זה הזמן לשינוי: 3 מסעדות שף מומלצות שעשו סוויץ' דרמטי

בחזרה לאיטליה. פרונטו (צילום אמיר מנחם)
בחזרה לאיטליה. פרונטו (צילום אמיר מנחם)

התזזית שפוקדת את סצנת המסעדות בעיר לא פוסחת גם על מסעדות השף הטובות ביותר, שמוצאות את עצמן צריכות לאזן בין שימור הקלאסיקות הוותיקות ובין התחדשות והתעדכנות. וכמה מהמסעדות הטובות בעיר עשו את זה לאחרונה באופן הכי אלגנטי שיש. לא היינו מצפים מהן לפחות מזה

אנחנו אוהבות את התזזית האינטנסיבית של סצנת המסעדות בתל אביב, אבל אנחנו אוהבות גם יציבות קולינרית ומסעדות שאפשר לאכול בהן שנים ולדעת שתמיד תקבלו איכות מקסימלית תמורת כספכם, שלמנות הדגל תמיד יהיה אותו טעם והשף במטבח ימשיך את הקו שלו בלי להיכנע לכל טרנד חולף. ואם לנו יש בעיה עם הדיסוננס הזה, רק תחשבו מה עובר על מסעדת שף שצריכה גם לחדש ולהתעדכן וגם לשמר את הקלאסיקות שהביאו אותה עד הלום. בחרנו להמליץ היום על שלוש מסעדות שף שעושות בדיוק את זה ממש עכשיו, ובהצלחה לא קטנה. לא טוב לכם? נסו אותנו ביום אחר.

>> אין יותר טוב מזה: 23 ההמבורגרים הכי טובים בתל אביב
>> תחיית המתים: שתי מסעדות חוזרות לחיים במכה אחת

פופינה // שף אוראל קמחי

למה כדאי: במשך 12 שנים הפך אוראל קמחי את פופינה לאי של יציבות קולינרית בתוך ים סוער של שינויים מסביב, אבל נמאס לו, וכמו שהוא אמר לנו בריאיון בסוף השבוע האחרון, עכשיו הוא רוצה להשתולל. ואחרי כל כך הרבה שנים של איפוק אלגנטי, אתם רוצים לראות אותו משתולל.
מה טעים: המילים "פיצה שוק אווז קונפי ודמי גלאס הדרים" מהדהדות בנו בעוצמה, אבל האמת היא שכל המנות החדשות נראות כמו עוגן של בישול עילי אמיתי באוקיינוס העירוני של מנות קרודו ומנות מהפחמים.
אווירה: שששש, אתם בפרובאנס עכשיו.
>> פופינה, אחד העם 3

פיצה שוק אווז קונפי ודמי גלאס תפוזים מתוך התפריט החדש. פופינה (צילום חיים יוסף)
פיצה שוק אווז קונפי ודמי גלאס תפוזים מתוך התפריט החדש. פופינה (צילום חיים יוסף)

פרונטו // שף עידן כהן סמואל

למה כדאי: אחרי כמעט שלושה עשורים בטופ, פרונטו החליפה שף ראשי בפעם השנייה בתולדותיה, ואל הנעליים המגניבות של דיוויד פרנקל נכנס עידן כהן סמואל, וקיבל החלטה נועזת: המסעדה חוזרת אל השורשים האיטלקיים שלה.
מה טעים: עדיין לא יצא לנו לאכול שם, אבל מזמן לא ראינו פסטות כאלה והדיבור הוא שיש לנו כאן עסק עם ליגה אחרת של אוכל איטלקי, ממש כמו שפרונטו הייתה פעם.
אווירה:
>> פרונטו, הרצל 4

מאמא מיה איזה פסטה. פרונטו (צילום אמיר מנחם)
מאמא מיה איזה פסטה. פרונטו (צילום אמיר מנחם)

ג'ורג' וג'ון

למה כדאי: בינואר נכנסו השפים החדשים, אלעד דגן וטל סוחמי, למטבח של ג'ורג' וג'ון. את האוכל שלהם פגשנו במנסורה אללה ירחמה, וכבר שם הם הדגימו יכולות גבוהות מאוד. הכניסה לנעליו של שף תומר טל, שהפך את ג'ורג' וג'ון לאחת מהמסעדות הטובות בארץ, תכריח אותם להיות במיטבם. ומיטבם טעים בטירוף.
מה טעים: התפריט החדש שהרכיב צמד השפים מתרכז בחומרי גלם מקומיים, ובין המנות תמצאו קרוקט ראש לוקוס בטמפור עם עלים ארומטיים ורומסקו; פילה דג ים ברוטב בר בלאן חמציץ ואפונת שלג, ואפילו ספגטיני סרטנים "מנסורה" – גרסה חדשה למנה המיתולוגית מפסטה חלמונים, חמאה, גרידת לימון וקוויאר מנחל דן.
אווירה: של הביוקר.
>> ג'ורג' וג'ון, אוארבך 6

גרסה חדשה למיתוס. ספגטיני סרטנים, ג'ורג' וג'ון (צילום איתיאל ציון)
גרסה חדשה למיתוס. ספגטיני סרטנים, ג'ורג' וג'ון (צילום איתיאל ציון)