במחירים של פעם: 3 מזללות עממיות אחושילינג שנפתחו לאחרונה

סביח ב-20 ש"ח? כן וכן (צילום יעקב בלומנטל)
סביח ב-20 ש"ח? כן וכן (צילום יעקב בלומנטל)

לא הכול חייב להיות מפונפן ומדוקדק, ובעיקר - לא חייב להיות יקר: בזמן ששוק האוכל מתחלק יותר ויותר למסעדות יוקרתיות ודוכני אוכל רחוב, המזללות העממיות של פעם מתחילות לחזור, חלקן באופן מילולי, ולספק לנו אופציה לארוחה שפויה במחיר הרבה יותר מהגיוני

3 באוגוסט 2023

1. הדוכן העיראקי של רוני

השלוחה הזו של "רוני בשרים" – דוכן אוכל קטן שהוקם בשוק לפני 40 שנה ומאז התפתח למסעדה עממית של ממש – היא התשובה הפשוטה ליוקר המחיה. בנו של רוני, סול אגיר, פתח דוכן לאוכל עיראקי ביתי בשוק הכרמל, ובמחירים שנעלמו מזמן מהנוף – קובה מטוגנת ב-10 ש"ח, קובה חמו, בורגול ופטטה, סמבוסק וסביח – 20 ש"ח. ארוחה ענקית בכלום כסף. וואי, היינו צריכים את זה.
לפרטים נוספים

אפילו בבגדד משלמים יותר (צילום יעקב בלומנטל)
אפילו בבגדד משלמים יותר (צילום יעקב בלומנטל)

2. חומוס שנתיים

חכמי תל אביב הוותיקים נהגו לומר שכל המרבה בחומוס, הרי הוא מבורך. והפעם קפה בוקה רצו להביא קצת מהעממיות של החומוס לצפון תל אביב, כי גם להם מגיע. חומוס שנתיים אמנם נפתח רק ל.. הממ שנתיים, אבל הרוח הפשוטה של החומוס משרה נינוחות עממית על המקום. חומוס טחינה, מסבחה, חומוס בשר או אפילו פיתה עם חומוס טו-גו, מקום קטן שבדיוק היו צריכים ביהודה מכבי.
לפרטים נוספים

רק שנתיים אז כדאי למהר (צילום שרון בן־דוד)
רק שנתיים אז כדאי למהר (צילום שרון בן־דוד)

3. הלב הרחב

פה מדובר כבר בהיסטוריה שחוזרת – במשך חצי שנה חיינו בעולם שבו מסעדת הלב הרחב לא היתה קיימת, ועכשיו הוא חזר בכוחות מחודשים, אבל באותו סגנון בדיוק. מסעדת על האש היתה מאכילה דורות של תושבי כרם התימנים, החל מ-1958, ועד 2022. ועכשיו, החל מ-2023, באותו פורמט בדיוק. בואו נעשה הסכם – אתם תמשיכו עד 2028 לפחות, וכשנחגוג לכם 70 נעלים עין מהשנה הזו. אז, ושימו שיפוד מולארד על האש בבקשה.
לפרטים נוספים

מסעדת "הלב הרחב". צילום: מתוך עמוד האינסטגרם halev_harahav
מסעדת "הלב הרחב". צילום: מתוך עמוד האינסטגרם halev_harahav