5 דברים טעימים שאפשר לעשות בט"ו בשבט

ט"ו בשבט הוא הרבה יותר מצלחת של פירות יבשים: מלון דיאגילב הופך לצמחוני וחוגג בערב עם רננה רז, ארוחה קשמירית באינדירה, מתוקים טורקיים באונזה וקטיף פירות וסדנאות בישול בצפון. חמש אופציות לברייק ירוק

דבלים ממולאות באונזה. צילום: אמיר מנחם
דבלים ממולאות באונזה. צילום: אמיר מנחם
30 בינואר 2018

1. מתוקים טורקיים באונזה

מסעדת אונזה, השוכנת בשוק הפשפשים ביפו, תציין את ט"ו בשבט ב30-31- בינואר עם מתוקים טורקיים אופיינים, המורכבים מפירות יבשים כשהם ממולאים בפיצוחים, קרמים, שומשום ומרציפן ונמשחים ברטבים מתוקים. בין המתוקים: משמש ממולא מסקרפונה, מלבי עם סירופ פירות יבשים ועוד. באונזה הם יוגשו בתום הארוחה, למרכז השולחן ועל חשבון הבית.
מתי: 31-30 בינואר מהשעה 18:00. 

אונזה

2. מלון דיאגילב הופך לצמחוני וחוגג עם רננה רז

מלון דיאגילב, המתהדר בגג עם 500 מ"ר של גינת ירק, יכריז על עצמו כמלון צמחוני באירוע תיקון ט"ו בשבט עם הכוראוגרפית רננה רז ואמה הרבה הרפורמית מירה רז. האירוע יערך באחד מאולמות המלון, ויכלול לימוד מהמקורות, אכילת פירות ולגימת ארבע כוסות של יין. (50 ש"ח כניסה, 45 ש"ח במכירה מוקדמת).
מתי: 31 בינואר בשעה 20:30. 
 

מלון דיאגילב, מזא"ה 56, תל אביב, 03-5453131.

בק סטייג', מלון דיאגילב

 

3. ארוחה קשמירית באינדירה

מסעדת אינדירה עורכת מידי שנה בט"ו בשבט ארוחה קשמירית מסורתית המתבססת על המון אגוזים ופירות מיובשים. בין המנות: מונגדאל פאקורי עשוי תפוחי אדמה מתוקים ופירות יבשים; לחם נאן קשמירי ממולא פירות ותבלינים; אורז קשמירי עם פירות יבשים וירקות; כופתאות גבינת פניר וירקות ברוטב מסאלה של פירות וקשיו; או כופתאות בקר ברוטב פירות ותבלינים, וקינוח זוגי לבחירה – גלידת קולפי פיסטוק בייתית או גולאב ג'מון.  במחיר הארוחה כלולה גם כוס יין אדום לסועד. (125 ש"ח לאדם).
מתי: 31-30 בינואר מהשעה 19:00.

אינדירה

4. פעילויות בצפון

מיזם 'אוצרות הגליל' של רעיה שטראוס, ממליץ על פעילויות ט"ו בשבט בצפון: קטיף תפוזים בחוות עידן הטבע (20 ש"ח למשתתף, בשבתות בינואר. 10:00-15:00), סדנת בישול בריא של חגית לידרור ברוח ט"ו בשבט, (250 ש"ח למשתתף, 26.1.17 13:30-09:30), סדנת שוקולד נא (95 ש"ח למשתתף, ב- 30 בינואר 18:30-17:00). סדר ט"ו בשבט גלילי בלב משק חקלאי במושב בצת, כולל קטעי קריאה ומופע מוסיקלי, ועל הכיבוד: מאפיית בריוש, מחלבת אלטו, יקב כישור, עידן הפרי ועוד. (110 ש"ח למשתתף. 31-30 בינואר מהשעה 19:00). ועוד.
מתי: במועדים שונים, פרטים באתר אוצרות הגליל www.ozrothagalil.org.il
ובטלפון: 077-9964439.

בון בון, עגבנייה מתוקה במיוחד בתערוכה החקלאית בערבה
בון בון, עגבנייה מתוקה במיוחד בתערוכה החקלאית בערבה

 5. ט"ו בשבט בערבה  

ט"ו בשבט בערבה.  31.1-1.2 בתחנת "יאיר" במו"פ (מחקר ופיתוח) ערבה תיכונה וצפונית, שם פועלים במרץ לאורך השנה על פיתוחים חדשים של זני ירקות. כחלק מהתערוכה יוצגו גם דגי נוי הגדלים בערבה, שלל זני פרחים ייחודיים, צמחי מרפא מהמדבר, תבלינים וגם חידושים בתחום ההשקיה לגינות, מצעי טוף ודשן חדשים, כלי גינון וכלים חקלאיים חדשים, חסכון במים ושיטות לקידום איכות הסביבה.
מתי: 1.2-31.1, פרטים באתר 
 www.aravaopenday.co.il