תתחילו לשקשק: המדריך למיקסולוג המתחיל

בא לכם לשקשק כמו אריאל לייזגולד (בל בוי), בר שירה (אימפריאל) ואלעד ברוך (ג'אספר)? זה הציוד הבסיסי שתזקקו לו להכנת קוקטיילים מושלמים בבית

אריאל לייזגולד בבל בוי. צילום: אנטולי מיכאלו
אריאל לייזגולד בבל בוי. צילום: אנטולי מיכאלו
10 ביולי 2016

מסחטת יד

מסחטה ידנית למיצוי פרי. משמשת בעיקר לסחיטת ליים ולימון, עם קצת יצירתיות יכולה לסחוט גם תפוז.

(110 ש"ח)

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

כפית בר עם כותש

כפית ארוכה במיוחד (40 ס"מ) לערבוב משקאות קלאסיים כמו מרטיני, נגרוני, מנהטן ועוד. הצד השני נועד לכתוש חומרי גלם קטנים ועדינים כגון נענע וליים במוחיטו. לדברי דודי זץ, מנהל מקצועי ב־IBBLS המייבאת את הציוד, "כפית בר באורך טוב תיתן את האפשרות לערבב כמות נכונה ומדויקת של נוזל לפי הצורך".

(160 ש"ח)

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

כלי מידה

כלי מידה להכנת קוקטיילים (טרם מזיגתם). צד אחד מכיל 30 מ"ל והצד השני 60 מ"ל. לדברי המיקסולוג אלעד ברוך מהג'אספר, "מלבד העובדה שהוא כלי מאוד יפה, הג'יגר מאפשר לנו לייצר את הקוקטייל בדיוק כמו שקונדיטורים אופים: עם מתכון שמחולק לגרמים".

(130 ש"ח)

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

שייקר

שייקר אולדסקול, כבד במיוחד, לקירור מקסימלי. מכיל 500 מ"ל ומיועד לנוזלים קלים ולא סמיכים כמו מחיות פרי. "המשקולת שנמצאת בתוך השייקר מייצרת תנועה נכונה של הקרח בתוך הכלי כך שהקוקטייל הייעודי גם מורכב בצורה אידיאלית וגם מתקרר בצורה הטובה ביותר", אומר דודי זץ, מנהל מקצועי ב־IBBLS.

(250 ש"ח)

מסננת

מסננת ג'ולפ נחושת, משמשת לסינון הקוקטייל בטכניקת ערבוב לתוך הכוס.

(113 ש"ח)

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

כלי כיבול לביטרים

כלי כיבול לביטרים – תמציות בעלות אחוז גבוה של אלכוהול המתובלות/מושרות בתבלינים. לדברי המיקסולוג יותם שילה מדאבל סטנדרט, "ביטרים הם המלח והפלפל של הקוקטיילים. אם פעם הטרנד המרכזי עבד על טעמי החמוץ־מתוק, היום הטעמים המרכזיים הם מריר־חריף. הביטרים מחיים את הקוקטייל ומעניקים לו נופך נוסף של טעם".

(125 ש"ח)

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

מסננת קפיץ מוזהבת

מסננת קפיץ שתפקידה לסנן את הקרח מהנוזל בעת מזיגת הקוקטייל מהשייקר/כוס הערבוב.

(180 ש"ח)

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

מסננת קפיץ

השימוש זהה למסננת קפיץ, אך העיצוב השונה מאפשר להניח אותה בתוך השייקר/כוס ולא על השפה העליונה.

(114 ש"ח)

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

דוקרן קרח

לעבודה עם גושי קרח ולפיסול קרח לצורות יפות כמו צ'אנקים או כדורים. "יש דעה רווחת, אך שגויה, שלפיה ברמנים מוסיפים הרבה קרח לקוקטייל כדי להסוות את כמות האלכוהול הנמוכה. אנחנו מחפשים שהקוקטייל יהיה הכי טעים ומדויק, ולכן משתמשים בגושים גדולים של קרח שנמסים לאט יותר – כך הקוקטייל נמהל פחות במים", אומר יותם שילה מדאבל סטנדרט.

(155 ש"ח)

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

כוס ערבוב

כוס ערבוב מזכוכית חסינה שבה ניתן לערבב משקאות קלאסיים; מכילה 550 מ"ל. לדברי יותם שילה מדאבל סטנדרט, "יש חשיבות מכרעת לחסינות של הכוס מפני שבירה, בטח בבר שמגיש שתייה לאנשים כל הערב".

(290 ש"ח)

המדריך למיקסולוג. צילום: אנטולי מיכאלו
המדריך למיקסולוג. צילום: אנטולי מיכאלו

כוס קופ

כוס קלאסית להגשת אינספור קוקטיילים. רגל הכוס נועדה לאחיזה כדי לשמור את הקוקטייל בטמפרטורה אידיאלית.

(שתיים ב־69 ש"ח)

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

סינר

האביזר הכי אופנתי שברמן יכול להשתמש בו: משמש בעיקר כהומאז' לברמנים בתקופת היובש. "מלבד העובדה שהוא פרקטי ומונע מאיתנו להתלכלך מסירופים וממחיות, הסינר מהווה חתימה אישית של הברמן – כל אחד והסטייל שלו", אומר אלעד ברוך מהג'אספר.

(מחיר משתנה בין מותגים: 60־200 ש"ח)

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

את הציוד ניתן לרכוש בדאבל סטנדרט, דיזנגוף 247 תל אביב, כל יום 12:00־17:00, 18:00־23:00, 5550966־03. כל המידע באתר