כזה עוד לא היה לנו: שישה טרנדים קולינריים לכבוד הקיץ

הקיץ הביא איתו גשם של מזללות ובתי אוכל עם מאכלים ודרינקים חדשים, מוזרים ומפתיעים. אספנו עבורכם שישה טרנדים קולינריים לכבוד הקיץ

טנקה (צילום: אלכסנדרה בריל)
טנקה (צילום: אלכסנדרה בריל)
20 ביוני 2018

החום של הקיץ גורם לשיגעון, ולפעמים זה בדיוק מה שאנחנו מחפשים. אספנו שישה טרנדים קולינריים שממש שווה לכם לבדוק.

1. סו בינג

מה: גלידה קוריאנית שמיוצרת במכונה שקופה, בטמפרטורה של מינוס 20 מעלות, בתאורת לד דרמטית. "גליד שלג" עשוי חלב פרה, יוגורט או חלב סויה מתגבש בחלק העליון של המכונה ואז מגורד על ידי סכין אוטומטית, כך שהוא נופל בצורת פתיתי שלג ונערם בתוך קערית שהוצבה במתקן מבעוד מועד.
מנה ומחיר: השלג יכול להיות בטעמי שוקולד, תות שדה, תה ירוק או מנגו. על גבי השלג מפזרים תוספות תואמות: למשל לפירות היער בננה ולוטוס, ולתה הירוק פתיתי סויה קלויים – החל מ־19 ש"ח לקערית קטנה.
סו בינג, בוגרשוב 106 תל אביב, ראשון־שישי 9:00־22:00, שבת 10:00־22:00

סו בינג (צילום: שי בן אפריים)
סו בינג (צילום: שי בן אפריים)

עוד כתבות מעניינות:
10 מנות האננס ששוות טעימה בקיץ הקרוב
10 מנות קייציות לעונה הכי חמה
הסרטים הכי טובים שמגיעים הקיץ לקולנוע

← לרשימת אירועי הקיץ המלאה של Nespresso

2. קריביאן אייסי

מה: קוקטיילים בגרסת הברד, שהם התשובה לגיהינום שהוא מזג האוויר. לשם הכנת הקוקטיילים יובאו מכונות ברד ייעודיות, עשויות מתכת, שבהן חלון שקוף, ממש כמו במכונת כביסה. בעלי המקום מבטיחים שהקוקטיילים מיוצרים מאלכוהול פרימיום בלבד ולפי מתכונים קלאסיים.
מנה ומחיר: קוקטייל הוריקן, דאקירי תות, מוחיטו ועוד – 30 ש"ח לשליש ליטר, 70 ש"ח לליטר.
קריביאן אייסי, בוגרשוב 61 תל אביב, כל יום 19:00־24:00. 03-7743347

ניו אורלינס (צילום: אנטולי מיכאלו)
ניו אורלינס (צילום: אנטולי מיכאלו)

3. פפוש

מה: בצק פוקאצ'ה שמתפקד ככיס בצק אפוי ובתוכו מבחר מליות מסעירות במזללה חדשה על אבן גבירול. במבחר הגרסאות למנה: ישראלי עם שווארמה, מטבוחה, גרגרי חומוס מתובלים, בצל מטוגן, פטרוזיליה ונענע; פריקסה עם סלמון צלוי, אריסה תוניסאית, לימונים כבושים, תפוח אדמה וביצה קשה; וג'י עם פטריות מעושנות, שעועית, בצל, תפוח אדמה וצ'ימצ'ורי.
מנה ומחיר: פוקאצ'ה ממולאת שווארמה פרגית, רוטב צזיקי משום שמיר (בלי חלב), זיתי קלמטה, בצל סגול ועגבנייה – 36 ש"ח.
פפוש, אבן גבירול 33 תל אביב, ראשון־חמישי 12:00־24:00, שישי 12:00־לפני כניסת השבת, מוצ"ש־24:00, 03-9406699

4. פולקלה בבומביי

מה: בני הזוג בעלי הרוטיסרי פולקלה משכונת מונטיפיורי החליטו לפתוח מסעדה הודית בגינדי. לצד כל המנות ההודיות המוכרות, האהובות והצפויות הם הפתיעו עם השילוב בין הרוטיסרי הצרפתי לתערובות התבלינים ההודיות. התוצאה היא מנה חדשה לגמרי.
מנה ומחיר: עוף רוטיסרי מושרה במרינדת תבלינים עשירה, עסיסי מבפנים וקריספי בחוץ, מוגש עם אורז/תפוח אדמה, תבשיל ירקות הודי וסלט – 35־48 ש"ח.
פולקלה בבומביי, החשמונאים 96 תל אביב, כל יום 11:30־23:00, 03-5444024

5. גולדן סאן קמבוצ'ה

מה: שלושה שותפים שעד היום ייצרו ושיווקו משקאות קמבוצ'ה למסעדות פתחו בר קמבוצ'ה ייעודי. הקמבוצ'ה מיוצרת מתסיסה של תה שחור עם חיידקים פרוביוטיים ושמרים, ותוכלו לראות את החביות שבהן תוסס המשקה מעבר לחלון הבר השקוף. הקמבוצ'ה בעלת ההילה הבריאותית נמזגת כמו בירה מהחבית או נמכרת בבקבוקים, ויש כאן גם כריכים טבעוניים מקמח מלא ומתוקים ללא גלוטן וללא סוכר.
מנה ומחיר: חצי ליטר קמבוצ'ה מהחבית בכוס בירה ובתוספת טעם של אננס מתקתק – 25 ש"ח.
גולדן סאן קמבוצ'ה, אלנבי 87 תל אביב, ראשון־חמישי 10:00־19:00, שישי 10:00־16:00. 054-7245005

גולדן סאן קמבוצ'ה (צילום: אנטולי מיכאלו)
גולדן סאן קמבוצ'ה (צילום: אנטולי מיכאלו)

 

6. טנקה

מה: השף עופר חרמוני, הזכור לטובה מיקיניקו טנקה המצוינת בהרצליה, פתח מעדנייה שהיא בית אוכל יפני בצפון העיר. מלבד מנות יפניות שמותקנות במקום, מז'אנר קערות הדונבורי והיאקיטורי, השף דאג למשלוח חטיפים יפניים שלא תמצאו בשום מקום אחר.
מנה ומחיר: חטיפי אומאייבו עשויים תירס במגוון טעמים בהם המבורגר טריאקי, סלמי, פיצה או גבינה – 5 ש"ח.
טנקה, תבואות הארץ 1 תל אביב, ראשון־שישי 11:00־19:00, 058-7874949

טנקה (צילום: אלכסנדרה בריל)
טנקה (צילום: אלכסנדרה בריל)

 

[interaction id="5b1fb09c42cbb7546c1a6c4a"]