מצאנו סיבה סבירה לקפוץ לירושלים. והפרחים לשף קמחי מפופינה

עוד לבנה בחומה. רוחאן (צילום: אנטולי מיכאלו)
עוד לבנה בחומה. רוחאן (צילום: אנטולי מיכאלו)

השף המוערך סוגר מעגל וחוזר לירושלים - שם נפתחת בימים אלה "רוחאן" במלון בראון JLM. עלינו לבירה לאכול ולשתות משהו. לכל הפרטים

26 בדצמבר 2021

רשת מלונות בראון ממשיכה להתאבזר בשפים הטובים בעיר: אחרי מאיר אדוני (מלו מלו במלון בובו), תומר אגאי (צ'נה) ואייל שני שאמור לפתוח מסעדה כשרה בדברה בראון, שף אוראל קמחי (פופינה) מתייצב בראש המערך הקולינרי של מלון בראון JLM החדש שנמצא – שימו לב – בירושלים.

אוראל קמחי (צילום: אנטולי מיכאלו)
אוראל קמחי (צילום: אנטולי מיכאלו)

"רוחאן" עומדת על התפר שבין בר קוקטיילים למסעדה. לא בדיוק גסטרו־בר ולא בדיוק בראסרי, מעין לאונג' עם דגש על אוכל מוקפד ועכשווי. חלל מעוצב בלובי המלון, שנמצא במרכז העיר, מחולק לאזור ובו בר רבוע גדול ולאזור ובו פינות ישיבה נמוכות ושולחנות בר גבוהים.

תפריט האוכל החלבי־כשר מותאם לקונספט והוא מבוסס על חומרי גלם מקומיים, ירושלמיים וכאלה המזוהים עם המטבח הישראלי העכשווי. באגף הפתיחים תמצאו ריבועי סשימי טונה בזיגוג סויה־דבש עם ויניגרט תפוז דם וקינואה פריכה; קרפצ'ו דלעת מוחמצת ושורש סלרי; טרטר דג על ברוסקטה בריוש עם ריבת חלפיניו ואבן יוגורט וסיגר דג,  האיט גירל של סתיו 2021.

רוחאן (צילום: אנטולי מיכאלו)
רוחאן (צילום: אנטולי מיכאלו)

המנות העיקריות הן למעשה בגודל בינוני כמקובל בתל אביב, לדוגמה פילה בר ים על אורז אסור; שיפוד פילה מוסר ים בזיגוג צ'ילי ודבש ענבים ומנת אספרגוס, שעועית ירוקה ואפונת שלג ברוטב עגבניות שרי צהובות וקציפת יוגורט, ירקות חורף שבושלו רק עד פריכות ברוטב שחובה לנגב עד הטיפה האחרונה. את תחום הפוד טק מייצגות שתי מנות עם רידיפיין מיט: כרוב בבישול ארוך עם קרם קולרבי וספיחה – מאפה בצק עלים פריך וזהוב במילוי תרד, רידיפיין מיט טחון ובצל צלוי.

מבין הקינוחים נמליץ על ברד פודינג עם גלידת קורנפלקס ושקדים מסוכרים, מנה אחרונה מחממת ומנחמת בקור הירושלמי. המחירים נעים בין 58-105 ש"ח, טווח שמאפשר לשבת על דרינק ומשהו קטן ליד או למנה ראשונה ועיקרית בתמחור כמקובל בשוק (ומי שנשאר רעב שיתכבד ויסור לפלאפליה כלשהי).

ספיחה תרד ורידיפיין מיט. רוחאן (צילום: אנטולי מיכאלו)
ספיחה תרד ורידיפיין מיט. רוחאן (צילום: אנטולי מיכאלו)

על תפריט הקוקטיילים ברוחאן חתומה המיקסולוגית נועם שרת, והוא מבליט גם כן את התוצרת המקומית. כך למשל קוקטייל מרטיני ירושלמי מורכב מג'ין ממזקקת Thinkers שפועלת בשוק מחנה יהודה, ורמוט יבש של ממזקקת יוליוס, מעט עראק וזיתים מהשוק.

אם תחליטו להישאר ללילה תזכו לפגוש את קמחי גם בארוחת הבוקר, שרחוקה מהבופה הנדוש כמרחק ירושלים מתל אביב. הפאן מתחיל בסלסלת פחמימות סקסית ואוסף צלחות קטנות וטעימות כגון דגים כבושים, צלחת גבינות ופירות, סלט אנדיב וסלט ירקות קצוץ טרי. להמשך אפשר לבחור במנת ביצים מלוחה (פטריות צלויות עם ביצה עלומה, ביצה בקן בבריוש) או מתוקה (פרנץ' טוסט).

בין לאונג' לביסטרו. רוחאן (צילום: אנטולי מיכאלו)
בין לאונג' לביסטרו. רוחאן (צילום: אנטולי מיכאלו)

רוחאן מסמנת סגירת מעגל עבור קמחי, שפופינה שלו היא אחת המסעדות המצליחות בתל אביב. לפני הקמתה הוא שימש שף מסעדת קבלייר בירושלים והשלים את השכלתו אצל ג’ואל רובושון בפריז ובמסעדת ארזק בסאן סבסטיאן. קמחי גם מחזיק בפרס השף הצעיר הטוב בעולם עד גיל 30 מטעם סאן פלגרינו. כעת, בגיל 38, הוא חוזר לעיר שבה התחיל את הקריירה ממקום בוגר, בוטח ומנוסה. אין ספק שירושלים רק מרוויחה מכך.
רוחאן, הלל 41 (פינת בן סירא), ירושלים, 050-5885434, ראשון – חמישי 18:00-23:30, שבת – שעה וחצי אחרי צאת השבת – חצות. לפרטים נוספים