היו שלום ותודה על העצבים: עכשיו כשדיאן עפה, מה יעשה נתנאל?

הדחתה של מי שסומנה כנבל העונה לא הולכת בהכרח לשפר את האווירה בבית. נתנאל יאלץ להמציא לעצמו דמות בבית שלא קשורה בדיאן, ושאאר הבית יאלץ למצוא לעצמו אויב חדש להתאחד כנגדו. ולאח החורג יש את המועמד מושלם
זה היה מסוג הרגעים האלה שאתה לא יודע איך להתמודד איתם. הם מופיעים מול עיניך, ועדיין משהו לא מסתדר. אתה מודע לכך שמדובר בעובדה, אבל עדיין יש לך חלקים במוח שלא מסוגלים לקבל אותה. כן, זה פשוט קרה סתם ככה: דיאן שוורץ והאח הגדול כבר לא. יותר מזה, יונית, אני לא יכול לומר כרגע.
דיאן בפירוש לא היתה קלה לעיכול. השילוב בין הטון הטיפה מתפנק, המאובנות האוטומטית ברגע שמשהו לא הלך, העצבים הרופפים (לא שהיא היתה לגמרי לבד בזה, כן?) וגם היופי החיצוני שמוסיף לאנטגוניזם – כל אלה היוו קוקטייל שלאף אחד לא באמת היה נוח איתו, ונדמה שאם הדיירים היו צריכים להצביע – כנראה שההדחה הזו היתה מתרחשת מזמן.
אז מה שבר את הצופים, שעד עכשיו תמכו בה? קשה להגיד, אבל אין ספק שבשבוע האחרון דיאן עלתה על גדותיה (המריבות הקולניות עם קאזם ולירן, כולל רגע לפני ההדחה) – וגם פירוק הברית עם נתנאל (שבמסגרתה אי אפשר היה להדיח את האחד/ת בלי השני/יה), לא סייעו למצב שלה, והובילו לרגע המוטרף הזה שבו היא נעמדת לרגלי המדרגות.
>> שואה ביזנס: מי מת והפך את האח הגדול לאלוהי המוסר?
במובן מסוים, האח הגדול בנה אותה בתור "הנבלית" של הבית – אבל גם בתור מי שמניעה את העלילה כולה. כל אחד מהדיירים, באיזשהו שלב, פיתח איתה איזשהו סוג של יחסים – לרוב היה מדובר בשנאה, אבל לעתים היו רגעים יותר מלבלבים. מה שבטוח הוא שלטוב או לרע, היא היתה הציר שסביבו סבבה העונה הזו של האח הגדול. וכשהציר הזה נעלם, הרבה דברים בלתי צפויים יכולים לקרות.
ונדמה שלא יהיה קו עלילה יותר מעניין עכשיו מאשר נתנאל – בן הזוג הצמוד שלה. זה שמהרגע שחוברו להם יחדיו אי שם בתחילת העונה, לא נפרד ממנה אלא לרגעים ספורים. עכשיו, הוא יצטרך לעמוד במשימה שעמדה בפני בר בשעתו (אחרי הפרידה הכפויה מאליאב) – לפתח דמות שאינה תלויה בזוגיות. וזה יהיה מאוד קשה. לא קשה לראות שלנתנאל יש בעיות עם הפורמט, שכן האיש סוחב איתו לא מעט עניינים לתוך הבית, ודיאן היתה רשת הביטחון שעליה הוא יכל לנחות במצבים קשים (ע"ע פרשת "הייל היטלר"). המסע שלו הולך להיות הרבה יותר קשה מעכשיו.
>> לפעמים חלומות מתגשמים: כבר בשבוע שעבר רצינו לפרק את האיחוד הזה
וכאילו בצירוף מקרים (למרות שכמובן, אין צירופי מקרים אצל האח הגדול) – דיאן יוצאת, ונכנס דרור רוקנשטיין, הדייר החדש בבית. הלכה אוהבת, ונכנס אויב. או לפחות אויב בפוטנציה. כמו שדוד הובא כ"חצי השני" של דינה, כמו שדנה נכנסה כקונטרה ברורה לדיאן – דרור בהחלט נבנה בתור תגובת הנגד לנתנאל: הוא מקועקע כמוהו, אגרסיבי כמוהו, משתמש בשפה מאוד ישירה וכמובן – כמו תמיד בעונה הזו – הוא לא משאיר מקום לדימיון. "או שנהיה חברים, או שנהיה אויבים. אין באמצע", הוא אומר בתעודת הזהות (המעצבנת מאוד) שלו. רק על השימוש במילה "זכר אלפא" בא לי לשלוח אותו לנסט לנצח.
ובקיצור, אצל מישהו שגם ככה הקרקע אצלו מאוד רגישה – הולכת לעבור טלטלה נוספת. בתחושה שלי זה לא יהיה קל; הזוגיות עם דיאן היתה מאוד משמעותית עבורו, היא היתה הבנאדם היחיד שהבין אותו עד הסוף, היא היתה באמת החצי השני שלו בבית. ועכשיו זה נלקח, ואת הדרך הוא יצטרך לסלול. חופשי זה לגמרי לבד.