השילוב הקדוש: בר יין ושוקולד בו שותים יין ואוכלים שוקולד

יין, גבינות ושוקולד. לא, הגבינות לא משוקולד. C/W (צילום STUDIO PEPI)
יין, גבינות ושוקולד. לא, הגבינות לא משוקולד. C/W (צילום STUDIO PEPI)

איך לא חשבו על זה קודם? C/W, שזה ראשי תיבות של שוקולד ויין, מציע יותר מ-350 סוגי יין שונים ושוקולדים מאת אחת מבכירות השוקולד הארטיזנלי - איקה שוקולד. בסדר בסדר, אם תצטרכו למלא את הבטן תוכלו גם לנשנש מנות קטנות על קו התפר שבין מזרח תיכון לדרום אירופה באווירה נעימה

22 באוגוסט 2022

ברי יין הפכו לאיט גירל הקולינרית של התקופה האחרונה, כנראה תוצר של שנתיים שבהן סגר רדף סגר. עם ישראל התרגל לשתות יין בבית, ועם תום הקורונה טרנד ברי היין פורח, שלא לומר מתפוצץ. AKA44 של דוד טור (הכולל גם מסעדה ובר קוקטיילים), תרצה של שף רז רהב (OCD), ווינונה פוראבר וקפה בכרם, שבערב הופך לבר יין, הן רק כמה דוגמאות מהזמן האחרון שמצטרפות לברי יין ותיקים יותר ולחנויות יין הכוללות בר. בשנה האחרונה נוסף לרשימה C/W, בר יין ושוקולד של – שימו לב – איקה, מלכת השוקולד של תל אביב.

C/W (צילום STUDIO PEPI)
C/W (צילום STUDIO PEPI)

C/W, ראשי תיבות של יין ושוקולד, הוקם מתוך רצון לייצר תחושת בילוי ביקב מבלי לצאת מהעיר. לשם כך הובאו למקום יותר מ־350 סוגי יין מהעולם ומישראל, ובכל שבועיים יתארח בו יקב מקומי מתחלף – יקב רמת הגולן, הר הגליל, יקב בר מאור ועוד.  לרשות האורחים עומדים מסלולי טעימה שונים המאפשרים התנסות, למשל שלוש כוסות ב-89 ש"ח ומסלול טעימות לארבע כוסות מיקב אורח ישראלי מתחלף ב־109 ש"ח. אם תרצו לשבת במקום, הבקבוקים מתומחרים במחירי השקה מ־90 ש"ח, והמבחר מקיף לא רק את ספרד וצרפת אלא יינות מארגנטינה, דרום אפריקה, סלובניה וקרואטיה. ליד היין מוגשות מנות קטנות על קו התפר שבין מזרח תיכון לדרום אירופה: טרטר מוסר ים עם כרוב סגול, צנוברים ולאבנה; ברוסקטת סלמון; פיצה כמהין עם רוטב שמנת, מוצרלה, בטטה ופטריות טריות; סלט סלק וגבינת שברה עם פיסטוק קלוי ובלזמי מיושן 3 שנים; לחם הבית ומטבלי גזר במרווה וארטישוק פטה חריף, ופלטת גבינות משתנה (32-69 ש"ח).

חוויית היקב בעיר. C/W (צילום STUDIO PEPI)
חוויית היקב בעיר. C/W (צילום STUDIO PEPI)

לקינוח, וכאן זו כבר בשורה, תוכלו להזמין פרלינים מתוצרת איקה שוקולד. למי שזה עתה שב מדרגונסטון נספר כי איקה כהן היא מבכירי תעשיית השוקולד הארטיזנלי בישראל. פרלין זעתר שלה קטף מדליית זהב בתחרות עולמית (האוסקר של השוקולד), ומאז היא רק הולכת ומשתפרת. עד כה נמכרו השוקולדים המיוחסים רק בבוטיק של איקה (ובגלרי לפאייט, אם אתם במקרה בסביבה). כעת אפשר לרדת ב־C/W על בקבוק יין ומארז 10 פרלינים (70 ש"ח), אגוזי לוז מצופים פטל (26 ש"ח), באבלפופ – שוקולד חלב במילוי פרלינה (30 ש"ח) ועוד. ושגבינות יאכל מישהו אחר.
יהודה מרגוזה 10, תל אביב-יפו, ראשון-חמישי 12:00-23:00, שישי-שבת 10:00-23:00, 03-6744099