צרצרים ורז רהב: 3 הפתיחות הקולינריות הכי מעניינות החודש

תגידו מהר פאב אנד באב (צילום שני בריל)
תגידו מהר פאב אנד באב (צילום שני בריל)

ואנחנו אפילו לא הגענו לאמצע אפריל, מה עוד צופן לנו העתיד? בינתיים נספר לכם על הפוד טראקס החדשים של שף יוסי שטרית ועוד כמה הפתעות, חלקן ממש לא שגרתיות - כל הפרטים בפנים

1. פוד טראקס בעזריאלי

סוגיית הפוד טראקס מעט מורכבת בעירנו ובקומפלקס החדש בעזריאלי, DNA, מדובר באלמנט עיצובי יותר מכל, אבל נתמקד באוכל. שף יוסי שטרית אסף לפה 4 אנשי קולינריה שניצבים בקדמת כל דוכן: תומאס זוהר (לשעבר קפה פופולר ומטבח הרפאים קיוב קיצ'ן), גבריאל ישראל (L28), יהונתן שרביט וצרי אגמי. הראשון עושה אוכל תאילנדי – שיפודי פרגית בקארי אדום, חלב קוקוס ובוטנים (68 ש"ח), קארי פאננג (72 ש"ח) ושיפוד שקדי עגל במרינדת סויה ולמון גראס (88 ש"ח); בשני (CHICANO) מכינים סביצ'ה טוסטאדה מטורטיית תירס במילוי דג וגוואקמולה (52 ש"ח), טאקוס עוף, אונטריב על הפלנצ'ה וצ'וריסו (58 ש"ח ל-3 יחידות), נאצ'וס וגוואקמולה (32 ש"ח) ועוד להיטים ממקסיקו; השלישי הוא MEZZO Fantastico, פוד טראק שמוקדש לאוכל רחוב מדרום איטליה: פיצה פריטה – פיצה מטוגנת קלאסית במילוי מוצרלה ורוטב עגבניות או ריקוטה ותרד (56 ש"ח), סופלי – כדור אורז מבושל ומטוגן עם כרישה ועוד; וברביעי – La Foux Foux, מכינים מקרואסון מנות מוגזמות מלוחות ומתוקות כגון קרובאן ביצים עלומות עם אספרגוס ונקניק (44 ש"ח).
דרך מנחם בגין 132 (מרכז עזריאלי), תל אביב, ראשון – חמישי 12:00 – חצות (שעות פתיחה בהרצה)

המנטור והבוגרים: יוסי שטרית, תומס זוהר, גבריאל ישראל ויונתן שרביט. DNA (צילום אנטולי מיכאלו)
המנטור והבוגרים: יוסי שטרית, תומס זוהר, גבריאל ישראל ויונתן שרביט. DNA (צילום אנטולי מיכאלו)

2. בר יין חדש לרז רהב בחלוצים

חיכינו לא מעט למקום החדש של שף רז רהב (OCD), והנה החודש זה קורה. תאמרו שלום ל"תרצה", בר היין החדש של רהב שנמצא כעת בהרצה. אז מה יש פה לאכול? תמצאו כאן למשל ברוסקטה עם מוח ופלפלים (24 ש"ח ליחידה), עוד בגזרת הברוסקטות, שזו לעניות דעתנו מנה מושלמת לצד כוס יין – גם ברוסקטה עם טונה חריפה מרעננת (24 ש"ח ליחידה) או ברוסקטה עם שומן בקר מנחם ותמרים (24 ליחידה). בתפריט איתרנו גם מנה מסקרנת ברוח יהודית של קיגל עם קוויאר – מה שנקרא קיבוץ גלויות שעובד (52 ש"ח לשתי יחידות). עוד בתפריט – דג במעטפה עם רוטב צ'ימיצ'ורי הדרים אביבי וריחני (71 ש"ח). היד היהודית ניכרת שוב במנת קרעפלך ממולא בשארית לחם מהמאפייה של OCD ומוגש ברוטב חמאה לבנה שעשויה מלאבנה. מי לא אוהב קרעפלך? (52 ש"ח), ואיך אפשר שלא להזכיר את בטן החזיר השמנונית והקלאסית שמוגשת עם שסק חמוץ. (74 ש"ח). לקינוח תמצאו למשל טרייפל אגסים ביין, מהרו לתפוס את עונת האגסים עוד כשהיא כאן (45 ש"ח).
תרצה – לכל הפרטים

תרצה של רז רהב. צילום: אחי רענן
תרצה של רז רהב. צילום: אחי רענן

3. דינר קלאב חדש לשחר לוי בנחלה

שומעים צרצרים? פייר, לזה לא ציפינו. שחר לוי (מאסטר שף, מארי אנטואנט) פותח דינר קלאב בנחלת בנימין פינת גרוזנברג. הדינר קלאב (Fed and bev) מוגדר כסלון אקלקטי עם אווירה נעימה ונינוחה, עם שני ברים ומטבח פתוח ורחבה חיצונית לישיבה ברחוב. לוי משתמש בהשראות מטיוליו בעולם ויוצר "מנות פשוטות ולא מתחכמות במקום שמוקדש לאירוח, כאילו אני מארח בסלון אצלי בבית". בתפריט תמצאו, למשל: אננס ומלך סיאם – לוקוס בציפוי טמפורה בירה ברוטב קארי אדום עם אננס חרוך, כרובית צלויה ועלים טריים (68 ש"ח), רולטה ספרדית – פלפלוני פדרון במילוי גבינות (42 ש"ח), פאק-אין-דאק – שיפוד אווז, גראטן בטטות ברוטב פקין וטורטיות חיטה (68 ש"ח) ול"ג בעומר – תפוחי אדמה באטר פריכים בחמאה מזוקקת עם שמנת חמוצה, עשבי תיבול ו – שימו לב – צרצרים (44 ש"ח).
נחלת בנימין 25 (פינת גרוזנברג), תל אביב, מראשון הבא (17.4), ראשון-חמישי מ־19:00 ועד אחרון הלקוחות, שישי ושבת 11:00-17:00 (בראנץ') 

מאכיל אותנו צרצרים. שחר לוי (צילום שני בריל)
מאכיל אותנו צרצרים. שחר לוי (צילום שני בריל)