קוקטייל, נשנוש ושקיעה: 3 מקומות חדשים ליד הים שחובה להכיר

מציצים בו לרגע ואז הוא נעלם. חוף פרישמן | צילום: אורי עשת)
מציצים בו לרגע ואז הוא נעלם. חוף פרישמן | צילום: אורי עשת)

נראה שבקיץ הזה לא התביישנו לחזור למסעדות החוף והנה מגיע לו גל נוסף של פתיחות מרשימות - מהנוצץ והלאונג'י ועד הדוכן שמרגיש כמו אמריקה. אספנו לכם 3 מקומות חדשים שכדאי לכם לבקר בהם, הים מחכה

24 באוגוסט 2021

אנחנו כבר בשלהי אוגוסט, ואפשר לקבוע בביטחון שבקיץ הזה לא התביישנו לחזור למסעדות החוף. מה שבעבר (ואולי גם קצת בהווה) נחשבו למלכודות תיירים עם תפריטים יקרים שלא תמיד מספקים את הסחורה, הפכו לאטרקטיביים הרבה יותר. בהתאם – חווינו גל של פתיחות ורצינו לדווח שוב על שלושה מקומות מעניינים וחדשים שכדאי לכם לנסות.

1. סן טרופה בגורדון

לולי של קבוצת NOX הוא מתחם עצום בגורדון ובו לאונג'-מסעדה באווירת סן טרופה, לא פחות. בהמשך יוקם פה גם קיוסק ודוכן אסאי ומשקאות בריאות. התפריט רוקד בין מזרח רחוק לקרוב ותמצאו בו בין השאר בר דגים נאים טריים, למשל טרטר בלו פין טונה ברוטב תפוזי ולנסיה, מיסו אדום ובזיליקום (72 ש"ח) וקרודו דגים על קרח – נתחים קרירים לטבילה ברוטב פונזו יוזו (106 ש"ח); ובוראטה אמיתית עם ויניגרט זעתר, עגבניות משגעות ועשבי תיבול (72 ש"ח). באגף "אוכל גדול שכיף לחלוק" הכותרת מטעה מעט, כי צ'יזבורגר 200 גרם אינו באמת מנה לחלוקה. אותו כלל חל על מנת קריספי צ׳יקן על קוביית אורז פריכה עם צ׳ילי מוחמץ ותרכיז פלפלים מעושנים (86 ש"ח).
לפרטים נוספים

לולי. כן בבקשה. צילום: אסף קרלה
לולי. כן בבקשה. צילום: אסף קרלה

2. גרקו ביץ' בפרישמן

מרחק קצר מאוד משם, נפתח זמן קצר לפני כן מגה-מתחם של המסעדן צביקי עשת עם מסעדה, בר חוף, דוכן אוכל מהיר, מעדנייה, קונדיטוריה וגלידריה. מספיק, לא? בדוכן האוכל המהיר תמצאו גירוס וסופלאקי (52-72 שקל), במעדנייה תמצאו אוכל מוכן מהמטבח היווני (כריכים, סלטים, מזאטים, שתיה קלה וחריפה וקוקטיילים מבוקבקים) ובגלידריה טעמים בהשראה יוונית כמו זיתי קלמטה וגלידת 12 האלים, השראת המאפה שתוכלו למצוא במאפייה הצמודה. בבית הקפה תמצאו משקאות קפה חמים וקרים מתערובת פולים בסגנון יווני ומאפים מסורתיים, מלוחים ומתוקים – בייגלה פריכים, פיתות יווניות, בורקיטס, מאפי פילו ועוד ועוד.
גרקו ביץ' – לכל הפרטים

גרקו ביץ', היווניה של חוף פרישמן (צילום: אורי עשת)
גרקו ביץ', היווניה של חוף פרישמן (צילום: אורי עשת)

3. בינגו בגורדון

אמנם לא מדובר במתחם עצום או בכלל במסעדה אלא בדוכן אוכל מהיר, אבל כששף גיא גמזו (אריא) מציע לכם המבורגרים בלחמניות של שיק-שאק שהוא מביא אישית מארה"ב – אנחנו לא אומרים לא. המבקר שלנו מאוד אהב, ואכל שם בין השאר רצועות עוף בציפוי קורנפלקס (22 ש"ח), כנפי באפלו (26 שקל), המבורגר (34 ש"ח לבדו, 55 ש"ח עם תוספת ושתיה), חמוצים מטוגנים (18 ש"ח) ויש גם לחמניית קריספי צ'יקן (44 שקל) שלמען האמת נשמעת לנו הכי מגרה. בקיצור: האוכל מאמריקה, הנוף מהלבנט.
בינגו – כל הפרטים 

אוכל אמריקאי מושלם על החוף. בינגו (צילום: מתן שרון)
אוכל אמריקאי מושלם על החוף. בינגו (צילום: מתן שרון)