איטליה! יוון! מקסיקו! שלוש מסעדות חדשות שכדאי לכם לבדוק!

פיפטי אנד וואן. צילום: אמיר מנחם
פיפטי אנד וואן. צילום: אמיר מנחם

קארנל רוצה להיות המסעדה המקסיקנית הכי אותנטית בעיר, אבל בתור אתגר התחלתי, בואו נראה אם היא כובשת את פלורנטין // לתל אביב יש מסעדה איטלקית חדשה עם יומרות לא קטנות, ופסטה טריה שתגבה אותן // וגרקו הכשרה זה צירוף שנשמע מוזר רק לפני שמתחילים לאכול

1. קארנל פלורנטין

האם יש מקסיקנית החדשה שמאיימת לשבור את שוק הטאקו? אם הסיפור הזה היה מתרחש בארץ המוצא של הטאקו, הוא היה יכול להיות פתיח לדרמת פשע סוערת. אבל אנחנו לא במקסיקו סיטי, אנחנו בסך הכל בפלורנטין. אבל קארנל, שהתמקמה לאחרונה בתחילת רחוב פרנקל, רוצה להביא את מקסיקו האמיתית לתל אביב, על כל המשתמע מכך – טורטיות תירס אמיתי בעבודת יד שמוכנות במקום, פיקנטיות שלא מתנצלת, מרגריטות קפואות לריענון הקיץ וגם, לא פחות חשוב, מחירים ששואפים להתקרב למקסיקו. כרגע רק שואפים (בוריטו בין 35 ל-48 ש"ח? ספרו לנו עוד), אבל זו התחלה. עוד פרטים? נו, בבקשה

אחייייי זה מקסיקני. קארנל. (צילום: יעל שטוקמן)
אחייייי זה מקסיקני. קארנל. (צילום: יעל שטוקמן)

2. פיפטי וואן

השף בר ישראל רק בן 31 וזו המסעדה הראשונה שלו, אבל זה לא מונע ממנו להצהיר שפיפטי וואן, המקום החדש שקם על חורבות מפגש אסי, יהיה המקום ש"יביא את איטליה לתל אביב". רגע, מה, פשוט ככה? חשבנו שכבר לא מעט שפים הביאו את איטליה, או לפחות חתיכה קטנה וטריה ממנה לפה. אבל למרבה המזל, מאחורי ההצהרה הבומבסטית של ישראל עומדת פסטה טרייה שפשוט קשה להתווכח איתה . תאמינו לנו, ניסינו. אין שום ספק שהפסטה נעשית ביד מיומנת, והיא אכן נפלאה ממש. בתפריט, שנמצא כעת בימי הרצה (וכך גם המחיר), תמצאו מגוון פסטות איטלקיות מסורתיות עם טאץ׳ מקומי מסקרן. כל מה שאתם צריכים לדעת עליה כאן

פיפטי אנד וואן. צילום: אמיר מנחם
פיפטי אנד וואן. צילום: אמיר מנחם

3. גרקו הכשרה

מסעדה יוונית? כשרה? אתם שואלים ובצדק. אוכל יווני הוא הכל חוץ מאשר כשר. סובלאקי למשל, אוכל הרחוב המקומי מבשר חזיר בפיתה עם צזיקי הוא דליקטס שכל שומר כשרות יתרחק ממנו כמו מאש. מכאן אפשר להבין את הגבות שהתרוממו במערכת למשמע הידיעה על גרקו הכשרה שנפתחת באזורי ח"ן, בשכונה חילונית למהדרין. הנ.צ. מוכר וידוע – זהו אותו חלל שלפני שנה נפתח בו שילוב של אוזריה ומעדנייה יוונית ולפני כן איכלס את גרינברג סאן (אסיאתית שלא האריכה ימים) ולפני כן את גרינברג ביסטרו הזכור לטוב. אבל גרקו הכשרה נוטלת מהמטבח היווני המסורתי את אלמנט הבשר ומתמקדת בדגים ומוצרי חלב, ונראה שזה עובד לה. אחרי הכל, אם בגרקו לא היו יודעים בדיוק מה הם עושים, ספק אם גרקו הכשרה הייתה כבר המסעדה השמינית (!) של הקבוצה. אתם אוהבים פרטים אז קחו עוד