קדחת טרופית: 10 מנות האננס ששוות טעימה בקיץ הקרוב

אננס - הפרי הזה שאתם לא יכולים להרשות לעצמכם לקנות בשוק - מככב בקיץ הזה באינסוף מנות וקינוחים

קנלוני אננס של מיט קיטצ'ן (צילום: דרור עינב)
קנלוני אננס של מיט קיטצ'ן (צילום: דרור עינב)
20 ביוני 2018

הקיץ כבר כאן והפרי הטרופי האהוב עלינו, הלא הוא האננס, מוצא את דרכו למיטב המסעדות. בדקנו, טעמנו ואספנו בשבילכם את הגרסאות הקייציות של האננס ששוות טעימה.

מנות אננס

סביצ'ה סלמון | Brown
השפית מיכל לוי משתמשת בעלה רענן של חסה אייסברג כקערה ומניחה בתוכה סביצ'ה סלמון – קוביות סלמון, אננס טרי, צ'ילי, בוטנים קלויים, עשבי תבלין ועגבניות בתיבול לימון וסויה. מנה קלילה ואלגנטית שעם כוס יין יכולה לסגור ארוחה. 74 ש"ח.
בראון, מתחם G, נסים אלוני 10 תל אביב, כל יום 8:00־23:00

סביצ'ה סלמון של בראון (צילום: אנטולי מיכאלו)
סביצ'ה סלמון של בראון (צילום: אנטולי מיכאלו)

בקר פריך | טופולופומפו
אצל השף אבי קונפורטי האיזון הוא תמיד העניין. הפעם אלה בקר פריך, אננס טרי, פומלה, מנטה שחורה, צנובר קאמירי וחומרי גלם נוספים שקונפורטי שומר קרוב לחזה, שיחד מרכיבים מנה עם מנעד טעמים ומרקמים רחב. 148 ש"ח.
טופולופומפו, הסוללים 10 תל אביב, ראשון־חמישי 12:00־24:00, שישי 18:00־24:00

עוד כתבות מעניינות:
שישה טרנדים קולינריים לכבוד הקיץ
10 מנות קייציות לעונה הכי חמה
מדריך צפייה לעונת הקיץ בטלוויזיה

בקר פריך של טופולופומפו (צילום: טופולופומפו)
בקר פריך של טופולופומפו (צילום: טופולופומפו)

← לרשימת אירועי הקיץ המלאה של Nespresso

סלט אננס ומוסר | 206 דגים
קוביות אננס טרי, מוסר נא, ארוגולה, צ'ילי חריף, בצל סגול ואספרגוס מרכיבים מנה ראשונה חמוצה־מתוקה־חריפה שפותחת את התיאבון. האננס והמוסר הם הכוכבים הראשיים, וכל היתר מחזקים טעמים ומוסיפים עוד טקסטורות. 62 ש"ח.
206 דגים, משה סנה 56 תל אביב, כל יום 12:00־23:30

קנלוני אננס | מיט קיצ'ן
קשה להחליט אם המנה הזו יותר יפה או יותר טעימה: דף דקיק ומגולגל של ג'לי אננס ובתוכו טרטר דג ים, קוביות סלרי ופלפל חריף. הכל מונח על קרפצ'ו אננס טרי עם סורבה פסיפלורה ושמפניה ליד ורוטב אננס למון גראס. 64 ש"ח.
מיט קיצ'ן, יגאל אלון 65 תל אביב, ראשון־חמישי 12:00־24:00, שבת 20:30־24:00

טרטר אקזוטי של כרמן (צילום: יהונתן בן חיים)
טרטר אקזוטי של כרמן (צילום: יהונתן בן חיים)

רול קאריבי | SELAS
השף אור גינסבורג מחבר בין יפן לקאריביים בסושי אקזוטי וקיצי מטונה טרייה, אבוקדו, סלסה של אננס טרי ועירית. הרול פרוס ומוגש על קרם גזר, דאשי ופסיפלורה שמוסיף עוד חמיצות נעימה וגוני שמש עמוקים. 38 ש"ח.
סלאס, רבי תנחום 6 (שוק הפשפשים) יפו, שלישי ורביעי בהזמנה מראש, 054-4733173

SELAS רול קריבי (צילום: סשה דנילוביץ' ברגמן)
SELAS רול קריבי (צילום: סשה דנילוביץ' ברגמן)

קינוחי אננס

קינוח טרופי | מסה
השף קונדיטורית עדי סיברובר יצרה לכבוד הקיץ קינוח מגנאש שוקולד לבן, יוזו ולמון גראס, סורבה אננס, קרמו אננס ויוזו, ג'ל פסיפלורה, עלי בזיליקום, מאצ'ה וספוג מיוגורט. הקינוח מוגש עם צ'ייסר בטעם אננס ועשבי תיבול תאילנדיים טרופיים (למון גראס, קפיר ליים ובזיליקום). 58 ש"ח.
מסה, הארבעה 19 תל אביב, ראשון־שבת 12:00־15:30 ו־19:00־23:30

קינוח טרופי של מסה (צילום: איליה מלניקוב)
קינוח טרופי של מסה (צילום: איליה מלניקוב)

אננס צלוי | טאיזו
נכון שהקינוח הזה לא חדש אבל אי אפשר לדבר על אננס בלי להזכיר אותו. בצלחת מסודרת קומבינציה אמנותית שמלבד אננס צרוב חמים וחמוץ־מתוק יש בה חלב קוקוס, קרם וניל, שוקולד לבן וקראמבל. עוד יצירת מופת של הקונדיטורית אנה שפירו. 54 ש"ח.
טאיזו, דרך מנחם בגין 23 תל אביב, ראשון ושבת 12:00־15:30 ו־19:00־23:30, שני־חמישי 12:00־15:30 ו־18:30־23:30, שישי 18:00־23:30

אננס צלוי של טאיזו (צילום: יפית שמחה)
אננס צלוי של טאיזו (צילום: יפית שמחה)

טרטר אקזוטי | כרמן
במסעדת הבשרים החדשה עושים מהלימון (מגבלות כשרות) לימונדה ומפירות הקיץ קינוח מרענן: קוביות קטנות של אננס, קיווי, מנגו ושות' על קולי מנגו עם סורבה פסיפלורה בצד. מנה אחרונה קלילה ולא מתחכמת במובן הטוב של המילה. 49 ש"ח.
כרמן, לילינבלום 24 תל אביב, ראשון־חמישי 12:00־16:00 ו־18:00־24:00

טרטר אקזוטי של כרמן (צילום: יהונתן בן חיים)
טרטר אקזוטי של כרמן (צילום: יהונתן בן חיים)

האלונג ביי | ק־פה האנוי
מאז שהמסעדה הווייטנאמית הכשרה נפתחה לפני שנה, הקינוח הזה נחשב מנת דגל, ובצדק. יש בו פרחי יסמין ותה ירוק, קוביות אננס, טפיוקה, ג'ינג'ר וקרח כתוש, שמאזנים את טעמי הארוחה ומשאירים בפה קרירות נעימה וטעם מתוק עדין. 29 ש"ח.
ק־פה האנוי, מלכי ישראל 3 תל אביב, ראשון־חמישי 12:00־24:00, שישי 10:00־15:00, שבת 21:00־24:00

האלונג ביי של ק-פה האנוי (צילום: נמרוד סונדרס)
האלונג ביי של ק-פה האנוי (צילום: נמרוד סונדרס)

ברולה אננס | קאב קם
קרם ברולה על בסיס חלב קוקוס, פלחי אננס טרי מקורמל ועלי באי טוי – עלים ריחניים שבתאילנד משתמשים בהם לרוב במנות אחרונות או בתה לתוספת ארומה נעימה. שילוב מושלם בין מרקם שמנתי סטייל אירופה הקלאסית וטעמי קיץ אסייתיים. 36 ש"ח.
קאב קם, לינקולן 11 תל אביב, ראשון־חמישי 12:00־24:00, שבת 18:00־24:00

ברולה אננס של קאב קם (צילום: דן פרץ)
ברולה אננס של קאב קם (צילום: דן פרץ)