קוסטס ספיליאדיס על קצה המזלג

במסעדת קלואליס ברמת גן יתארח קוסטס ספיליאדיס ממסעדת Estiatorio Milos שבניו יורק

Estiatorio Milos. צילום: יח"צ
Estiatorio Milos. צילום: יח"צ
2 בנובמבר 2015

מילוס נמצאת גבוה בטבלת המבקרים של ניו יורק וידועה כאחת ממסעדות פירות הים הטובות ביותר בעולם. היא החלה את דרכה במונטריאול ב־1979 ומאז פתחה סניפים בניו יורק, אתונה, לאס וגאס, מיאמי, לונדון ובקרוב באיי בהאמה. ספיליאדיס היווני הגיע לניו יורק ב־1969 ללימודי סוציולוגיה, בתומם עבר לקנדה, הפך לפעיל חברתי וייסד תחנת רדיו.

ב־1979 פתח את הבר התרבותי פילוקסנה, וקומה מעל הקים את מילוס. המבקרים הכתירו אותה כאלופה בזכות מנות כגון פלפל, דפי זוקיני וחצילים עם גבינת סקנגי מטוגנת בתוספת צזיקי, דג לברק אפוי במלח ים, יוגורט מחלב עזים עם תימין ודבש מקיתרה. בתל אביב הוא יגיש פילה בר ים בגריל עם תחמיץ שמן זית, לימון וצלפים; ולנגוסטינים בגריל על ריזוטו שחור עם דיו של תמנונים.

Estiatorio Milos. צילום: יח"צ
Estiatorio Milos. צילום: יח"צ

3 שאלות בוערות לשף קוסטס ספיליאדיס:

מהם חומרי הגלם המועדפים עליך?

"שמן זית, דגים ומלח ים".

מה הגילטי פלז'ר שלך?

"קיפוד ים".

מהי המסעדה הכי טובה בעולם?

"טברנת Manolis באי היווני קיתרה".

ויקטור גלוגר, שף מסעדת קלואליס: "לפני שנתיים נסעתי במיוחד לאכול במילוס בניו יורק, שמאכילה 600 סועדים מדי יום. היא דומה ב־DNA שלה לקלואליס – בשילוב של תחכום ופשטות, בתצוגה של דגים בקרח ובטעמים הנקיים. אני שמח לתת להם את הבמה".

9.11־14.11 בקלואליס