שלחמך מצפון לירקון: שכונת למ"ד התחדשה בפיצרייה לוהטת

ביס של איטליה בחום של ישראל. שלחמך. צילום: גיל אבירם
ביס של איטליה בחום של ישראל. שלחמך. צילום: גיל אבירם

השכונות הבורגניות של צפון תל אביב מתמלאות בריח פיצה מפתה שמזמינה את כולם לבקר ב"שלחמך" - הפיצרייה החדשה של רועי גורן, בוגר ה-CIA בניו יורק (מוסד לימודי הקולינריה, לא סוכנות הביון), שמציעה בילוי משפחתי באווירה שכונתית אך איכותית

1 בפברואר 2024

כבר ציינו שהמבורגר ופיצה הם האיט גירלז של התקופה הנוכחית? אז תושבי עבר הירקון, שימו לב: המבורגריה חדשה כבר קיבלתם (גרינברג בורגר מבית גרקו) ועכשיו מגיע זמן הפיצה. שלחמך – הלחם של שלח לחמך ומיד תבינו למה – נפתחה בשכונת למ"ד ומשגרת פיצות לוהטות ופסטה לשכונה ולכל צפון העיר.

>> דוכן נקניקיות חדש הוקם בלוקיישן מיתולוגי, אבל הכול שם אחר

הפיצרייה החדשה היא העסק השני של רועי גורן, בוגר ה-CIA בניו יורק (מוסד לימודי הקולינריה, לא סוכנות הביון), שעבד עם השפים דניאל בולו ויונתן רושפלד. לאחר לידת בנו הוא הבין שעבודה במסעדה לא ממש מסתדרת עם חיי משפחה, ורכש את עוף צלוחס, מעדנייה במרכז מסחרי קטן בשיכון למ"ד. מאז הוא שם, מבשל אוכל ביתי שמושך אליו את תושבי השכונה – עוף בגריל שניחוחו נישא למרחוק, סלטים, מרקים, תבשילים בסגנון עדות אשכנז ובימי שישי חמין כהלכתו.

בחזרה לעתיד. טרופיקנה של שלחמך. צילום גיל אבירם
בחזרה לעתיד. טרופיקנה של שלחמך. צילום גיל אבירם

כשסניף הדואר שבמרכז נסגר, החליט גורן לממש חלום של שנים ולפתוח פיצריה. לשם כך גויס שף מנה שטרום, אורקל לענייני המטבח האיטלקי, וביחד הם יצרו פיצה דקה מבצק רך ואוורירי עם שוליים עבים ופריכים. "זו אינה פיצה נפוליטנית אלא פיצה ישראלית", אומר גורן בחיוך. "פתחנו את המקום בשביל השכונה וכדי שהוא יהיה חלק מהשכונה. שלמי שמתגורר כאן תהיה אפשרות לשבת לשתות ולאכול משהו מבלי לנסוע למרכז העיר". זו גם הסיבה שהעובדים במקום רובם תושבי השכונה, ושבחלל הסמוך מפעיל גורן חדר למסירת חבילות. "זה תנאי שהתחייבנו אליו במכרז ועוד שירות שאנחנו נותנים לתושבים".

תפריט הפתיחה מציע מרגריטה, פוטנסקה (צ'ילי טרי, שום קונפי, זיתי קלמטה, צלפים ואנשובי), פיצה חריפה אש עם צ'יפוטלה, מלנזנה (קוביות חציל ובולגרית), פונגי טרטופו (פטריות ושמן כמהין), דולצ'ה בטטה – קרם בטטה, קוביות בטטה, בזיליקום טרי וקרם בלסמי, קרצ'ופי (ארטישוק) וגם טרופיקנה באווירת רטרו, עם אננס, פלפל קלוי ושבבי פקאן מסוכר (68-88 ש"ח).

אל תזרקו אותה למים, היא לא תחזור. שלחמך. צילום גיל אבירם
אל תזרקו אותה למים, היא לא תחזור. שלחמך. צילום גיל אבירם

הפיצה נמכרת גם בסלייסים (שישה בכל מגש במקום שמונה), במחיר 15 ש"ח למרגריטה ו-18 ש"ח לפיצות המיוחדות. כשביקרנו במקום בשעת אחר הצהריים בשבוע שעבר ילדים והורים מאשכול החינוך הסמוך אספו פיצה מהדלפק, והתיישבו ברחבה שהעירייה שיפצה בחזית המסעדה. נראה כמו בילוי צהריים משפחתי מהחלומות האיטלקיים.

חוץ מפיצה תוכלו להזמין פסטה מודולרית – כלומר, לבחור את הצורה (ריגטוני, לינגוויני, רביולי בטטה, אניילוטי מסקרפונה ועוד), ולהתאים לה רוטב פומדורו (עגבניות, שום ובזיליקום), חמאת עגבניות, פאנה (שמנת ופרמזן) או פונגי אלפרדו (56-62 ש"ח). לאיזון הפחמימות תמצאו בתפריט סלט עלים ירוקים ופרי העונה בוויניגרט דבש והדרים, סלט קפרזה וסלט סיזר (48-55 ש"ח) וקינוח גלידה רכה בתוספת שקדים אמרנה, קרמבל פירות יער, קינדר קראנץ' ושוקולד (16 ש"ח).

פסטה בסגנון "בחר בהרפתקאה שלך". שלחמך. צילום: גיל אבירם
פסטה בסגנון "בחר בהרפתקאה שלך". שלחמך. צילום: גיל אבירם

אה, ודבר אחרון שהבטחנו לכם – מה לגבי השם, "שלחמך"? גורן מאמין שהציטוט מספר קהלת, "שלח לחמך על פני המים, כי ברב הימים תמצאנו" מסכם את האג'נדה שלו – להיות בנתינה ובנדיבות, ולהאמין שמי שעושה טוב מקבל טוב. ומי שפותח פיצריה כדי שלשכנים יהיה טוב מקבל פיצה. או שהוא בעצם נותן פיצה? מה זה חשוב, העיקר שיש הרבה פיצה.
בראלי 18, ראשון-חמישי 16.00-20.00, שישי 11.00-14.00 (שעות הפעילות יורחבו בהמשך)