רון בלאו על קצה המזלג

במסעדת פאסטל שבמוזיאון תל אביב יתארח רון בלאו ממסעדת רון גסטרו-בר שבאמסטרדם

רון גסטרו בר. צילום: יח"צ
רון גסטרו בר. צילום: יח"צ
2 בנובמבר 2015

במרץ 2013 הפתיע השף הכוכב רון בלאו את קהילת הפודיז בהולנד וסגר לשיפוצים את מסעדתו עטורת שני כוכבי המישלן. כעבור ימים אחדים כבר פעל שם הגסטרו־בר. בלאו הודיע כי מאס במפות הלבנות, במורכבות המנות ובתמחור הגבוה, והוא מעדיף שסועדיו ייהנו מאווירה שמחה ומאוכל איכותי ב־15 יורו למנה. אלא שגם אחרי שוויתר על המפות המעומלנות, מישלן לא ויתרו עליו, וב־2014 זכה בלאו שוב בכוכב והמסעדה דורגה כטובה ביותר באמסטרדם על ידי Time Out.

נוסף לגסטרו־בר הוא מתפעל דוכן נקניקיות גורמה בשם The Fat Dog ומסעדה אסייתית בשם Ron Gastrobar Orienta. אצלנו הוא יגיש מוס כבד אווז עם רוטב פטל שחור; אפרסקים חלוטים ושקדים טריים; וסשימי סלמון עם שומשום, ג'ינג'ר, יוזו וטוויל ראס אל חנות.

רון גסטרו בר. צילום: יח"צ
רון גסטרו בר. צילום: יח"צ

3 שאלות בוערות לשף רון בלאו

מהם חומרי הגלם המועדפים עליך?

"ביצים, שום ומרווה".

מה הגילטי פלז'ר שלך?

"שווארמה ברוטב שום".

מהי המסעדה הכי טובה בעולם?

"De Librije בהולנד".

הלל תווקולי, שף מסעדת פאסטל: "בלאו עובד בשיטות צרפתיות, אסייתיות וקצת אישיות שלו, ואני מאוד מתחבר לזה".
16.11־21.11 בפאסטל