שתו לנו: 3 ברי יין חדשים. 2 שפים ותיקים. 1 שוקולטיירית וואו

שפיות היא מצרך קולינרי מבוקש. שפוי (צילום: נועם רון)
שפיות היא מצרך קולינרי מבוקש. שפוי (צילום: נועם רון)

זה כבר לא טרנד, זאת מגפה מדבקת ומשמחת: לא עובר שבוע בלי פתיחה של בר יין ששווה בדיקה. נגיד, מה דעתכם על בר יין של שפית אהובה ובעל מעדניה מוערכת בשוק לוינסקי? בר יין של שוקולטיירית נערצת בשוק הפשפשים? או בר יין של מלכי הבשרים בשוק הכרמל? אנחנו אומרים כן, כן, אלף פעמים כן

5 בספטמבר 2022

כולם רוצים בר יין. זאת המציאות עמה מתמודדת תל אביב בימים לא פשוטים אלה. שום דבר אחר לא מעניין אותנו. בחירות? בר יין. רכבת קלה? בר יין. משבר תחבורה? בר יין. פשוט עזבו אותנו במנוחה ותביאו בר יין. רוצים לדבר על משהו שאינו בר יין? מצטערים, לא מעניין. אנחנו רוצים יין טוב ולא יקר ומשהו טעים ולא יקר לנשנש איתו, אל תפריעו לנו. בשבועות האחרונים הצטרפו לזרם הבלתי פוסק עוד מספר ברי יין ששווים לכל הפחות בדיקה רצינית, ואנחנו כאן כרגיל כדי למיין, לקטלג ולהכווין את הציבור השיכור וכן מיין.

1. שפוי: שוק הכרמל צריך קצת שפיות

אנחנו צריכים יותר מקומות כאלה בעיר: השף יונתן בורוביץ והאנשים הטובים של M25 משתלטים מדי ערב על "המקום של ענת", מסעדת תבשילים קטנה ונהדרת בפאתי שוק הכרמל, והופכים אותה לבר יין כלבבם. התוצאה: מקום פשוט וצנוע, בלי פוזה והגזמות, שמגיש בקבוקי יין מוצלחים בתמחור טוב ושלל מנות קטנות ובינוניות בתמחור נמוך ושפוי במיוחד, ואחרי שאוכלים קלמרי בתחמיץ עם אפרסק מוחמץ, צ'ילי ועלים תאילנדיים עם לגימה של יין לבן צונן, כל החמסינים של ספטמבר מתגמדים לפתע. יותר טוב מבריזה. סמטת הכרמל 23, ג'-ה', החל מ-18:00

2. ריהאב: שוק לוינסקי צריך קצת גמילה

מעדניית יום טוב היא אחד המקומות האהובים עלינו בשוק לוינסקי – דאם איזו סחורה משובחת – ורימה אוליברה היא אחת השפיות האהובות עלינו בתל אביב, כך שאת שיתוף הפעולה ביניהם הגיוני שנאהב גם כן. ואיך אפשר לא להתאהב בבר יין שקוראים לו Rehab? בדיוק. ואכן, כפי שדיווחנו כאן ממש אתמול, יומי לוי מביא מהמעדניה המשפחתית הסמוכה את הדליקטסים, אוליברה רוקחת ברוסקטות ונשנושים, אל עמדת המכירה מתווספות גם גבינות, נקניקים ויינות בוטיק מספקים שעובדים רק עם מסעדות, וכל מה שנשאר זה לחכות שיפתחו כבר. אנחנו כבר ישנים עם שק"שים בכניסה. לוינסקי 47, הפתיחה בקרוב 

3. C/W: שוק הפשפשים צריך קצת שוקולד

את השוקולד של איקה שוקולד אין שום צורך להציג. השוקולטיירית עטורת הפרסים והמחמאות מרימה כבר שנים את הרף המקומי של סצנת השוקולד מתוך השוקולטריה שלה ביד חרוצים, ועכשיו אפשר לשים ידיים על השוקולד המופלא שלה גם בשוק הפשפשים. בר היין החדש שלה, C/W, עורך את החיבור המתבקש בין יין ושוקולד, כשלצדם גם שלל נשנושים איכותיים ולא שוקולדיים בעליל מז'אנר הברוסקטות ומגשי הגבינות. היינות מתומחרים באופן אטרקטיבי והמקום מציע גם מסלולי טעימה משתלמים, הפרלינים ממתינים לכם לקינוח, ולפחות לרגע אחד נדיר אי אפשר להתלונן על שום דבר בעולם. יהודה מרגוזה 10

>> הטרנד הכי חם בעיר: ברי היין הטובים ביותר בתל אביב
>> לילות בנימין: המקומות הכי שווים וטעימים בנחלת בנימין