האותנטית, המפתיעה והמפנקת: צאו לשלוש חוויות שוק שונות לגמרי

שוק רמלה (צילום: ניב טובול)
שוק רמלה (צילום: ניב טובול)

יש את השוק הזה שאתם כבר חודשים אומרים לעצמכם שאתם תבקרו בו (ולנו יש את המדריך המלא), יש את השוק הזה שאתם לגמרי לא נוטים לקחת ברצינות - וחבל (ולנו יש כמה המלצות), ויש את השוק שלא ידעתם שיכול להלעיט אתכם בכאלה כמויות של שוקולד ויין (ולנו יש את הכתובת)

29 באוגוסט 2022

מהו השוק? ישנם שלושה סוגי שווקים בלבד: שוק הנדל"ן, שוק הפנויים-פנויות ואת שוק הכרמל. אנחנו מתבדחים, כמובן: השוק פנים רבות לו. כך קרה שבשבועיים האחרונים גם יצאנו לגלות עבורכם את הפינות הכי שוות בשוק רמלה, שאנחנו יודעים שאתם מבטיחים לעצמכם כבר מלא זמן שתצאו לסיבוב לשם באיזה בוקר שישי ותמיד דוחים את זה מטעמי עצלנות גרידא, גם את – כן, כן – ההתחדשות בשוק האוכל בסנטר (תפסיקו להרים את האף ומיד. תמשיכו לקרוא) וגם להמליץ לכם על חתיכת חוויה מפנקת בשוק הפשפשים. אז איזה שוק אתם היום?

הדבר האמיתי: שוק רמלה

בימים בהם השווקים של העיר חווים את נחת ידה של עונת התיירות הענפה (כשהם יגיעו עד לשוק התקווה, אז נדע שזה נגמר באמת), זו הזדמנות עבורנו לשחק רגע בתיירות פנים. שיראו מה זה. וראו מה, נסענו חצי שעה מתל אביב, כולה עד רמלה, וגילינו שוק תוסס, צבעוני, יוצא דופן במורכבותו, שביקור והיטמעות בו מרגישה כמו הרפתקה מסעירת לב וחך ביבשת רחוקה. אז יאללה, די להתעצל, תזיזו את האוטו מהחניה. רמלה מחכה לכם. החוויה שתעברו כשתטיילו בין הדוכנים והרוכלים בשוק רמלה שווה לא פחות מהטעמים שתטעמו בדוכני האוכל. השוק הזה חי, טעים, מפתה ומושך. האנשים חייכנים ומסבירי פנים, התוצרת החקלאית שמגיעה לכאן מעוררת קנאה, והמחירים יעוררו ביניכם את השיחה השחוקה הזו על העיר היקרה בעולם. מומלץ להגיע לכאן ביום שישי, כדי לחוות כל כל הדבר הזה בווליום גבוה ולמקסימום. יש בורקסים מטורפים, יש אוכל הודי מדהים, ואין מצב שאנחנו מרשים לכם לחזור הביתה אם לא הורדתם קערה של מסבחה (יש שתי אופציות לגבי זה).
שוק רמלה, רח' ז'בוטינסקי, רמלה

בורקס בבא חיים, שוק רמלה (צילום: ניב טובול)
בורקס בבא חיים, שוק רמלה (צילום: ניב טובול)

אל תזלזלו: שוק האוכל בסנטר

בהתחשב במידת העניין וההתחדשות שלו, שוק הכרמל עדיין תופס את המקום הראשון בכל הנוגע לפופולריות של השווקים בעיר, אבל מדי פעם גם שווקים אחרים גונבים את תשומת ליבנו, ויש להודות ששוק האוכל בדיזינגוף סנטר, למשל, לרוב לא מקבל את תשומת הלב הראויה לו. אבל עכשיו יש סיבה טובה טובה להביט לתוך הסנטר – יום הולדת 25, והתחדשות מסקרנת. קשה לדמיין את הסנטר בלי שוק האוכל. הדוכנים שנפרסים בחלקו הצפוני של המבנה הפכו לחלק בלתי נפרד מהוויית סוף השבוע בעיר, כמה מהם נמצאים שם מאז הפתיחה. עכשיו, לכבוד חגיגות חצי יובל, מתחדש שוק האוכל בלא פחות מאשר עשרה דוכנים חדשים. לדוגמה: הצ'ונטיה של סורוצקין – הדוכן של קורין גדעון ובעלה חילי סורוצקין שמציע אוכל ביתי משולחן השבת של בני הזוג, שילוב של מטבח יהודי ספרדי-צרפתי מצד הכלה, וגפילטע-פיש ורגל קרושה מצד החתן; דוכן בוכרי ובו תצוגת תכלית מרשימה של גוז'גיג'ה (סמסה) במילוי בשר, ביצ'אק במילוי דלעת, צ'יבורק וגם בילישי – סופגנייה בוכרית במילוי בשר טחון ותיבול בוכרי מסורתי, כמו שהסבתות ואהרוני מכינים. אצל הטוניסאי של אלי תמצאו פריקסה, בדוכן של בירה LELA תפגשו את אלי (אליקו) בכר, איש הייטק ויוצא חיל האוויר שמבשל בירות ארטיזנליות זוכות פרסים, ובסלטי הסנטר תמצאו סלטים בעבודת יד וחלות טריות עם שניצלים, הטריט הקבוע של יום שישי. הדוכנים החדשים ייכנסו לרוטינת השוק החל מיום חמישי (1.9). ניתן לרכוש במקום כרטיסיית טעימות, המאפשרת 5 טעימות ושתייה קלה, בעלות של 60  ש"ח. מי שמעדיף להישאר בבית מוזמן להזמין מהשוק, שמתפקד כמסעדה אחת גדולה באמצעות Wolt, משלוחה ותן ביס.
שוק האוכל, דיזנגוף סנטר, דיזנגוף 50, מדי חמישי 12:00-20:00, שישי 10:00-17:00

הצ'ונטיה של קורין גדעון (צילום רן בירן)
הצ'ונטיה של קורין גדעון (צילום רן בירן)

איך לא חשבו על זה קודם? בר יין שוקולד בפשפשים

C/W, ראשי תיבות של יין ושוקולד, הוקם מתוך רצון לייצר תחושת בילוי ביקב מבלי לצאת מהעיר. לשם כך הובאו למקום יותר מ־350 סוגי יין מהעולם ומישראל, ובכל שבועיים יתארח בו יקב מקומי מתחלף – יקב רמת הגולן, הר הגליל, יקב בר מאור ועוד.  לרשות האורחים עומדים מסלולי טעימה שונים המאפשרים התנסות, למשל שלוש כוסות ב-89 ש"ח ומסלול טעימות לארבע כוסות מיקב אורח ישראלי מתחלף ב־109 ש"ח. אם תרצו לשבת במקום, הבקבוקים מתומחרים במחירי השקה מ־90 ש"ח, והמבחר מקיף לא רק את ספרד וצרפת אלא יינות מארגנטינה, דרום אפריקה, סלובניה וקרואטיה. ליד היין מוגשות מנות קטנות על קו התפר שבין מזרח תיכון לדרום אירופה: טרטר מוסר ים עם כרוב סגול, צנוברים ולאבנה; ברוסקטת סלמון; פיצה כמהין עם רוטב שמנת, מוצרלה, בטטה ופטריות טריות; סלט סלק וגבינת שברה עם פיסטוק קלוי ובלזמי מיושן 3 שנים; לחם הבית ומטבלי גזר במרווה וארטישוק פטה חריף, ופלטת גבינות משתנה (32-69 ש"ח).

חוויית היקב בעיר. C/W (צילום STUDIO PEPI)
חוויית היקב בעיר. C/W (צילום STUDIO PEPI)

לקינוח, וכאן זו כבר בשורה, תוכלו להזמין פרלינים מתוצרת איקה שוקולד. למי שזה עתה שב מדרגונסטון נספר כי איקה כהן היא מבכירי תעשיית השוקולד הארטיזנלי בישראל. פרלין זעתר שלה קטף מדליית זהב בתחרות עולמית (האוסקר של השוקולד), ומאז היא רק הולכת ומשתפרת. עד כה נמכרו השוקולדים המיוחסים רק בבוטיק של איקה (ובגלרי לפאייט, אם אתם במקרה בסביבה). כעת אפשר לרדת ב־C/W על בקבוק יין ומארז 10 פרלינים (70 ש"ח), אגוזי לוז מצופים פטל (26 ש"ח), באבלפופ – שוקולד חלב במילוי פרלינה (30 ש"ח) ועוד.
C/W, יהודה מרגוזה 10, תל אביב-יפו, ראשון-חמישי 12:00-23:00, שישי-שבת 10:00-23:00, 03-6744099