בונים על אוכל מוכן לראש השנה? כך תתאימו את המנות לסועדים

אם אתם לא מתכוונים לבשל לערב ראש השנה, וגם אין סיכוי שתשברו את הראש מה להביא, אפשר להירגע. אספנו את מיטב האוכל המוכן לחג ותייגנו לכם לאיזה סוג סועדים הוא מתאים

לביבות ירק לחג בביסטרו בראון. צילום: שי בן אפרים
לביבות ירק לחג בביסטרו בראון. צילום: שי בן אפרים
3 בספטמבר 2015

סבתא פיקטיבית מכל עדה: הום מייד

בין גפילטע פיש כהלכתו (14 ש"ח ליחידה), לעלי גפן עם אורז, משמשים וצנוברים (5 ש"ח יחידה) בהום מייד יודעים לפנות לכל סוגי הסועדים. טאג'ין צלי בקר ברכז רימונים (48 ש"ח), או אפונה של סבתא רחל מחלב (14 ש"ח למנה). מזוללי טלה ועד טבעונים, ממתובל בנדיבות אסייתית ועד טיפת סוכר ומלח, בדיוק כמו שאוהבים אצלנו בפולניה.

הום מייד. צילום: יח"צ
הום מייד. צילום: יח"צ

 

הום מייד: הזמנות עד 11.9. איסוף ביום ראשון

לאחיינים טבעונים ומעודכנים ביג טיים: גיל הררי

הררי בישל אוכל טבעוני בריא בהול פודס, ארה"ב, ועכשיו הוא יבשל לכם לערב החג. זה אוכל טעים מהסוג שאף סבא רבא לא יתלונן שעלה לו לחץ הדם מהאוכל, זה רק המשפוחה שהטריפה. סלק ממולא כוסמין ועדשים שחורות (70 ש"ח לק"ג), קציצות שעועית אדומה וירקות ברוטב עשבים ירוק (70 ש"ח ל־10 יחידות), מיני פשטידות מקישוא וכרישה (8 ש"ח), עוגת קסטה מארבע שכבות חצי קפואה (160 ש"ח לקוטר 26).

[tmwdfpad] 

מינימום להזמנה: 250 ש"ח. להזמין עד 7.9. משלוחים יוצאים אליכם בשבת 12.9 6635983־054

לצאת צדיקים יותר מהגיסה האקטיביסטית שלכם: הבר קיימא

אוכל טבעוני אקולוגי, מתחשב, מוסרי, הוגן ופייר, לארוחת החג: סינייה סויה בתיבול מזרחי עם תפוחי אדמה, טחינה גולמית ושקדים קלויים (38 ש"ח). טופו בקרם קארי צהוב עם בטטה, פטריות, שמיר, כוסברה, פלפלים חריפים וקשיו קלוי ( 38 ש"ח). מאפה תרד או כרובית (25 ש"ח). מטבלים וקינוחים.

בר קיימא: הזמנות עד 10.9 ב־18:00. איסוף עד יום ראשון ב־12:00. 

לצאת אנג'לים של ארוחת החג: ביסטרו BROWN

הישר ממגדל האלפיון: לביבות כרישה וגבינת פטה עם צזיקי מלפפון ונענע (26 ש"ח למנה של שלוש יחידות); לביבות מנגולד, תרד וגרידת לימון עם צ'אטני עגבניות וכוסברה (28 ש"ח למנה של 3 יחידות). צלי בקר ופטריות יער ברוטב יין-רוזמרין (185 ש"ח לק"ג); כרעיים עוף אפויים בגריל עם בצלי שאלוט, תפוזים וג'ינג'ר ( 120 ש"ח לתבנית של 8 יחידות); חריימה של בורי עם ארטישוק ירושלמי (68 ש"ח למנה).

לביבות ירק לחג בביסטרו בראון. צילום: שי בן אפרים
לביבות ירק לחג בביסטרו בראון. צילום: שי בן אפרים

 

ביסטרו Brown: מזמינים עד 9.9. אוספים עד ה־13.9.

לתקוף את אגף הגפילטע המשפחתי בחריימה פיקנטית: פרש קיטשן

רשת בתי הקפה פרש קיטשן הקימה ביסטרו עם מעדנייה בשוסטר וסניף חדש בעזריאלי. בשניהם תוכלו לקחת אוכל מוכן לחג, מבלי להתקשקש עם קרפיונים. קבלו חריימה דג (34 ש"ח), שיפודי סלמון אפוי מזוגג בטריאקי (34 ש"ח), לביבות פרסה (3 ב־16 ש"ח) ולביבות עדשים טבעוניות שמגיעות עם רוטב פלפלים ולימון כבוש (3 לביבות ב־16 ש"ח).

פרש קיטשן, מעדניית שוסטר. צילום: נמרוד סונדרס
פרש קיטשן, מעדניית שוסטר. צילום: נמרוד סונדרס

 

להזמין בשוסטר עד 11.9 לאסוף עד ה־13.9. להזמין בעזריאלי עד 10.9 ולאסוף ב־11.9 (  5472548־03

להביא את מזרח אירופה למיטיבי לכת: קיטון

האוכל הזה יכול לגרום לצמרמורות של ריגוש, או לבהלה. תלוי איפה גדלתם. רגל קרושה (25 ש"ח למנה), ראש דג (32 ש"ח למנה), קישקע מעיים ממולאים בעבודת יד (22 ש"ח ל־100 גרם), כבד קצוץ (9.5 ש"ח ל־100 גרם), קנישס צמחוני (10 ש"ח ליחידה), בורשט (15 ש"ח למנה).

קיטון: הזמנות עד 11.9. איסוף עד 13.9 עד 13:00. דיזנגוף 145, 5232679־03

פארם טו ראש השנה טייבל: חוות צוק

החוואי תומר צוק והשף אסף שנער מכינים לכם לחג. גפילטע פיש (13 ש"ח ליחידה), לשון עגל בפורצ'יני ויין לבן (46 ש"ח למנה); צלי כתף עגל בשזיפים, ערמונים ובירה (52 ש"ח למנה); עוף צלוי בפפריקה (40 ש"ח לחצי עוף, 79 ש"ח לעוף שלם); קציצות עוף עם ארטישוקים, מנגולד וחומוס (46 ש"ח למנה); צוואר טלה במשמשים מיובשים (68 ש"ח למנה); שוקי ברווז בתפוזים (58 ש"ח למנה). תוכלו לקנות גם אוכל מוכן שרק צריך להכניס לתנור, כמו למשל רוסטביף פילה בקר בחרדל (255 ש"ח); או מסדר צלעות טלה בטימין ושום (279 ש"ח).

גפילטע פיש בחוות צוק. צילום: אפיק גבאי
גפילטע פיש בחוות צוק. צילום: אפיק גבאי

 

למסעדת חוות צוק

ללכת על בטוח בערב החג: ביסטרו טשרניחובסקי 6

השף איל מרון מכין כמידי שנה אוכל לחג, מהסוג שקולע לטעם רחב. תצאו מפה עם לחמי בוטיק, כבד קצוץ בשמאלץ (9 ש"ח ל־100 גרם), קציצות דגים ברוטב עגבניות ופלפלים פיקנטי (52 ש"ח למנה), קציצות פרסה (55 ש"ח), צלי בקר בפטריות וציר בקר (52 ש"ח למנה), ביף בורגיניון (52 ש"ח ל־100 גרם), שוק אווז קונפי ברוטב פורט (62 ש"ח ל־100 גרם) ופילה סלמון אפוי במרווה (44 ש"ח ל־100 גרם). ישלימו לכם לרכישה גם יין בפורטו הסמוך. הזמנות: עד יום רביעי  9.9.

קציצות דגים בטשרניחובסקי 6. צילום: דן לב
קציצות דגים בטשרניחובסקי 6. צילום: דן לב

 

למסעדת טשרניחובסקי 6

לשריין לחג מנות קלאסיות של שף עם פז"מ: דודי שיק לפועה

השף הכי הונגרי בעיר, דודי שיק, מכין אוכל מזרח אירופי, אבל בסגנון סוער. השנה הוא יכין בפועה גפילטע פיש (13 ש"ח ליחידה), שוק אווז (54 ש"ח למנה), צלי בקר (52 ש"ח למנה), רגל קרושה (12 ש"ח למנה) ועוד. הזמנות עד ה־9.9 ואיסוף עד ה־13.9. אפשר גם במשלוח הביתה.

 

 

למסעדת פועה