג את הספר הנוסטלגי בעידן בו התרגלנו להכין עוגות בשלושה רכיבים דרך טיקטוק. ג'וזי, כאמור, תנכח במקום כדי לענות על שאלות, לדפדף יחד איתכם בספרים ולספק עצות לאפיית עוגות, וזה באמת יהיה מרגש לפגוש את האישה שאחראית לכל כך הרבה עוגות יום הולדת, אבל אולי שווה לציין שלא מדובר בספר ישראלי.

"עוגות יום הולדת", שיצא ב-1983, מבוסס על הספר האוסטרלי The Australian Women's Weekly Children's Birthday Cake Book, שלא רק שמכיל רבות מהעוגות האהובות (גם הבריכה עם הג'לי, למרבה אכזבתנו), אלא גם זכה למעמד אייקוני באוסטרליה, לא בשונה מישראל. למעשה, יש אפילופרק של בלואישמשתמש בספר כמרכז עלילתי. מנדלסון תרגמה את הספר, הוסיפה מספר עוגות משלה ונתנה את האפיון הכל כך ישראל. סליחה על ניפוץ זיכרונות הילדות, ואם זה הוריד לכם קצת, אל דאגה – זה שום דבר שפרוסת עוגה טובה לא תפתור.ושוב, קשה שלא לפרגן לאסיף על היוזמה, ששוב ושוב מצליחים לאגד את מיטב הקולינריה הישראלית – על כל שנותיה, מרכיביה, היבטיה ואנשיה.
פופ-אפ עוגות יום הולדת, יום א', 11.8, 10:00-16:00 באסיף: המרכז לתרבות אוכל בישראל, לילנבלום 28
אין צורך בהרשמה מראש. מחיר לפרוסת עוגה: 35-39 ש"ח

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!