זה לא סתם עוד ספוט בילוי חדש בחמישי בערב. זה קפה אסיף

קפה אסיף (צילום: חיים יוסף)
קפה אסיף (צילום: חיים יוסף)

יש בתל אביב מעט מדי מקומות שהם הימור סולידי ובטוח לבילוי בחמישי בערב. והחדשות הטובות הן שהחל מהשבוע יצטרף אליהם קפה אסיף, הזרוע המבשלת של המרכז לתרבות אוכל בישראל, עם דרינקים שמכילים עשבי תיבול מהחווה שעל גג המבנה בלילינבלום ותפריט קטן ומהודק שעושה חשקים. יצאנו, ביי

5 בנובמבר 2024

ימי חמישי בערב היו בעיה ידועה בתל אביב גם לפני המלחמה, ומאז הבעיה מאוד החמירה. לאן יוצאים? איפה תחושו מספיק מוגנים? היכן לא ידרסו אתכם מבקרים מרעננה? איפה לא יבזזו אתכם על דרינק ונשנוש? יש הרבה פחות הימורים סולידיים ובטוחים ממה שהייתם חושבים, ולכן כל לוקיישן חדש שמצטרף לתפריט אופציות הבילוי בערב הכי חשוב של השבוע הוא ריגוש חדש. ובעיקר אם המקום הוא אסיף, המרכז המוערך לתרבות אוכל בישראל, שפותח לראשונה את שעריו אל תוך הלילה.

>> יש לנו רק מילה אחת לומר על הפיצה הזאת: רוצו
החומוס של אבי מעכו נחת ביהודה הלוי. זכינו בחומוס של שף

אנחנו מלווים כאן ב"טיים אאוט" את עלילות אסיף מאז הקמתו, קפה אסיף מככב ברשימת בתי הקפה הכי טובים בעיר, ורק לפני זמן קצר התארח אצלנו במדור "העיר שלי" השף של קפה אסיף, עומר שחם, , כך שאנחנו די פאן-בויז (וגירלז) של המקום שבא לתרבות האוכל מאהבה ועניין אמיתיים ועמוקים, כמו שתמיד חלמנו שאפשר. לכן האבולוציה של אסיף אל תוך הערב היא עניין משמח: אפשר לעשות עם המקום הזה אפילו יותר, והנה, עושים.

מרכז קולינרי עם וייב. ערבי חמישי בקפה אסיף (צילום: חיים יוסף)
מרכז קולינרי עם וייב. ערבי חמישי בקפה אסיף (צילום: חיים יוסף)

כך, החל מהשבוע, המרכז לתרבות אוכל בישראל יהיה פתוח לקהל הרחב החל מ-18:00 בערב ועד חצות בימי חמישי בלבד, אבל אם תהיו נחמדים אולי הם ישתכנעו לפתוח עוד ערב או שניים. גרסת הערב של המקום תציע שלל דרינקים אלכוהוליים מתובלים בתוצרת הצמחיה שגדלה בחווה שעל גג המבנה הנאה ברחוב לילינבלום, יינות מקומיים שאפשר פשוט לקחת מהמדפים במעדניה ותפריט מהודק ואולטרה-מקומי/ישראלי שעושה כל מיני חשקים.

ערבי חמישי בקפה אסיף (צילום: חיים יוסף)
ערבי חמישי בקפה אסיף (צילום: חיים יוסף)

הצצה אל התפריט מגלה מחירים סבירים מאוד ביחס לממוצע העירוני, עם דרינקים שמתחילים ב-38 ש"ח ומנות שמתחילות ב-19 ש"ח (הלחם של חגי), ומספר קטן של מנות מקוריות כמו חורשט סבזי על דף פסטה חלמונים (64 ש"ח), משה בתיבה מנקניקיה של ערן ביק עם הוטסוס שזיפים (44 ש"ח) או סשימי דג ים בתמצית תה ואדי עתיר (72 ש"ח). קינוח? יש טארט דבש עם דבש גלאון ומלח ים (37 ש"ח). זה לא מקום לארוחה ובטח לא מסעדה, אבל זה עוד מקום טוב לבלות בו בחמישי בערב, שזה בדיוק מה שהיינו צריכים. אז תודה לעצמנו שמצאנו.
>> קפה אסיף, לילינבלום 28, חמישי בערב החל מ-18:00