איך לנצח את המגפה: התאילנדית שממציאה את המסעדה מחדש

מסעדה תאילנדית חדשה אחת עם שלושה מטבחים שפזורים בגוש דן, מלצרים שישמחו להמליץ לכם בצ'אט וקארי ירוק שמתפוצץ בפה? יכול להיות ש"תאי בוקס" היא העתיד של המסעדנות

תאי בוקס (צילום: נועם פריסמן)
תאי בוקס (צילום: נועם פריסמן)
1 בנובמבר 2020

יום אחד מישהו עתיד לבחור במטבחי רפאים כנושא לעבודת סמינריון. הפיתרון שנולד כתוצאה מסגירת המסעדות מתפתח ומשתכלל כל הזמן, ממטבח רפאים שמארח שפים מובילים (מאיר אדוני, יוסי שטרית ובסבב הנוכחי ארז קומרובסקי) ועד לפופ אפ של נדב ודניאל מהריאליטי MKR המטבח המנצח.

תאי בוקס הוא השלב האבולוציוני הבא: מסעדה וירטואלית שמתבססת על מטבחים במספר מקומות בעיר. "זו מסעדת האונליין הראשונה ששואפת לתת את החוויה הדומה ביותר למציאות", אומר לי פן הבעלים (יחד עם שותפים נוספים מעולם חיי הלילה). "פקין ופיצה פיל, המסעדות האחרות בקבוצה, תמיד היו ערוכות למשלוחים אך בקורונה התייעלנו עוד יותר. רצינו להקים מערך וירטואלי שמתרכז רק במשלוחים עם אופציות לכמה שיותר טעמים".

וכך תאי בוקס פועלת ממספר לוקיישנים. מטבח אחד ממוקם ברחוב בן יהודה במלון לייטהאוס מרשת מלונות בראון הסגור כעת, והוא משרת את מרכז וצפון העיר ואת יפו. מטבח שני ממוקם צמוד למסעדת פקין ומשרת את השכונות הצפוניות, הרצליה ורמת השרון. מטבח נוסף מוקם בימים אלה בראשל"צ לטובת הערים שבדרום גוש דן.

סקסי שיק סטייל תאי בוקס (צילום: נועם פריסמן)
סקסי שיק סטייל תאי בוקס (צילום: נועם פריסמן)

"אנחנו מתפרשים על אזור חלוקה גדול בעלויות מופחתות. כך אפשר להגיע לתמחור נמוך יחסית כי אלה רק מטבחים ולא אופרציה של מסעדה, בלי מארחת ובלי טלפנית". השירות, לעומת זאת, מנסה לדמות מסעדה ככל האפשר: מערך מלצרי בשר ודם שפועל דרך צ'ט באתר, בפייס ובאינסטה, ומסוגל להמליץ על מנות, לתחקר בכל הנוגע להעדפות ואלרגיות ולעזור בהרכבת ארוחה.

התפריט של תאי בוקס כולל רבי מכר אהובים מהמטבח התאילנדי, אך במקדם חנופה נמוך. "החלטנו לא לפחד מהטעם כדי לא להיות כמו עוד מסעדה תאילנדית. אמרנו לטבחים לתת בראש בלי להתנצל ובלי להתכופף בפני החך הישראלי. התחלנו עם 50 מנות ועשינו המון טסטים עד שמצאנו 15־20 שהכי מתאימות למשלוח ומגיעות הכי טוב שאפשר לבית הלקוח".

החוויה מתחילה כאמור בתקשורת מול מלצרים וירטואליים וממשיכה במיתוג מוקפד מהיפים שפגשנו. לפתיחה טעמנו סאקו סאי – כיסוני בצק במילוי עוף ארומטי ורוטב קארי אדום, גונג צ׳ה – פיסות דג בציפוי פריך עם אטריות שעועית דקיקות, קשיו, נענע וצ'ילי טרי על חסה אייסברג ונאם טוק – סינטה צרובה עם כוסברה, נענע, בצל ירוק, צ׳ילי ובצל סגול (29-48 ש"ח).

העיקריות (39-88 ש"ח) מעלות הילוך, דרגת חריפות ועושר טעמים, בעיקר במנות הקארי:  קארי ירוק עם עוף וחצילונים תאילנדים וקארי מסמאן מתפוצצים בפה בטעמים ומסמנים את שיא הארוחה. הקינוחים לוקחים את ההארד קור עוד יותר לקצה, למשל פודינג אורז, שוקולד לבן וטופי בזיליקום תאילנדי במרקם וטעם שמכוון לבוגרי המזרח. שאר האנושות תשמח יותר בגרסה מקורית למילפיי – קרם לימון וקפיר ליים ודפי מילפיי מפורקים פריכים ושחומים, שמגיעים בנפרד לשמירת הפריכות.

תאי בוקס (צילום: נועם פריסמן)
תאי בוקס (צילום: נועם פריסמן)

תאי בוקס נפתחה אמנם בגרסה וירטואלית אך אין מניעה שתהפוך בעתיד למסעדה אמיתית. "לכל דבר יש היתכנות אך הקונספט כאן כדי להישאר. לא בנינו את תאי בוקס כפופ אפ. הוא נולד ברוח התקופה אך יישאר גם בשנים הבאות". יתר על כן, בימים אלה סוגרת הקבוצה פינות לקראת העתקת הרעיון לאתונה – הקמת מספר מטבחי קצה וכן סניפי טייק אוויי. אם תכננתם טיול ביוון, המדינה היחידה שמקבלת אותנו בינתיים, יש מצב שבעוד חודשיים תוכלו לשחזר תוך כדי תנועה את החוויה מתל אביב.
להזמנת משלוח THAIBOXTLV.co.il, ראשון־שבת 12:00-23:00