הפיזיקאי שמכין דאמפלינגס חלומי נוחת במזנון יין בשוק הכרמל

דמיינו לשלוק את זה בלב השוק על כוס יין. 2SR. מתוך אינסטגרם חשבון: @2sr_deli
דמיינו לשלוק את זה בלב השוק על כוס יין. 2SR. מתוך אינסטגרם חשבון: @2sr_deli

דוד עתי הוא בכלל פיזיקאי בהשכלתו, אבל אחרי שהתמחה במטבחים רבים בעולם, הוא מצא את המנת הדאמפלינגס המושלמת. עכשיו הכיסונים של 2SR, שצברו כבר מוניטין עם כמה פופ-אפים פופולריים, מקבלים מקום קבוע ("קצת כמו בר יין, מינוס כל השופוני והגינונים"). אה, ויש גם דירטי ראמן ועוד מנות אסייתיות יפהפיות

2 באפריל 2024

נו, אז עוד בר יין נפתח בתל אביב. ביג ניוז, מה נגיד. רגע, בעצם הם קוראים לעצמם מזנון יין, אז האם מדובר בעוד מקום גנרי שמחזיק באותם יינות טבעיים ופלטות גבינות ונקניקים? דווקא לא, והרי החידוש – יין טבעי אמנם יש, אבל בהיעדר הגבינות/נקניק, יש דאמפלינגס בעבודת יד עם מילויים מפתיעים, באנים מתוקתקים, ראמן ייחודי ועד נשנושים בניחוח אסייתי. תתחילו לשנן את המספר והאותיות של 2SR.

>> מסעדת Ocean Grill מגיעה ממיאמי עם נוף משגע ומחירים ממש שפויים

מאחורי 2SR עומד דוד עתי, בכלל פיזיקאי בהשכלתו, אבל פיזיקאי שבישל והתמחה במטבחים רבים בעולם (אמיצ'י, סינג לונג, אורקה, פינצ'וס ונוספות). באחד מטיוליו נתקל בדאמפלינגס הכי טעים שאכל מימיו, בצ'יינה טאון במנהטן, ועתי מספר כי מדבר בחוויה שלא היה מסוגל להותיר מאחור. משהו בנגיסה הראשונה ובמפגש עם קיפולי הבצק שהחביאו בתוכם מילוי עסיסי לא עזב אותו.

פינה יפה לנשנש אסייתי. 2SR. צילום: דודו רוזן
פינה יפה לנשנש אסייתי. 2SR. צילום: דודו רוזן

אז הוא החל בניסיונות להכין בעצמו – הכין בצק, דיקק, קיפל ועטף. את המילויים הגה בעצמו, כך שבמקום דאמפלינגס מסורתיים וטיפוסיים (הכוללים לרוב עוף\חזיר\פטריות) הוא מילא אותם בסלט פפאיה, תערובת ערמונים ושום ואתגרים נוספים לחיך האסייתי. כשראה כי טוב, החל להתארח עם הדאמפלינגז בכל מיני אירועים ופופ אפים שונים בתל אביב, וצבר קהל לקוחות קבוע.

אחד מהם הוא ערן קול, מבעלי בר בית העמודים בשוק הכרמל, שהציע לדוד לחבור אליו לעסק משותף שמשלב יין ואוכל. ״רצינו להיות מקום שמגיש אוכל ברמה גבוהה אבל באווירה שכונתית", מסביר קול. "לכן המיקום בשוק, ולכן גם הפכנו את זה למזנון יין. הקונוטציה של המילה מזנון היא לא של אוכל גבוה ומהוגן מדי, אלא של מקום טעים, כיף ומהנה. השידוך ליין היה מתבקש, למרות שאצלנו האוכל הוא מה שבמרכז״

ובאופי, זה דומה לבר יין?
״קצת כמו בר יין, מינוס כל השופוני והגינונים", מפרט עתי. "מזמינים אוכל ויין בדלפק, משלמים ומתיישבים. אין שירות והזמנה מהשולחן. משלמים בהתחלה, מתיישבים באחד השולחנות או על הבר, אוכלים, שותים ולא מבקשים חשבון בסוף, זה כיף״.

קודם מזמינים ומשלמים, אח"כ משתכרים מספיק כדי לשכוח ששילמתם כבר. 2SR. צילום: יעל שטוקמן
קודם מזמינים ומשלמים, אח"כ משתכרים מספיק כדי לשכוח ששילמתם כבר. 2SR. צילום: יעל שטוקמן

הדאמפלינגס שמהם הכל התחיל, עומדים על מחיר של 36 ש״ח לשלוש יחידות. יש מילוי מסורתי יותר של חזיר עסיסי, וגם את המילויים הטבעוניים הנ"ל, ויש פה מחיר שמזמין נשנוש של כולם. עם זאת, הדאמפלינגס הם ממש לא הסיבה היחידה לבוא לכאן. נסו למשל לטעום את הדירטי ראמן (55 ש"ח) – לא בדיוק הראמן הקלאסי שאתם מכירים, כי כבר נפל לכם בטח האסימון שעתי לא נשאר בצפוי. הראמן כאן מבוסס על ציר שומני עמוק, אך לא מכיל ביצה. הוא על בסיס שום, כרוב ושיטאקי (שמעניק לו טעמי אוממי עמוקים), ומוגש עם אטריות שקופות.

חוץ מצמד המנות המפתות האלו, יש גם באן במילוי תבשיל קוריאני, שנע במנעד טעמים מסקרן שבין חמוץ לחריף למתוק (39 ש״ח), או באן עם תבשיל קוסטיצה שחורה (45 ש״ח) – מאכל סובייטי בכלל, של בשר חזיר ממולח. בגזרת הירקות תמצאו סלט מלפפונים סצ׳ואני נהדר שמתובל כהלכה, ירקות מוחמצים או קימצ׳י, ומחירם נע בין 20-25 ש״ח. לקינוח תוכלו לנשנש מנת שוקולד אטלנטי, שמורכב מבצק פריך עם גנאש שוקולד עז טעמים ומלח ים אטלנטי (15 ש״ח).

מחשבות מלוכלכות על הדירטי ראמן. 2SR. מתוך אינסטגרם חשבון: @2sr_deli
מחשבות מלוכלכות על הדירטי ראמן. 2SR. מתוך אינסטגרם חשבון: @2sr_deli

לצד היינות מהארץ והעולם, שמוגשים במחירים נוחים (29-48 ש"ח לכוס), יש פה פינה אסייתית לצד השוק עם אוכל ברמה גבוה ותמחור ברמה בינונית, ואפילו זולה לתקופה. עכשיו רק נותרה לכם שאלה את – למה בעצם 2SR? אה, סימן שאין לכם תואר שני בפיזיקה. גם סימן שאתם לא חובבי מתמטיקה, כי זה 2 סקוור רוט – השורש הריבועי של 2. עזבו, תישארו עם לחשב את הטיפ..
רמב״ם 16, ימים שני- רביעי בין 18:00-00:00, ימים חמישי ושישי: 18:00-01:00, יום שבת: 18:00-00:00