סדנאות האוכל והשתייה השוות בפסטיבל שאון חורף בירושלים

פסטיבל שאון חורף הירושלמי מעיד על עצמו כפסטיבל התרבות הגדול בישראל, אבל יש בו גם כמה סדנאות אוכל וקולינריה שממש אסור לפספס. סעו לירושלים, זה ישתלם

פיצת שוקולד תותים ובננות בעץ קפה (צילום: קירה קלצנקי)
פיצת שוקולד תותים ובננות בעץ קפה (צילום: קירה קלצנקי)
11 בפברואר 2016

ימים לא קלים עוברים על הקולינריה הירושלמית – המצב הביטחוני המעורער בבירה משאיר כבר תקופה ארוכה את הלקוחות בבית ואת המסעדנים עם סחורה טרייה ביד. אבל רשות הצעירים בירושלים החליטה שדכדוך הוא לא דרכה של העיר, ועל כן חודש פברואר יוקדש כולו לשאון חורף – סדרת אירועים ופעילויות שתרים את מצב הרוח של העיר עם מסיבות, מוזיקה והרבה אוכל שמח.

המסעדות שעוברות לתל אביב מירושלים בעקבות המצב הבטחוני

בכל יום שני במהלך החודש הקרוב יהפכו הרחובות, העסקים וחלונות הראווה לחללי תצוגה לאירועי מוזיקה, אמנות, סדנאות אוכל ומסיבות אוכל. באירועים הקולינריים המסקרנים: סדנת אוכל נא של השף אלכס פלטינסקי שילמד מה ההבדל בין סביצ'ה, טרטר, וסשימי, כולל טיפים איך לטפל בדגים, לחתוך ולתבל אותם (15.2, 19:00); הרצאה של הבלוגרית אורי שביט על המעבר האישי שלה לטבעונות ועל הדרך שעשה המטבח הישראלי בנושא (15.2, 20:00); ערב טעימות וויסקי שמבטיח לעשות סדר בבלגן בין סינגל מאלט, בלנדד וקנטקי (22.2, 19:00־24:00); סדנת רקיחת קוקטיילים עם כפיר בכר, דמות מוכרת בעולם האלכוהול הירושלמי, שילמד טכניקות שקשוק, ערבוב ומזיגה. תתפנקו לכם בלילה במלון, תיזרקו אצל חברים ותמנו נהג תורן. הגיע הזמן להרים קצת לירושלים.

שאון חורף, 15.2, 22.2, 29.2, ירושלים

לפרטים נוספים: young-city.co.il או בפייסבוק