צימס, קנידלך וחרוסת: מתכונים ממטבחה של סבתא מלכה

מלכה חופי מבשלת והנכד שלה גורף לייקים: כוכבת האינסטגרם של איש חיי הלילה עומר גרשון היא גם הסבתא שלו, שנידבה לנו שלושה מתכונים מסורתיים לחג מהמטבח הפרטי שלה

קנידלך. צילום: אנטולי מיכאלו
קנידלך. צילום: אנטולי מיכאלו
1 באפריל 2015

צימס

המצרכים (ל־6 מנות)

  • 1 שקית גזרים
  • 2 חבילת שזיפים מיובשים ללא גלעין
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • 2 כוסות מים

אופן ההכנה

קולפים את הגזרים ופורסים אותם לפרוסות דקות של עד חצי סנטימטר. מחממים בסיר את הגזרים, מוסיפים להם את השזיפים ומערבבים. מוסיפים שתי כוסות מים וממשיכים לבשל עד שהגזרים הופכים רכים והנוזלים כמעט נעלמים.

מחממים במחבת את הסוכר והשמן, עד שהסוכר הופך לקרמל כהה. שופכים את הקרמל על הגזרים והשזיפים וממשיכים לחמם בסיר עוד כשלוש דקות, ומגישים.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

חרוסת

המצרכים (לקערה בינונית)

  • 2 תפוחים ירוקים
  • 1 חבילת אגוזי מלך קלופים לא קלויים
  • 2 כפות דבש
  • ½ כוס יין תירוש

אופן ההכנה

מרסקים את התפוחים והאגוזים במיקסר. מוסיפים דבש ויין תירוש. טוחנים הכל במיקסר עוד דקה, ומגישים.

מרק קנידלך

המצרכים (ל־30 קנידלך)

  • 1 בטטה
  • 1 תפוח אדמה
  • 1 כרשה
  • 1 גזר
  • 1 בצל
  • 6 כנפיים של עוף
  • חופן פטרוזיליה
  • 1 חבילה קמח מצות
  • 6 ביצים
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

המרק – קולפים בטטה אחת, בצל אחד, תפוח אדמה אחד, גבעול כרשה אחד וגזר אחד, וחותכים כל אחד לשלוש חתיכות גדולות. ממלאים מים חמים בסיר גדול, מכניסים את הירקות ומוסיפים את הכנפיים. מרתיחים את המרק ומבשלים עד שכל הירקות מתרככים.

הקנידלך – שופכים את קמח המצות לקערה גדולה, חותכים בצל אחד לחתיכות קטנות מאוד ומוסיפים לקערה. שוברים פנימה שש ביצים ומערבבים. מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, קצת מלח וקצת פלפל, ולשים היטב את העיסה. יוצרים קנידלך קטנים בידיים (חשוב לעשות אותם קטנים כי הם גדלים בתוך המרק).

להרכבת המנה – מסננים את המרק החם מכל הירקות ומהכנפיים, מניחים בו את הקנידלך 10 עד 15 דקות, ומגישים.

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו