פיצת שף: טעמנו את פיצת השף של אסף גרניט לדומינו'ס

לא יכולנו שלא להזמין את פיצת השף החדשה של אסף גרניט לדומינו'ס. אחרי 3 מגשים ומלא ביסים טעימים – המסקנות לפניכם

אסף גרנית (צילום: יח"צ)
אסף גרנית (צילום: יח"צ)
3 ביולי 2016

החיבור המסקרן בין רשת דומינו'ס פיצה לשף אסף גרניט ומסעדת "מחניודה" הוליד ליין פיצות שף שגרם לנו לרצות להזמין אותו מיד. המהלך הקולינרי – שכלל תוספות חדשות ממרכיבים ייחודיים, פיתוח בצק חדש המכיל שמן זית כתית, תוספת גבינת בייבי מוצרלה ושינוי התבניות – גרם לנו להזמין את כל הפיצות ולנסות את כולן בערב אחד (ואפילו קיבלנו לחם שום למשלוח הבא). הפיצות הגיעו בתוך מגשי קרטון מאורכים ששמרו על הצורה המלבנית והחדשה של הפיצה. מכל מגש הדיפו ניחוחות מגרים שגרמו לכל הבית להריח כמו מסעדה עמוסה סועדים. פתחנו בפיצת 4 מחבתות, פיצה עסיסית מאוד עם תוספת של עגבניות שרי קונפי, בצל קונפי, שום קונפי וארטישוק. הביס הראשון, ששילב את כל המרכיבים יחד, היה מצויין: הטעמים העמוקים שנוצרו בזכות הבישול הארוך בשמן זית איכותי השתלבו נהדר עם הבצק הדק וכדורי הבייבי מוצרלה. הפיצה סומנה כפתיחה מוצלחת והתוספות שהגיעו בצד הן שיחוק: צנוברים ועלי בזיליקום טריים ומרעננים שאפשר להוסיף מהם כמה שרוצים לפי העדפה. הבחירה לארוז את העלים בנפרד ולא להניח אותם אוטומטית על הפיצה היא חכמה: לא כולם אוהבים עלים חמימים כשהם נוגסים בפיצה. כך, כל אחד יכול לפזר כמה שהוא רוצה במקום להסיר כמות שתוקצבה מראש. אם רק היינו יכולים לקבל עוד שום קונפי היינו מאושרים עד הגג (ולא מתנשקים עם אף אחד יומיים אחר כך).

פיצת השף של אסף גרניט (צילום: יח"צ)
פיצת השף של אסף גרניט (צילום: יח"צ)

המשכנו לפיצת בצלאל, שם הורגשה נוכחות מרשימה של בישול: בצל סגול בסילאן ובצל לבן בשלל וריאציות: אפוי, קונפי ומטוגן עם כורכום. המשפט המפורסם: "אני לא יודע מה המתכון לחיים טובים, אבל הוא בטוח מתחיל בבצל מטוגן" ככל הנראה נכתב על הפיצה הזו. השילוב בין כל הבצלים היה מתקתק ומדויק: טעמו העמוק של הבצל הסגול היה נוכח בכל ביס והבצל המטוגן נתן את הקראנצ'יות כקונטרה. יש לציין כי הפיצה הייתה מכוסה לגמרי בבצלים השונים ולא הרגשנו שחסרה לנו אף אקסטרה תוספת. יחד עם הפיצה קיבלנו עלי טימין לפיזור על פי הטעם האישי.  קינחנו עם הפיצה שהוכתרתה לטובה ביותר בערב: פיצת בקרנה. אם הקודמת הייתה חגיגה, זו לגמרי קרנבל: שילוב בין פרוסות חזה בקר קריספיות לשלוש סוגי גבינות – כדורי בייבי מוצרלה, גבינת מוצרלה מגורדת וגבינת פרמז'ן. פרוסות החזה בקר נוטות להתייבש בבישול לא נכון, אך הגבינות והזמן המדויק בתנור הפכו אותן לרכות ענן. המליחות המעודנת של הבשר והנייטרליות היחסית של המוצרלה השתלבו מצויין יחד. גם כאן עלי הארוגולה הוסיפו פרשיות למנה ועידנו את טעמייה הדומיננטים. בשורה התחתונה: שיתוף הפעולה של אסף גרניט עם רשת דומינו'ס פיצה יצר שלוש פיצות (לבינתיים) שיכנסו לצ'ק ליסט משלוחים הבא שלנו. עצם העובדה שדומינו'ס פיצה הכניסו לארנסל שלהם פיצות שף מאפשרת לכל מי שרוצה לקבל חווית פרימיום תוך 30 דקות מרגע ההזמנה – ואותנו זה קנה; עכשיו עם היורו והישיבה מול הטלוויזיה זו בכלל חגיגה של ממש. עכשיו נותר רק לחכות להשקת פיצת הפולנטה ופיצת שקשוקית מחניודה סטייל. רק מהשמות שלהן כבר אפשר להריח שיהיה מעניין.

עוד כתבות שיגרמו לכם ללקק את האצבעות: 
המקומות בתל אביב שמרגישים כמו חו"ל
10 המנות הכי אמריקאיות בתל אביב
מסעדת פאסטל מגישה מנות בהשראת יצירות אמנות

פיצת השף של אסף גרניט (צילום: יח"צ)
פיצת השף של אסף גרניט (צילום: יח"צ)

הכתבה בשיתוף דומינו'ס פיצה