נפלה עטרת פחמימותינו: ערן שוורצברד סוגר את הבולנז'רי בשרונה

כל כך נתגעגע. שוורצברד (צילום לילך אוזן)
כל כך נתגעגע. שוורצברד (צילום לילך אוזן)

פחות משנה אחרי שפתח בקול תרועה את הפטיסרי-בולנז'רי המיוחד שלו בשרונה, אשף המאפים ערן שוורצברד הודיע על סגירת החנות, כאשר ככל הנראה מדובר בסכסכוך עסקי שפירק את השותפות. אנחנו כבר מתגעגעים לכל הקרואסונים, אחד אחד

16 ביולי 2023

כאילו אין פה מספיק צרות ולא סבלנו מספיק, את השבוע החם הזה אנחנו פותחים עם ידיעה כואבת – הפטיסרי-בולנז'רי מבית השף קונדיטור ערן שוורצברד בשרונה מרקט נסגר החל מהיום. מקדש הפחמימות של ערן שוורצברד נפתח באוקטובר 2022 בשרונה מרקט, והביא איתו הבטחה גדולה בניחוח אירופאי מהודק. אמש, פחות משנה אחרי פתיחתו, הודיע שוורצברד בחשבון האינסטגרם שלו כי המקום ייסגר החל מהיום (ראשון) ועד להודעה חדשה – אפילו לא הותיר לנו זמן לבוא להיפרד באופן אישי מכל הקרואסונים. בסיום הפוסט הוסיף שוורצברד כי הוא מודה לכל מי שהיה חלק מהמקום, וכי הוא מקווה להתראות שוב בימים טובים יותר. וגם אנחנו שוורצברד, גם אנחנו. 

על אף ששוורצברד לא ציין בפוסט את הסיבה לסגירה, בשיחה עם אנשי היח״צ של שרונה מרקט נמסר לטיים אאוט כי הסגירה מגיעה על רקע חוסר הסכמות בפן העסקי בין השותפים של העסק, ולא בהחלטה מטעמם של שרונה מרקט. בנוסף נאמר לנו כי שאר השותפים מחפשים בימים אלה אדם אחר שישתלט על המאפייה רחבת הידיים במתחם.

אולי יחפש מקום אחר לנגוס בו. ערן שוורצברד (צילום לילך אוזן)
אולי יחפש מקום אחר לנגוס בו. ערן שוורצברד (צילום לילך אוזן)

ערן שוורצברד הוא שף קונדיטור ותיק ואהוד במחוזותינו, עם ניסיון של 30 שנה, הכולל לימודים בפריז אצל הגדול מכולם – פייר הרמה. בעבר הוא היה אחראי על הקינוחים במסעדת רושפלד, הנחה סדנאות אפייה, הקים וניהל קייטרינג קינוחים מצליח ואף היה הבעלים של בולנז'רי 65, עד שגם שם העסק התפרק בעקבות סכסוך שותפים (וכיום נותר אצל אוריין אבידן שעבדה לצידו). אין ספק שמדובר במאסטר אפייה של ממש, אבל הרקורד העסקי פוגם ביכולת שלנו ליהנות מהמאפים הנהדרים.

קינוח מתעתע להפליא. ה"עגבניות" של ערן שוורצברד (צילום: האינסטגרם של ערן שוורצברד)
קינוח מתעתע להפליא. ה"עגבניות" של ערן שוורצברד (צילום: האינסטגרם של ערן שוורצברד)

בפטיסרי- בולנז'רי שבשרונה הציע שוורצברד ערב רב של מאפים וקינוחים, מתוקים ומלוחים ופוטוגניים במיוחד – כך למשל, קשה לשכוח את קינוח העגבנייה האייקוני, שהראה מחשבה מחוץ לקופסא, וגם את פאי הלימון המדויק, המילפיי הפריזאי וכן – גם את הבגטים המתפצחים ולחמניות הבריוש הממכרות. הקהל, שאהב והוקיר את הפטיסרי בשרונה, הגיב בעצב רב על הפוסט של האופה – אנשים כתבו שהגיעו במיוחד ממרחקים כדי לטעום את המאפים שהכין, ואחרים הוסיפו כי הם מקווים שמדובר בסגירה זמנית והמקום ייפתח שוב ממש בקרוב. היו גם תגובות שרמזו שהסגירה קשורה למחירים הגבוהים, או לעובדה שהמקום היה סגור בשבתות.  

ערן שוורצברד לא העביר תגובה עד לסגירת הידיעה, תגובתו תתווסף כשתתקבל.