על דבר כזה לא שמענו הרבה זמן: מסעדה חדשה בשוק הפשפשים

בואו נתחיל מהשם הברור. פרעצל. צילום: מתן סגל
בואו נתחיל מהשם הברור. פרעצל. צילום: מתן סגל

אל תתנו לשם להטעות אתכם: פרעצל, הבר-מסעדה החדשה של מתן בלאסן ("טוטו", "aka 44"), מגיעה בעיתוי קשוח לשוק הפשפשים שעדיין לא חזר לעצמו מאז המלחמה. "בשוק מבינים שזה אינטרס של כולם שתחזור התנועה", הוא אומר, "אז כולם עוזרים ומעודדים בטירוף. כולנו בזה ביחד ואני בטוח שנצליח להתרומם"

16 באפריל 2024

עד לפני המלחמה, שוק הפשפשים היה אחד מהאזורים הכי שוקקים בעירנו. בכל יום, ובסופי השבוע בפרט, חלפו בו המון אדם שנהג לנשנש, ללגום, וגם – מה לעשות – להצטלם על רקע גרפיטי של כנפיים לאינסטוש. מאז ימי המלחמה התנועה לא ממש שבה במלואה – מנהלים ובעלי עסקים מדווחים על ירידה משמעותית בהכנסות, ולצד זאת מנסים לשמור על אופטימיות, לגלות סולידריות לקולגות, ואפילו להשיק מקומות חדשים. וכאן נכנס לעניין המקום החדש שהוקם על חורבותיו של הבירגארדן, ובסמוך למסעדת אונזה – הבר-מסעדה פרעצל. או כמו שרק אנחנו מכנים אותו, פרעץ.

>> דבר אלי בפרחים: חנויות הפרחים הכי טובות בתל אביב

"פרעצל" נפתח בימים אלה להרצה, אבל בניגוד לשמו שאולי מטעה, הוא לא עוסק רק במאפה הבייגל. כלומר כן, יש כאן פרעצל ברלינאי ובירה צוננת כמיטב המסורת. אבל יש גם צלחת חריפים וחציל בטחינה בצד, כי בכל זאת, אנחנו בשוק הפשפשים. אבל זה ממש לא הכל – במקום החדש ישנם גם ארוחות בוקר, צלחות נשנוש ליד הדרינק ואפילו מנות עיקריות שמנסות לקפוץ מעל לאוכל פאבים רגיל.

פרעצל. צילום: מתן סגל
פרעצל. צילום: מתן סגל

על התפריט אמון מתן בלאסן, אמנם רק בן 30, אך עם מלא בניסיון במסעדות תל אביביות – מזנון, טוטו, סושיאל קלאב ו-aka 44. אהבתו למטבח החלה בילדות, כשהיה עוזר לאמו במאפיית העוגיות המרוקאיות שלה, ומאז לא עזב את המטבח. ״תמיד רציתי מקום משלי, ולא מעניין אותי כמה שזה קשה. וזה קשה, במיוחד עכשיו, אבל הנה זה קורה״.

למה זה כל כך קשה בעצם?
"זה קשה למצוא עובדים, החל מטבחים ועד שוטפי כלים. לשמחתי, בשוק מבינים שזה אינטרס של כולם שתחזור התנועה, אז כולם עוזרים אחד לשני בטירוף ומעודדים. אני כאן צמוד לאליעד דנון מאונזה, ואני חייב לומר שיש פרגון מטורף ועזרה גדולה. כולנו בזה ביחד, ואני בטוח שנצליח להתרומם״.

התפריט מכוון לכסות לכם את הרעב בכל שעות היום: בתפריט הבוקר תמצאו ארוחת בוקר זוגית, עם חביתת ירק, לחם קסטן עם חמאה, סלט קטן, קונפי שום, פסטו, שמנת עירית, טחינה, זיתים וגבינת שמנת עם בצל ירוק (95 ש״ח). יש גם שקשוקה, שמוגשת על חלה של שבת שאופים במקום עם פסטו, טחינה ופטרוזיליה רעננה (55 ש״ח), או צלחת ירקות טריים, למי שרוצים להתחיל את הבוקר עם הרבה ויטמינים (42 ש״ח), וגם חמוצים שכובשים במקום, דוגמת קימצ׳י, קולורבי ושומר להרפתקנים.

אבל יש הרבה יותר מרק הפרעצל. פרעצל. צילום: מתן סגל
אבל יש הרבה יותר מרק הפרעצל. פרעצל. צילום: מתן סגל

תפריט הערב משנה מעט את האווירה, ושם תמצאו את הכוכב של המקום, זה שנתן לו את שמו – פרעצל רך וטרי, מומלח ומוצלח, שמוגש עם חמאה, פסטו, קונפי שום וטחינה (39 ש״ח). מעבר אליו, תוכלו להזמין מנת "סלקים של חורף" על קרם פרש עם פלפל חריף, סביצ׳ה אינטיאס רענן, כרובית עם אריסה, ארטישוק עם גבינת בושה וצלוחית חריפים עם בצלי פנינה. אם מעניין אתכם לדאוג לארוחה קצת יותר מלאה, המקום מציע גם נקניקית עגל/הודו בלחמנייה עם כרוב כבוש, חרדל וכל הג׳ז הברלינאי (58 ש״ח), המבורגר קצבים (78 ש״ח), שיפוד פילה בקר עם פירה וירקות צרובים על הפלאנצ׳ה (84 ש״ח), שניצל של שישי עם צ׳יפס, מטבוחה וחצילים (68 ש״ח), וגם מנת רביולי גבינות עם חמאה ויין לבן (68 ש״ח), שלא לגמרי הבנו מה היא עושה שם, אבל היי – מי יגיד לא לבצק עם גבינה?

לקינוח תוכלו לבחור בין קראק פאי ועוגת שוקולד טופי (44 ש"ח כל אחד), עוגת פיסטוק או עוגת גבינה פירורים בצנצנת (22 ש"ח כל אחת), ויש כמובן גם מבחר בירות מהחבית, קוקטיילים קלאסים ויינות, כי זה בר מסעדה ומשהו צריך להצדיק את החצי הראשון של התואר הזה. תכלס, מתאים לנו שניצל של שישי בשוק הפשפשים עם בירה קרירה, וכמובן, עם פרעצל. או כמו שאנחנו מכנים אותו, אוכל טעים.
רבי חנינא 3, החל מיום חמישי הקרוב (18.4) פתוח להרצה, החל מ-19:00. במהלך פסח יפעל בין 11:00-01:00 בלילה.
להזמנות ופרטים 0548811027