מסעדת Ocean Grill מגיעה ממיאמי עם נוף משגע ומחירים ממש שפויים

לא מיאמי, יפו. אושן גריל במלון סטאי (צילום יח"צ)
לא מיאמי, יפו. אושן גריל במלון סטאי (צילום יח"צ)

עם נוף שמשקיף מגבוה על קו החוף של תל אביב, אושן גריל היא חוויה קרניבורית מסקרנת ביבוא ישיר ממיאמי, הישר למלון סטאי בתל אביב. האוכל יהיה יפואי, התמחור ממש הגיוני והנוף בלתי אפשרי. אולי רק שווה להיזהר מלהזמין יותר מקוקטייל אחד

2 באפריל 2024

תל אביב היא אמנם בירת הטבעונות העולמית, אך מסתבר שאנחנו גם מאוד מאוד אוהבים בשר. לרשימת מסעדות הבשר הטובות בעיר שפרסמנו לפני ימים ספורים, עומדת להצטרף חוויה קרניבורית מסקרנת חדשה ביבוא ישיר מאמריקה – Ocean Grill במלון סטאי תל אביב, אחות למסעדה במיאמי. הקונספט דומה, ארוחה לקול רחש הגלים, למרות המרחק בין כיכר השעון לסאות' ביץ'.

>> השקרים שמספרים לנו במסעדות, למרות שאנחנו יודעים שזה שקר

רשת סטאי שבבעלות משפחת נקש הישראלית מחזיקה במלונות ביפו ובחוף צאלון שבכנרת ובסטאי מיאמי, שאירח בין היתר את קים קרדשיאן, מדונה וביונסה. מאז השבעה באוקטובר אירח המלון המפואר שבכיכר השעון מפונים, ואמש הוא פתח את שעריו שוב לאורחים ישראלים ולתיירים שבתקווה יגיעו מתישהו.

סטאי תל אביב (צילום אסף פינצ'וק)
סטאי תל אביב (צילום אסף פינצ'וק)

להשקה המחודשת מצטרפת השקת האושן גריל, שמשקיף מגבוה על קו החוף של תל אביב. אלא שבעוד שבמסעדה בסטאי מיאמי התפריט איטלקי ברובו והלוק אפלולי, האושן גריל ביפו מתמקד ב – ובכן – יפו: לחם פרנה בטאבון אבן ומטבלים לפתיחת שולחן, חומוס הבית, סלט ירקות קצוץ וסלט עגבניות פיקנטי. לעיקריות תוכלו לזלול מול הכחול הגדול קבב ביתי על חציל בלאדי קלוי עם טחינה וירקות קלויים; המבורגר מבקר מקומי; שניצלונים וצ'יפס ופילה סלמון בדבש ולימון עם ירקות מוקפצים בשמן זית ושום.

המחירים מפתיעים במתינותם, 65 ש"ח בממוצע למנה ראשונה ו-85 ש"ח לעיקרית, עם זליגות בודדות למעלה – פילה סלמון וסטייק אנטריקוט במשקל 300 גרם, שמוגש עם בטטה מדורה ופטריות צלויות (125 ש"ח ו-190 ש"ח בהתאמה). מכיוון שהמסעדה כשרה, מספר מנות אינן מוגשות בשבת והקינוח היחיד בשלב זה הוא פלטת פירות בתמחור חריג של 120 ש"ח. בעצם אולי לא כל כך חריג אם זוכרים את פלטת הפירות של עומר מילר, שעלתה לפני שש שנים 140 ש"ח – ומאז הכול הרי התייקר.

רשימת הקוקטיילים מתמקמת ברף הגבוה של המקובל בענף, אז שניים יקפיצו את החשבון – תמורת אפרול שפריץ, למשל, תתבקשו להשאיר 52 ש"ח, ו-The Setai Cocktail (רום בקרדי, אננס, מי קוקוס וסירופ קוקוס) כבר יעלה 89 ש"ח. תפריט היין מתרכז בישראל (הרוב) ובצרפת (המיעוט), והוא נגיש יותר, מ-42 ש"ח לכוס ומ-190 ש"ח לבקבוק.

בחודש הבא תיפתח במלון מסעדה נוספת, קישלה, גם היא כשרה. בעבר פעלו במלון Jaya, מסעדת שף ים תיכונית, ובר אסיאתי שלא הצליחו לחלחל לתודעה המקומית. אולי כעת, עם הים והמחירים הסבירים יחסית, כדאי לתת לסטאי צ'אנס.
דוד רזיאל 22, להזמנות