Time Out תל אביב About Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.

טיים אאוט
טיים אאוט

galshmu

מנגינה משלך: פסטיבל קונצרט.ה שם את המלחינות בפרונט

מישהי להלחין איתה. קונצרט.ה (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של קונצרט.ה, עיבוד לתמונה של יואל לוי)
מישהי להלחין איתה. קונצרט.ה (צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של קונצרט.ה, עיבוד לתמונה של יואל לוי)

פסטיבל קונצרט.ה, שיתקיים היום ומחר בפליציה: בית לאמנות הצליל, נולד מתוך מטרה לקדם שוויון מגדרי באמנויות ובונה השנה גשרים בין העבר לעתיד עם מופעים שמפגישים שירים ישראלים עם יצירות קלאסיות, בין יוצרות מלפני מאה שנה ליוצרות עכשוויות ובין היפ־הופ לאוונגרד־ג׳אז

12 במאי 2026

עם כל ההתקדמות המגדרית שהשגנו לאורך השנים (חכו, זה עוד לפני שחזרנו אחורה), יש עוד הרבה על מה להילחם. לשמחתנו, יש גם מי שילחם על זה, ובדרכים מעודדות וחיוביות שמנסות לבנות תרבות קצת אחרת, כדוגמא למה שיכול להיות. כך נולד פסטיבל "קונצרט.ה" – פסטיבל המשלב בין מוזיקה קלאסית ועכשווית המתמקד במלחינות, אגף שבאופן היסטורי לא שפע בזרקור לנשים, ולמען האמת גם היום עדיין לוקה בחסר. והן הגיעו כדי לשנות את זה.

הפסטיבל העצמאי, שמתקיים היום ומחר (12-13.5) בבית לאמנויות הצליל פליציה, נולד במקור כיוזמה של סטודנטיות באקדמיה למוזיקה ומחול בירושלים בשאיפה לקדם שיוויון מגדרי באקדמיה, וב-2023 יצא מתוך בית הספר והפך לפסטיבל של ממש. כך "קונצרט.ה" מעודד מוזיקאים ומוזיקאיות לבצע יצירות של מלחינות, מתוך תקווה לעודד גם מוזיקאיות צעירות להמשיך בתחום ולבנות עתיד של מלחינות שיצרו את הקלאסיקה הבאה. לצד זאת, הן מתמקדות בעשיית צדק היסטורי דרך חשיפת יצירות של מלחינות שעולם המוזיקה הקלאסית לא ממש ספר עד היום.

השנה הפסטיבל מתמקד במלחינות כמודל השראה, בעבר ובהווה, ובהשפעתן על דורות של יוצרות ויוצרים, זאת דרך 6 מופעים המשלבים בין התקופות ויוצרות גשרים ביןיוצרות מלפני מאה שנה ליוצרות עכשוויות, ביןהיפ־הופ לאוונגרד־ג׳אזוביןשירים ישראלים מוכרים ליצירות קלאסיות, והכל חי על הבמה. גם מחירון הכרטיסים נגיש בהרבה מהנהוג בהופעות קונצרט – מחיר הכרטיס שמבקשות המארגנות להופעה, ונועד לכיסוי הוצאתם, הוא 150 ש"ח, אך כפי שכותבות באתר, הן מבינות שזה לא מחיר נגיש לכל אחד, ולכן מציעות תמחור גמיש שמתחיל מ-65 ש"ח, ומגיע ל-500 ש"ח, עבור מי שרוצה לתרום לעשייה.
לפרטים מלאים באתר

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
טיים אאוט

ערוצי תוכן

מיוחדים

שירות לקוחות

יובל סיגלר תקשורת בע״מ

© יובל סיגלר תקשורת בע"מ 2026
Designed, Developed and Powered byRGB Media
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!