בלי פאניקה: 3 מקומות לאכול בהם מנות חמץ מעולות גם בחול המועד

לא יודעים, אנחנו לא חושבים שמה שאנחנו אוכלים פוגע במישהו, אבל מסתבר שיש מי שנפגע גם כשרק כותבים את המילה "פיתה". אז סורי נוט סורי - הציבור הליברלי בתל אביב ממשיך בכל שנה להצביע עם הכיס, כך שאם חשקה נפשכם בחמץ יש לנו המלצות לא כשרות עבורכם
לפני יומיים פורסמה באתר זה כתבה על חומוס, ובמקרה או שלא, הכותרת כללה את המילה "פיתה". ומכיוון שאנחנו חיים במדינה המופרעת שהיא ישראל, היו מי שהתרעמו על "חוסר הרגישות". ובכן, כנראה שהמתרעמים לא יסלחו לנו, כי אנחנו לא רואים סיבה להתנצל על אורח החיים שלנו, ומה שאנחנו או אתם בוחרים לשים בצלחת. אם בא לכם על מצה ושמירת מצוות, תפאדל. לנו זה פחות רלוונטי, תודה. אז למי שכמונו מעדיף את הצלחת שלו חופשית מאנשי דת, מצאנו כמה מקומות שמגישים חמץ כרגיל, ולא עושים מזה עניין.
>> האימפריאל מציג: הביליארד בר שהלילה של תל אביב כל כך היה צריך
פיצה // לה טיגרה
למה כדאי: כי במקדש הפיצות הפלורנטינאי יודעים ששבוע בלי הפיצה הנפוליטנית הכי טובה בעיר זה יותר ממה שאנחנו מסוגלים לשאת כרגע. הפיצה המפורסמת הצדיקה את שמה עם שוליים חרוכים ובצק גמיש, עמוסה בתוספות יחודיות כמגון גבינת סטראטצ'לה נמסה, ארטישוק, מורטדלה (אבל גם פפרוני קלאסי בגרסתו האיכותית ביותר).
מה טעים: פיצה פיסטצ'יו תמיד תהיה ההמלצה למי שרוצה לבוא ולקבל חוויה באמת אחרת, אבל גם הפפרוני שלהם הוא כנראה הטוב בעיר.
אווירה: חופשת פסח באיטליה שלא מצלמים כדי לא להוציא עיניים בארץ.
>> פיצה לה טיגרה, פרנקל 9
פסטה // לאבה
למה כדאי: כי אין איזור בפארק המסילה שלא מריחים ממנו את הניחוח הכי טוב בעיר. זה כולה חמאה ושום, אבל הריח שולח הישר למסעדת מישלן בפריז. הריח המשכר הזה הוא הודות לפסטה הטרייה הטובה בעיר, מבית לאבה. אז כפי שאתם יודעים, קשה לקבל מהפסטה נאצי התחייבות גמורה ומוחלטת, אבל ממש הצלחנו להבין ממנו שתהיה פסטה טרייה ומושלמת גם בימי הפסח.
מה טעים: התוספות משתנות, אבל הפסטה תמיד טרייה, מקורית ומנחמת בדיוק כמו שפסטה צריכה להיות, ואין דבר כזה לא טעים בלאבה.
אווירה: המקום הכי קול בגיהנום
>> לאבה, סמטת בית הבד 7
קריספי צ׳יקן // סילי קיד
למה כדאי: אחת הרעות החולות של מדינתנו (מקום 736 בבדיקה האחרונה שלנו) היא שמקומות שאינם כשרים כלל מתחילים פתאום להגיש את האוכל הלא כשר שלהם בלחמניית תפוחי אדמה כשל"פ בטעם של פלסטיק ומרקם של קרטון. אז תודה לסילי קיד, שעל אף השם החליטו לנהוג בחוכמה, ולהגיש את העוף המטוגן והפריך הנהדר שלהם בלחמניות האווריריות, הנפלאות והמקומחות שלהם.
מה טעים: לחובבים, מנת הנאשוויל תבעיר לכם את הפה כמו שרציתם: פרגית שמנמנה בציפוי קריספי מרוחה בשמן אדום חריף ואבקת תבלינים, איולי לימוני, רוטב גבינה כחולה ומלפפון בחומץ. הוט דאמן.
אווירה: המקום אליו כולם מגיעים כדי להרגיע קרייב מאוד ספציפי.
>> סילי קיד, יונה הנביא 48, פנחס רוזן 65