טעם של פעם: 3 קיוסקים עדכניים לחטוף בהם נשנוש ודרינק

לא חייבים אבטיח בולגרית. בראבו - קיוסק א וין (צילום: חיים יוסף)
לא חייבים אבטיח בולגרית. בראבו - קיוסק א וין (צילום: חיים יוסף)

בפארק החדש, באמצע רוטשילד ואפילו בחוף הים - נראה שאחד הביטויים הטרנדיים ביותר העונה בקולינריה המקומית הוא "קיוסק". זה מגניב, זה מזכיר לנו ילדות, אבל גם מציע בימינו ברוסקטות ומנות דגים נאים לצד בקבוקי יין וקוקטיילים. מה לעשות, התקדמנו

נראה שאחד הביטויים הטרנדיים ביותר בקולינריה המקומית הקיץ הוא "קיוסק". יש לזה ניכוח של פעם, טעם של עוד, והוא משרה מעין תחושה ספונטנית של לחטוף משהו על הדרך ולמצוא פינה יפה לשבת בה. אגב גם המושג "דוכן" עובד כתחליף, אם כי קיוסק נשמע לנו מעט יותר סקסי ובו נשתמש. הנה שלושה קיוסקים (או דוכנים) מעניינים שנפתחו באחרונה. הבאזז כמובן כלול במחיר.

1. קיוסק אנ' קו

אושרי וירדן בוגרי המטבח המנצח MKR פתחו מקום חדש שכולו שלהם. Kiosk&Co ממוקם בבוטקה בתחילת שדרות רוטשילד שאיכלס עד לפני הקורונה את סוסו אנד סאנס של עומר מילר. התפריט מדגים את סגנון הבישול האייל שניאי שנצפה בריאליטי – חומרי גלם שזורחים בצלחת, שילובי טעמים פשוטים לכאורה אך מנצחים ולקסיקון פיוטי כמו של המאסטר: סש-אמו – דג נא עם עגבניות טחונות, פלפל חריף, בצל ירוק, זעתר טרי, שמן זית ולחם צרוב (56 ש"ח),  רטטוי כפי שבושל בריאליטי עם או בלי פילה דג (46/66 ש"ח), קיסר מרבון – חסות ובצל ירוק על הפלנצ'ה עם ויניגרט ופרמז'ן (38 ש"ח), קרעים וחתכות – חתיכות דג פריכות עם קרעי תפוחי אדמה, יוגורט טחינה וזעתר מעושן (54 ש"ח) ועוד. ברוח התקופה המנות מוגשות בכלים חד פעמיים מתכלים עם יין וקוקטיילים מוזלים מ־wine station בחלקו האחורי של הקיוסק.
הרצל 6, ראשון-חמישי ושבת מ־18:00 עד שהאוכל נגמר

אושרי וירדן, חמודים ומוכשרים (צילום: גיא חביב)
אושרי וירדן, חמודים ומוכשרים (צילום: גיא חביב)

2. רומנו בפארק המסילה

ואם אנחנו כבר מדברים על האב הרוחני, האחד והיחיד, האיש והעגבניות אייל שני, הרי שגם הוא כהרגלו נמצא עם יד על הדופק. כך קורה גם עכשיו עם פתיחת דוכן הקפה החדש שלו בפארק המסילה המרהיב, לא רחוק מבית רומנו, מבחינתנו המקום לגמרי עובר כקיוסק. לצד הקפה תוכלו ליהנות מבייגל ג'יבנה, בורקס תרד וצינור חומוס וחציל (18-20 ש"ח) ופלוט עבה במילויים שונים כגון ירקות ושמן זית, קומטה גראן קרו וחמאה, שרימפס קריסטל ושמנת של פעם וסאק דה קוק – תרנגולת צלויה עם עשבים ירוקים ואיולי (28-58 ש"ח). בגזרת המתוקים תמצאו  למשל קרואסונים, עוגות, עוגיות, ריקוטה וחמאה חומה או שיבולת ושועלים (כך במקור). אגף המשקאות מציע תה קר, שוקו קר וחם, גזוז מפירות מותססים (12 ש"ח) וקוקטיילים זוגיים. תכלס כל מה שמתאים לשיטוט או דייט בחיק טבע עירוני.
קפה רומנו, פארק המסילה, ראשון-שבת 07:30-18:00

קפה רומנו (צילום: אריאל עפרון)
קפה רומנו (צילום: אריאל עפרון)

3. בראבו: קיוסק יין בחוף גאולה

אנחנו לא מפסיקים להתלהב מהמקום הזה – ללא ספק אחת הפתיחות המעניינות העונה. החבורה הטובה של We like you too (נורדיניו, וספררר) מביאים את תרבות היין לחוף. התפריט כולל 30 לייבלים שנמכרים במחיר 88-188 ש"ח לבקבוק, ובכוסות בין 28-32 ש"ח. מכיוון שלא ניתן להכניס זכוכית לחוף, יעבירו עבורכם את השבלי והמוסקדה לבקבוק פלסטיק מיוחד, יארזו בשקית עם קרח ויוסיפו כוסות מנייר ממוחזר. את תפריט האלכוהול משלים תפריט אוכל בשיטת הוויטרינה כנהוג בבתי הקפה של הקבוצה: מאפים, מארזי ספרינג רולז ואנטיפסטי, פלטות גבינות ושרקוטרי, נקניקייה בלחמנייה עם גבינה וכרוב כבוש, ושיפוד בייקון ואננס על הפלנצ'ה טבול ברוטב מייפל (35-45 ש"ח). חובבי דגים יוכלו לנגב סרדינים ואנשובי אורטיז מתוך קופסאות בעזרת ברוסקטות מרוחות בחמאה.
בראבו – קיוסק א וין, חוף גאולה (בצמוד למסעדת גזוז), ראשון-חמישי 17:00-חצות, שישי-שבת 12:00-חצות

בראבו – קיוסק א וין (צילום: חיים יוסף)
בראבו – קיוסק א וין (צילום: חיים יוסף)