10 מסעדות הטאפאס הטובות בברצלונה

צילום: אנטולי מיכאלו
צילום: אנטולי מיכאלו

שפע האטרקציות בעיר הקטלונית הזו כל כך אדיר, שתהיו חייבים לגבות את ההליכה האינסופית בין שלל נופיה, אתריה ומוקדי התיירות הרבים בה, באוכל מקומי משובח. ובכלל, יש הטוענים שהעיר הזו היא לפני הכל - מעצמה קולינרית. קבלו את נבחרת 10 מסעדות הטאפאס הטובות ביותר בעיר, וותרו על הסייסטה וקחו את ברצלונה בביסים קטנים

המפה הקולינרית במטרופולין התוסס הזה לא מפסיקה להפתיע, כשהמטבח הספרדי מאגד בתוכו שפע של טעמים מובהקים שמזוהים איתו. מסורות בישול המשלבות כמה חבלי ארץ ובהתאם לכך, הוא נחשב לאחד המטבחים המגוונים בעולם. אם תבחרו מהקשת הקולינרית במנות הטאפאס שכבשו את לב הסועדים ברחבי אירופה, תיהנו מביס אותנטי משובב נפש של ספרד כולה בביס אחד.

מנות צבעוניות, קטנות ומסורתיות – חלקן חמות וחלקן קרות – שמוגשות לצד אלכוהול בשעות אחר הצהריים. מנעד טעמים עז, צבעוני משובץ בחומרי גלם משובחים (מנות דגים, ירקות, פירות ים ובשר). האחות החצופה של המזאטים היווניים אם תרצו.

המילה Tapas נגזרת מהמילה Tapa שפירושה מכסה. במקור השתמשו בה כדי לתאר פרוסת לחם ועליה ממרח או מאכל שמכסה את כוס היין ומגן עליה מפני זבובים. ביס מהצד הנכון של הטאפאס, בליווי סנגריה מקומית – ואתם כבר מפלרטטים עם הרעיון של רילוקיישן.

>> יומיים של חגיגת טאפאס: הכוכבים של אסטרייה דאם חוזרים

La Mundana 

La Mundana | צילום: Maria Dias
La Mundana | צילום: Maria Dias

הצצה לתפריט המסעדה תזכה אתכם במסע קולינרי חוצה יבשות בהשראת מטבחי העולם. תוכלו ליהנות ממנת טונה טאטקי מעודנת בניחוחות אסייאתים אותנטיים, תמנון בשומן בייקון מקומי ברוטב זעפרן או חזיר משופד בליווי חומוס וקורט של כורכום להשלמת הטעם. את מנות הבשר והדגה תוכלו לקבל בטכניקות בישול של צלייה על גריל או במעשנה. אם אתם מעדיפים לנדוד למחוזות הטאפאסים הקלאסיים, מגוון מרשים של מנות הז'אנר מעטרות את התפריט, כך שכל חך ימצא כאן את מבוקשו.
לאתר המסעדה 

AÜRT

AÜRT | צילום באדיבות: Timeout Barcelona
AÜRT | צילום באדיבות: Timeout Barcelona

החזון השאפתני של השף, ארתור מרטינז, זיכה אותו בכוכב מישלן עבור המסעדה שלו, שידועה ככזו שבועטת במסכמות. מרטינז משחק על הקוטביות שבין חוסר פורמליות לרצינות מעונבת. לא כל יום פוגשים במטבח עילי שהתמקם לו בגסות בלובי של מלון הילטון בדיאגונל, השדרה המרכזית בעיר. המסעדה מונה רק 25 מקומות ישיבה והשפים מנהלים אינטראקציה נעימה עם היושבים כשהם מעניקים למנות את הטאץ' הסופי מול עיניהם. שילוב בין טכניקות מודרניות ייחודיות למנות קלאסיות הפכו את מסעדת הגורמה הזו למוקד עלייה לרגל. צפויה לכם חוויה עשירה בטעמים.
לאתר המסעדה 

Taverna Teoric

Teoric | צילום באדיבות: Timeout Barcelona
Teoric | צילום באדיבות: Timeout Barcelona

המקום הפופולרי הזה מתאים לכותרתו באופן מושלם ויש בו את סך המרכיבים הדרושים לטברנה איכותית עם קהל ססגוני, אווירה טובה ופסקול אותנטי. זוהי טברנה גסטרונומית ששמה לה למטרה להביא את המטבח הקטלוני האתני לקדמת הבמה. תפריט הטעימות מושתת על אזור קטלוניה על כל צורותיו הנפלאות, וככזה מאתגר את בלוטות הטעם. אקורד הפתיחה של תפריט הטעימות, יחל ב-4 מנות פתיחה קטנות שיוזרמו אל השולחן (מנה מהים, מהים ומההר, מהפרדס ומנת קינוח מיניאטורית). התפריט העונתי משתנה לפחות כמספר העונות בשנה, כשזה מקוטלג לפיהן. למסעדה ארבעה סבבי הושבה ביום. ובקיצור, אושר בצלחת.
לאתר המסעדה 

Quimet i Quimet

Quimet i Quimet | צילום באדיבות: Timeout Barcelona
Quimet i Quimet | צילום באדיבות: Timeout Barcelona

הקירות עמוסים בבקבוקי יין מאובקים והחלל צר, אבל התפריט המהודר של המקום הזה מפצה על נתוני הפתיחה שלו. מנת הבית כוללת צדפות בשימור מיוחד, בעלות טעם ספרדי מובהק. מנות הטאפאס שזורמות אל השולחן ומגיעות על פרוסת לחם הן גולת הכותרת. נסו את מנת הסשימי סלמון המוקרם עם דבש וסויה, ואל תשכחו להגיע מוקדם – אחרת לא תצליחו לתפוס שולחן ראוי.
לאתר המסעדה

La Esquinica

La Esquinica | צילום באדיבות: Timeout Barcelona
La Esquinica | צילום באדיבות: Timeout Barcelona

מכירים את האמרה שהכל בראש? אם כך, טוב תעשו אם תתייחסו למקום הזה כאל מסע קולינרי ולא כטיול קטן מחוץ לשכונה נידחת ב-Nou Barris. לרוב ישנם תורים ארוכים מחוץ למקום ובלילות עמוסים תיאלצו לקחת מספר ולהמתין בתור. המלצרים ימליצו לכם להתחיל עם טבעות דיונון שמנוני, תפוחי אדמה ברוטב איולי, נקניק מיוחד ומולים ממולאים. בלוטות הטעם שלכם יודו לכם.
לאתר המסעדה

Ten's

Ten's | צילום באדיבות: Timeout Barcelona
Ten's | צילום באדיבות: Timeout Barcelona

במסעדה הזאת השף ג'ורדי קרוז נותן את הפרשנות האישית שלו לטאפאס בר. זה כולל את הגרסה שלו למנות הקלאסיות המוכרות, כמו תמנון ועשבים ברוטב איולי, אווז עם תאנים וגלידת פלפל סצ'ואן. רע זה לא יכול להיות.
לאתר המסעדה 

 L'Òstia

L'Òstia | צילום באדיבות: Timeout Barcelona
L'Òstia | צילום באדיבות: Timeout Barcelona

איש הפיננסים לשעבר, ג'אומי מודרה, חזר לעיר הולדתו, הפעם חמוש בידע של המטבח עליו גדל ושאותו הוא מכיר בצורה נפלאה – המטבח של אמו. זהו בר טאפאס בו תוכלו ליהנות ממנות ספרדיות מורכבות המתבססות על חומרי גלם מעולים בעיבודים קלאסיים: קלמרי, סלט רוסי, זנב שור, דג מטוגן ועוד. הבונוס האמיתי טמון בלוקיישן: בית מרזח על חוף הים ברובע ברצלונטה עם אווירה משגעת, שקשה להישאר אדישים אליה.
לאתר המסעדה 

Polleria Fontana

Polleria Fontana | צילום באדיבות: Ivan Giménez
Polleria Fontana | צילום באדיבות: Ivan Giménez

המקום הפופולרי הזה הוא לא עוד מזללת עוף סימפטית. למרות שמו, הוא גם לא מצוי במרחק הליכה מתחנת המטרו פונטנה, אלא מדובר בבר טאפאס – מסעדה, בדיוק באמצע הדרך בין תחנת פונטנה ו-Joanic. מהמנות עולה כי השף-בעלים ניל רוסו וצוותו המיומן מחויבים למטבח הקטאלוני המסורתי ולמנות ביתיות המושתתות על המטבח של סבתו. טריות חומרי הגלם מורגשת בכל ביס ומנות הטאפאס מבוצעות לעילא ולעילא. חובבי הז'אנר יעלו חיוך למשמע השילוש הקדוש שמוצע בתפריט דרך קבע – פאייה ספרדית חלומית.
לאתר המסעדה 

Xanc i Meli

xanc i meli | צילום באדיבות: Timeout Barcelona
xanc i meli | צילום באדיבות: Timeout Barcelona

הצמד המופלא שכבש בסערה את עולם הטברנות פיצח את הנוסחה המדויקת לז'אנר שמקורו ביוון, כשהצליח לשחזר את מנות הדגה הפלאיות שלהם למגוון המנות בתפריט. התפריט ממוקד ותמציתי, טעים להפליא, כשהמנות מבוצעות ביד עתירת ניסיון: דג קוד נימוח לצד רטטוי של ירקות מבושלים, דיונון עם קציצות בשר מוכתמות בדיו שלו, לצד תבשיל אפונת גינה. בגזרת המתוקים, תוכלו ליהנות מטארט הבית ששמו הולך לפניו או מעוגות הספוג בזיגוג סוכר.
לאתר המסעדה 

Casa de Tapas Cañota

Casa de Tapes Cañota | צילום: Ivan Giménez
Casa de Tapes Cañota | צילום: Ivan Giménez

טאפאס פירות ים ששואב השראתו מחבל גליציה שבאירופה. הטאפאס הזה מגיע עם אילן יוחסין מרשים או צל מעיב מאחותו המוצלחת (תחליטו בעצמכם), מסעדת Rias de Galicia, אחת המסעדות הנחשבות בעיר. התפריט מורכב ממנות קלאסיות: פירות ים ודגים מטוגנים, פטאטס בראבאס, תמנון בנוסח גליציאני, סלט אוליביה, לצד מבחר עשיר של יינות ובירות מקומיות. המנות אולי נשמעות פשוטות, אך מבוצעות בצורה נפלאה, והאווירה אידאלית לציוני דרך משפחתיים או להדרן אחרי מופע בתיאטרון הסמוך, Lliure.
לאתר המסעדה 

יש לנו עוד שפע של המלצות לאטרקציות שאסור לפספס בעיר מהבניין האלמותי של גאודי ועד לאצטדיון של מסי, נבחרת המלונות הכי שווים שתוכלו לספוג בהם אווירה ושופינג שהוא פשוט חוויה בפני עצמה ועוד ועוד.