נקמת הקרעפלך: רותי ברודו עושה כבוד למטבח הפולני

רק את הדברים הטובים. שבוע פולין בדליקטסן ובבייקרי (צילום עידית בן עוליאל)
רק את הדברים הטובים. שבוע פולין בדליקטסן ובבייקרי (צילום עידית בן עוליאל)

בקבוצת R2M יודעים דבר או שניים על אוכל אשכנזי, ובמשך שבוע שלם תוכלו למצוא מטעמים חגיגיים מפולין בדליקטסן וגם בבייקרי. לא רוצים לבוא? בסדר, לא נפגענו. נאכל את זה בעצמנו, לבד, בחושך. כי זה ממש טעים

19 בפברואר 2023

קרפלעך בחושך? דונט מיינד איף ווי דו. מערכת היחסים המורכבת בין ישראל ופולין מפנה באופן זמני מקום לפסטיבל קולינריה שמתקיים השבוע (19-24.2) בקבוצת R2M. במרכז הבמה עומד האוכל הפולני, שכבר מזמן שבר כל סטיגמה שהודבקה לו. שפים, אופים וקונדיטורים מהדליקטסן והבייקרי גילו זאת לפני כשנה, בזמן סיור קולינרי בפולין בשיתוף עם המכון הפולני ומכון אדם מיצקביץ', שמקדם את התרבות הפולנית בעולם. בהשראת המפגש עם חומרי גלם, מאפיות, מסעדות ואלכוהול נוצר תפריט שחוגג את המטבח הפולני, והוא הרבה פחות בז' מכפי שאפשר לשער.

וריאציות על נושא קרפלעך (צילום עידית בן עוליאל)
וריאציות על נושא קרפלעך (צילום עידית בן עוליאל)

שבוע פולין מציג את החשודים המיידיים בתרגום לשפת האסתטיקה והעשייה המוקפדת של רותי ברודו: פירוגי בשר קטנטנים במילוי בריסקט מעושן, פטריות צרובות וחזרת מגורדת; ורניקס בעבודת יד במילוי תפוחי אדמה ובצל עם בצל מטוגן ורוטב חזרת; קרעפלך במילויים שונים; בורשט מסורתי ולביבות כרוב מתובלות בקימל ונקניקיות וורסט עם תפוחי אדמה מבושלים בשמיר, כרוב חמוץ עם קימל וחרדל. לקינוח תוכלו לטעום שרלוטקה – עוגת תפוחי עץ מקורמלים עם קרם שקדים ושטרויזל, ומקרון סלק מבושל עם פרחים ורום וגאנש שוקולד לבן.

תרבות הלחם והאפייה הפולנית מקבלת התייחסות מיוחדת בארבעה סוגי לחמים שקיבלו אדפטציה פולנית. לדוגמה Polish shuko pan  – הלחמניות היפניות האווריריות של הבייקרי יוגשו במילוי פירה תפוחי אדמה במקום הרביכה הקלאסית. לחם השאור הגרמני מקבל אף הוא השבוע טוויסט בצורת מילוי תפוחי אדמה ובצל מטוגן. לצד הבאגט הקלאסי תוכלו לנעוץ שיניים בבאגט שומשום שחור ובלחם מלא עגול במילוי תפוחים וקינמון.

באגט שומשום שחור (צילום עידית בן עוליאל)
באגט שומשום שחור (צילום עידית בן עוליאל)

השבוע הפולני נמשך גם באגף התוכן, באירועים ומפגשים המיועדים ברובם לקהל מקצועי: פאנל העוסק בתרבות האפייה הפולנית, שימוש בחומרי גלם, טרנדים ועוד, סדנת קוקטיילים ומסיבה. סט פולני, וודקה וקרעפלך אין דה האוס. את שיטת המשטר הקלוקלת, הפולנים מוזמנים להשאיר לעצמם.