בטעם של פעם: קינוחים צבעוניים מהניינטיז שאפשר לאכול ממש עכשיו

עוגת היער השחור. צילום: אנטולי מיכאלו
עוגת היער השחור. צילום: אנטולי מיכאלו

אל תגידו שלא התגעגעתם לצבעים הבוהקים, הקרמים המוגזמים והטראשיות המשמחת. וגם אם חשבתם שהם נכחדו יחד עם הספר המאובק של רות סירקיס, הם עדיין ממש כאן בגרסאות עדכניות שגורמות לנו ללקק את המסך בנוסטלגיה ואז להיזכר שאפשר פשוט ללכת לאכול אותם

14 באפריל 2022

בוואריה | האחים

אין ישראלי שלא זוכר חסד נעורים לקרם בוואריה, ובצדק. מדובר בקרם קטיפתי, מתוק וטעים. מה רע? מי שבהחלט מעלים אותו על נס הם האחים דוקטור שמחזירים עטרה ליושנה בדמותו של קרם בוואריה מלכותי, כזה שבנראות יזכיר אולי את הבוואריה הקלאסית של הסטקיות אך ייצטין בטעם ונילי בגדול, קרמלי קלות וענוג בהחלט. מוגש בתוספת נחוצה של רוטב שוקולד וקפה עוצמתי, קראנץ׳ אגוזי לוז מהנה וקוקוס קלוי.
43 ש״ח, 03-69171-171. אבן גבירול 26.

לא חייבים לאכול לפני סטייק בפיתה. קרם בוואריה האחים, צילום נעם פריסמן
לא חייבים לאכול לפני סטייק בפיתה. קרם בוואריה האחים, צילום נעם פריסמן

סברינה | קירש קפה

את המקדש האוסטרו הונגרי שברחוב דיזינגוף כבר זכינו להכיר ולטעום מקרוב, הסברינות המוגשות בו מזכירות לנו ימים יפים במטבח של סבתא. מדובר כמובן בעוגה הספוגה כהלכתה ברום, במקרה הזה קפטן מורגן משובח. בנוסף לרום מסתתר כאן גם ליקר תפוזים הדרי, ומילוי מופתי של קרם מסקרפונה ודובדבני אמרנה בדיוק לפי הספר. אתם עוד כאן?
22 ש״ח, דיזינגוף 190, 03-629-2406.

ספוג הפלא. סברינה קירש קפה, צילום אנטולי מיכאלו
ספוג הפלא. סברינה קירש קפה, צילום אנטולי מיכאלו

>>עשו את הלא יאומן: מסעדות מהניינטיז שעדיין חיות ובועטות
>>לטגן את הקניידלך? מתכון מפתיע של תומר אגאי מסנטה קתרינה

עוגת היער השחור | קפולסקי

הויטרינה של קפולסקי הציגה עוגות קרם מפוארות עם דובדבנים מסוכרים, זילופי שושנים ועוד קצפות ונדמה שהפך למזוהה ביותר עם קינוחי המיליונים הקודם. לפני שנים אחדות חזרה קפולסקי לפעול ברמת השרון ואנחנו שמנו פעמינו לטעום את אחת הקלאסיקות האולטימטיביות שלה, היער השחור כמובן. מדובר במוס שוקולד מריר עם קוניאק בנדיבות, מוס שוקולד לבן וקונפיטורת דובדבנים מתוקה מאוד וטעימה מאוד . מי שמבין עניין בוודאי יתאהב, ובצדק.
59 ש״ח, בוולט, או ברחוב אוסשיקין 49, רמת השרון. 054-2636-777.

בא לי לאכול, כמו שאמר הסלוגן. היער השחור קפולסקי, צילום יחצ
בא לי לאכול, כמו שאמר הסלוגן. היער השחור קפולסקי, צילום יחצ

קומפוט פירות | קיטון

הקומפוט, או הלפתן בעברית, הוא מאכל שחששתי ממנו בילדותי כאשר סבתא הכריזה ״מנה אחרונה״. היום לעומת זאת אני יודעת להעריך כמה שהוא טוב, נכון ונצחי. פירות מבושלים למחצה בסוכר ובסירופ זה אולי לא התיאור הכי מפתה, אבל מה לעשות שהקינוח הזה נכון לדורות ועדיין עובד. בקיטון מגישים אותו עם פירות העונה שבושלו היטב בסירופ מתקתק-חמצמץ ונוסף להן גם מעט ליקר נחוץ. טעים ורענן כרגיל.
29 ש״ח, דיזינגוף 145, 03-5236-79

סבתא מאשרת. קומפוט בקיטון, צילום עדי גל
סבתא מאשרת. קומפוט בקיטון, צילום עדי גל

פאי פקאן | אנטיקוביץ׳

עוד קינוח ישראלי מיתולוגי, שהפעם דווקא לא מזכיר לנו את אירופה הקלאסית אלא דווקא את הקיבוץ הקלאסי לא פחות. באנטיקוביץ׳ מגישים פאי פקאן למהדרין, בסיס בצק פריך עשוי ללא חת ואפוי בדיוק במידה הנכונה, ומעליו מלית של אגוזי פקאן מקורמלים וקרם קרמלי שזוף עם פקאן גרוס לביס קראנצ׳י ומהנה במיוחד. מה נגיד, יש דברים שהם לנצח.
38 ש״ח לפרוסה, או בוולט או- המכבי 2, 03-536-5876

תמונות שאפשר לטעום, נסו אותנו. פאי פקאן באנטיקוביץ , צילום יהונתן בן חיים
תמונות שאפשר לטעום, נסו אותנו. פאי פקאן באנטיקוביץ , צילום יהונתן בן חיים

קרמשניט | מימי

קלאסיקה נוספת שלא נס ליחה היא עוגת הקרמשניט, עוגת אלף העלים המלכותית שנאהב בלב תמיד. במימי מוגשת גרסה נפלאה שלה עם בצק עלים מקורמל במרקם מופלא ומתקתק, קרם פטיסייר עשיר ונהדר בניחוח וניל מובהק ושנטילי וניל מלמעלה שיהיה להשלמת הביס האידאלי.
132 ש״ח לעוגה שלמה, רב אשי 16, רמת אביב. 09-8353-600.

לא צריך לעבור לברלין. קרמשניט במימי, צילום דניאל לילה
לא צריך לעבור לברלין. קרמשניט במימי, צילום דניאל לילה