יד ראשונה מקצב: 3 מקומות מושלמים לבשר כהלכתו בשוק הכרמל

יש ימים שבהם אנחנו חייבים את הבשר שלנו, ובימים כאלה אנחנו מוצאים את עצמנו נסחפים לאזורי שוק הכרמל על שלל האופציות הקרניבוריות שהוא מציע. ואם כבר אנחנו שם, למה שלא נמליץ לכם על הקבב הכי טוב, השווארמה הכי טובה והגריל הכי טוב בשכונה? ממש אין סיבה שלא
יש ימים כאלה, שבהם אנחנו מתעוררים עם ריפיון קיומי ותחושת חולשה נפשית שרק מנה נאה של חלבון מהחי יכולה לאזן. ואם לדייק: בשר. אדום. של בקר. פרות ועגלים. תנו לנו את זה עכשיו ותנו לנו את זה ג'וסי, שמנמן ובשרני. בימים כאלה אנחנו מוצאים את עצמנו לא מעט בשוק הכרמל, לא רק כי זה המקום שאליו הולכים כשרעבים, אלא גם כי בשוק ובסביבתו מתקבצים איכשהו כמה מיצרני מנות אוכל הרחוב הבשריות האהובים עלינו. בחרנו להמליץ היום על שלושה מקומות כאלה שהם תמיד הימור בטוח ותמיד רמה גבוהה. לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.
>> תל אביב ממש בקטע: 34 מסעדות הקז'ואל דיינינג הכי טובות בעיר
הקבב הכי טוב // שמואל
למה כדאי: הרבה לפני ששוק הכרמל הפך לאסופה טרנדית של פופ אפים ודוכני גימיק, הדוכן של שמואל כבר היה אחד המקומות הכי טובים לאכול בהם בשוק, עם יד טובה על הפלאנצ'ה ובנייה יפה של פיתות וכריכים. עם השנים הוא השתכלל והשתדרג לכדי מוסד בשוק. ומהמוצדקים.
מה טעים: הקבב של שמואל נחשב לאחד הטובים בעיר (אנחנו בחרנו בו ככזה, אז תתווכחו עם מישהו אחר), אבל לנו קשה לוותר על הפיתה-גיבורים שלו, המכילה למעשה 300 גרם של בשר טחון על הפלנצ'ה עם בצל ופטרוזיליה שפוגשים בתוך הפיתה טחינה-סלט-חריף ולימון סחוט. מה זה הדבר הזה.
אווירה: רק היום רק היום, לא לשים בסל בטעות
>> שמואל, הכרמל 21
השווארמה הכי טובה // מפגש רמב"ם
למה כדאי: השווארמיה המופלאה של אנשי "הבסטה" היא כוכבת די קבועה במדור ההמלצות היומי שלנו, ובאמת שמדובר בקטגוריה בפני עצמה שרק שווארמיות ספורות מאוד בעיר בכלל מתקרבות אליה. המנה היחידה בעיר שנותנת פייט (חזק) לאלילי השווארמה של צפון הארץ.
מה טעים: כפי שכבר דיווחנו, מפגש רמב"ם מתפקד בחודשים האחרונים כסוג של שיפודיית-בר-יין עממית בשעות הערב, ויש כמה מנות אדירות, אבל הפיתוי של סיח השווארמה גדול ומוצדק משאפשר יהיה לעמוד בו. ואם נשאר לכם מקום? קחו עוד שווארמה.
אווירה: בייבי בסטה.
>> מפגש רמב"ם, רמב"ם 3
הגריל הכי טוב // M25
למה כדאי: המסעדה הכי טובה ויציבה בשוק הכרמל, הבייבי של שף יונתן בורוביץ ושף ירון קסטנבוים, נשענת על קצביית-העל הסמוכה שבבעלותם, מיטמרקט, וזה אומר מראש שתמצאו כאן בשר מדהים באחריות ובתמחור הוגן. אין נפילות.
מה טעים: הסטייקים כאן הם חלום (יקר), השיפודים מגוונים ואיכותיים להדהים (לא זול), אבל תפריט השוק שכולל שווארמה מעושנים, עראייס משוגע, מנות מופת של לשון ולב על הגריל ועוד ספיישלים מקוריים במחירים שפויים הוא הדבר הכי משתלם בעיר לקרניבורים אמיתיים.
אווירה: למה אנחנו לא אוכלים פה כל יום?
>> M25, סמטת הכרמל 30