Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

בחזרה לשינקין 1984: בפורים הזה תל אביב מתחפשת לאייטיז

פורים 1984 בשינקין (צילום: עופר גודארד)
פורים 1984 בשינקין (צילום: עופר גודארד)

יוזמה מושלמת של עיריית ת"א-יפו: בפורים הזה (שלישי 3.3) יחזור רחוב שינקין ל-1984, תקליטני האוזן השלישית יחזרו לרחוב גם הם, פלסטיק פלוס תעלה מהאוב ותהלוכת רחוב תשחזר את העדלאידע. שוטגאן על תחפושת לביבות בטטה של אורנה ואלה

18 בפברואר 2026

אין חג שתל אביב אוהבת יותר מפורים עם כל הבלאגן והמסיבות שלו, והשנה כשהמלחמה על אש קטנה ואין חטופים בעזה אפשר יהיה גם אולי לחגוג כמו שצריך. זה, בכל מקרה, מה שמתכננים לעשות בעיריית תל אביב-יפו, שם בחרו מוקד מעניין במיוחד לחגיגות: רחוב שינקין.

>> מדיטציה עם די.ג'יי ואופרה של יוני רכטר לילדים. זה פסטיבל
>> מי יודע מדוע ולמה: ביום שבת יוצאים עם המשפחה בפיג'מה

הרחוב האייקוני שהגדיר מחדש את תל אביב בסוף שנות ה-80', התחיל לחזור לעצמו בשנים האחרונות לאחר עשורים של שיפוצים ודעיכה. בפורים הזה מתכוונת העירייה להחזיר אותו אל נקודת ההתחלה ולתת לו להתחפש לשנת 1984, באירוע מחווה לאמנים, אמניות, יוצרים ויוצרות שחיו ברחוב, לעסקים שפעלו בו ולתהלוכת הפורים הראשונה שהתקיימה בו.

בשנות ה-80', למי שפספס היה רחוב שינקין מוקד של תרבות עירונית צעירה ואלטרנטיבית – מרחב קהילתי שבו אמנים, תושבים ועסקים קטנים יצרו יחד סצנה חיה ולא ממוסדת שהשפעתה התרבותית הייתה עצומה. תהלוכת פורים הראשונה ברחוב בשנת 1984, יוזמה מקומית של אמנים, עסקים ומשפחות, ביטאה את הרוח הזו בחגיגה שצמחה מהרחוב עצמו, מתוך יצירה משותפת ואנרגיה חופשית.

"סבתא בשנות השמונים כשכל ילדי בית ספר בלפור התחפשו לקפה תמר בעדלאידע". שרה שטרן ז"ל
"סבתא בשנות השמונים כשכל ילדי בית ספר בלפור התחפשו לקפה תמר בעדלאידע". שרה שטרן ז"ל

ארבעים שנה אחרי, בפורים 2026, חוזרת הרוח הזו אל הרחוב לא כהעתקה נוסטלגית אלא כהפעלה מחודשת של ערכי התקופה. תהלוכה קהילתית, אמנות רחוב, מוזיקה, מחול, עסקים מתחפשים והתערבויות חיות יהפכו את רחוב שינקין למפגש בין זיכרון להווה, בין קהילה לחגיגה עירונית צבעונית ונגישה לכולם.

ביום החג (שלישי,3.3) תתרחש לאורך הרחוב החל מ-10:00 תהלוכת הפורים של מרכז קהילתי בית תמי בשיתוף עם בתי הספר בלפור וגבריאלי, במחווה לפורים 1984. התהלוכה תכלול בובות ענק ברוח התקופה שעוצבו בידי ילדי השכונה בהנחיית האמן אבי סיביליה. והמסלול? התהלוכה עצמה תתחיל בשינקין פינת רוטשילד, תעבור לאורך הרחובות שינקין והמלך ג'ורג' ותסתיים בגן מאיר בפורימון שבט קהילה.

שעת הזהב של תל אביב. השמש שוקעת, רחוב שינקין זורח (צילום: מערכת טיים אאוט)
שעת הזהב של תל אביב. השמש שוקעת, רחוב שינקין זורח (צילום: מערכת טיים אאוט)

החל מהשעה 11:00 יתקלטו לאורך רחוב שינקין תקליטני "האוזן השלישית", במחווה מוזיקלית לתקופה ולעסק המיתולוגי שפעל שנים רבות ברחוב, תערוכת צילומים של פורים בשינקין ב-1984 תתקיים בפינת רחוב יוסף הנשיא, מחווה לחנות "פלסטיק פלוס" שפעלה ברחוב 20 שנה, ועוד שלל פעילויות והטבות בעסקי הרחוב שגם יתחפשו. עכשיו רק תחזירו לנו את איציק ורותי ואורנה ואלה וקפה תמר ונתחפש למה שאתם רוצים.
>> פורים בשינקין 1984, שלישי 3.3 17:00-10:00 לאורך רחוב שינקין.עוד פרטים כאן

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!