רוצים שינוי: 4 מסעדות שהשתנו בקטע דרמטי וכדאי שתבדקו

בן 10 אך כוחו במותניה. קפה אירופה (צילום אור איתמר גינזבורג)
בן 10 אך כוחו במותניה. קפה אירופה (צילום אור איתמר גינזבורג)

מסעדות חדשות נפתחות בעיר פחות ופחות (לא מדברים על זה, אבל קוראים לזה "משבר"), אבל תופעת לוואי משמחת של זה היא שמסעדות ותיקות ואהובות מתאמצות להתחדש, להתעדכן ולהשתדרג כדי להמשיך ולסקרן את הקהל שלהן. בחודשים האחרונים זה קרה בכמה מהמסעדות הכי פופולריות בעיר

עדיין לא מדברים על זה, כי לדבר על זה אומר להודות בזה, אבל סצנת המסעדות של תל אביב נמצאת במשבר עמוק. איך יודעים? קל, מסתכלים על רשימת המקומות החדשים שנפתחו בעיר בשנה האחרונה ומגלים שאין המון כאלה, בעיקר אם לא מחשיבים את נחשול ברי היין שמציף את העיר. פתיחה של מסעדה חדשה ב-2022 הייתה הימור נועז ביותר שמעטים העזו לקחת. תופעת לוואי של המגמה הזאת היא מסעדות ותיקות ואהובות שעוברות התחדשות מאז'ורית כדי להמשיך ולסקרן את הקהל שלהן ואת מנהל חשבון הבנק שלהן, בהתבסס על ההיגיון הבריא לפיו קל יותר לשדרג מקום טוב שכבר התבסס מאשר לפתוח מקום חדש שצריך להוכיח את עצמו ולמצוא את הקהל שלנו. תופעת לוואי אמרנו? כשזה קורה בשלוש מהמסעדות האהובות בעיר בחודש אחד – זאת כבר תופעה בפני עצמה.

>> תבואו שוב: מסעדות הקז'ואל הכי טובות בתל אביב
>> 2022: השנה שבה הפסקנו ללכת למסעדות והתחלנו ללכת ל"מקומות"

קפה אירופה: השפית ירדן שי זורחת

זאת לא הפעם הראשונה שאנחנו מתלהבים מהשפית ירדן שי וכל הסימנים מראים שזאת גם לא תהיה הפעם האחרונה שאנחנו מתלהבים ממנה. השפית נכנסה לפני כשנה למטבח של קפה אירופה, מהלוקיישנים האהובים ביותר בעיר, והשתלטה עליו לאט ובהדרגה, תחילה עם בראנצים מעולים ועכשיו גם עם תפריט צהריים חדש שדגים את יכולותיה הגבוהות. "קפה אירופה צריך להיות מקום קלאסי עם קריצה ושובבות ואוריינטציה לחומרי גלם מקומיים", אמרה לנו השפית ואם לשפוט לפי התפריט, גם עשתה. ועכשיו הלוקיישן שכיף ממש לשבת בו הוא לוקיישן שגם כיף ממש לאכול בו. אין המון מקומות בעיר שאפשר לומר עליהם את זה. שדרות רוטשילד 9

עכשיו תורה. השפית ירדן שי, קפה אירופה (צילום: אמיר מנחם)
עכשיו תורה. השפית ירדן שי, קפה אירופה (צילום: אמיר מנחם)

דלידה: חמודי אבולעפיה כובש את לוינסקי

בפעם האחרונה שבה שלחנו את מבקר המסעדות שלנו לדלידה הוא לא מאוד התלהב. מעט אחר כך התבשרנו על הצטרפותו של השף חמודי אבולעפיה לקאסט של המסעדה ועל הקמתם של "שיפודי דלידה" בפיקודו שפועלת מתוך המסעדה בשעות הצהריים, ואז גם בדקנו וקבענו שיש להם את הפיתה-בשר הכי טובה במשלוחים, ובדיוק כשסיימנו להתלהב ממנה התבשרנו שעכשיו משתלט אבולעפיה על המטבח של המסעדה גם בשעות הערב ומפיק מתוכו טוויסטים ערביים נפלאים למטבח הים-תיכוני הוותיק של דלידה. כך יוצא שדלידה של סוף 2022 היא מסעה שונה לחלוטין מזו שהייתה בתחילתה, בדרכה לכבוש מחדש את מקומה ברשימת המסעדות האהובות ביותר בעיר. זבולון 7

מה הוא יודע לעשות בשיפודים כבר הבנו, ועכשיו תור הדגים. חמודי אבולעפיה (צילום נועם פריסמן)
מה הוא יודע לעשות בשיפודים כבר הבנו, ועכשיו תור הדגים. חמודי אבולעפיה (צילום נועם פריסמן)

הכובשים: פתאום נהיה פה ביסטרו ישראלי

זה תמיד היה מקום אהוב מאוד בעיר שכוחו בפשטותו, ועכשיו ביסטרו הכובשים מנופף בשותפות טריה עם אנשי פר דרייר שמעלה אותו עוד ליגה בדרך לטופ של הספוטים הקז'ואליים בעיר, עם תפריט אוכל שמורכב ממנות בהשראת קיבוץ הגלויות הישראלי, מכבד קצוץ ועד מפרום. "אני  חסיד של בישול קלאסי אך מקצועי", אמר לנון השף והבעלים שי טנא, "כזה שמדגיש את חומרי הגלם הטריים והאיכותיים שאני רוכש כל יום. אנחנו הופכים ליותר מסעדה ומדגישים את האוכל בהגדרה של ביסטרו-שף, מה שפחות בלט בעבר". רק תוסיפו יין טוב והסתדרתם בחיים. הכובשים 48

יותר ביסטרו, יותר יין. הכובשים (צילום אמיר מנחם)
יותר ביסטרו, יותר יין. הכובשים (צילום אמיר מנחם)

ג'ובאני: רומא פינת עילבון בלב רמת אביב

כנראה ההפתעה הקולינרית הגדולה של החודש: האחים סמעאן נולדו וגדלו על הקו רומא-עילבון, בזמן הקורונה הם השתלטו על המסעדה של קמפוס ברושים, כנראה המקום האחרון בעיר שבו הייתם מצפים למצוא מסעדה טובה, ושדרגו לאט ובהדרגה את הקפיטריה הצנועה של הקמפוס לספוט שכונתי-משפחתי לוהט עם אוכל איטלקי בפרשנות ערבית, החל מקובה ניה וקלמארי בלבנה, דרך ארנצ'יני שעשוי מפריקי ועד קלצונה שווארמה. התוצאה היא "ג'ובאני", מסעדה איטלקית שונה מאוד מהנוהל העירוני המוכר. מחירים נוחים, האווירה סטודנטיאלית ובשבתות תתקשו למצוא כאן מקום. מסא אל ח'יר ובונה נוצ'ה. ג'ורג' וייז 20

קלצונה שווארמה. ג'ובאני (צילום אפיק גבאי)
קלצונה שווארמה. ג'ובאני (צילום אפיק גבאי)